Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
26°C

Concurs pentru posturile de inspector școlar general adjunct  și director la casa corpului didactic din Sibiu

Concurs pentru posturile de inspector școlar general adjunct  și director la casa corpului didactic din Sibiu

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează concurs pentru ocuparea a două funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi a funcţiei vacante de director la Casa Corpului Didactic Sibiu.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/ 7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Cine poate candida

La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

  1. este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional;
  2. este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă;
  3. este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor;
  4. are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani;
  5. a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;
  6. are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs;
  7. nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
  8. este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor articolului 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
  9. la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
Candidaţii depun dosar de înscriere constituit, obligatoriu, în conformitate cu prevederile art.4 din Metodologia aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare în perioada 20 aprilie – 4 mai 2016, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu pentru a /ale cărui funcţie/funcţii de inspector şcolar general adjunct şi director al casei corpului didactic candidează.

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa cadru a postului de inspector şcolar general adjunct şi de director la casa corpului didactic, precum şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Probele de concurs se vor desfăşura, în perioada 19 mai – 10 iunie 2016, la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0269/210466, de luni până vineri, între orele 10 – 14.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

geo

Acum 8 ani

S-a pensionat frau Clemens?
Raspunde

geo

Acum 8 ani

S-a pensionat frau Clemens?
Raspunde

geo

Acum 8 ani

S-a pensionat frau Clemens?
Raspunde

geo

Acum 8 ani

S-a pensionat frau Clemens?
Raspunde

geo

Acum 8 ani

S-a pensionat frau Clemens?
Raspunde

Clau

Acum 8 ani

Firule...........pleacă și tu....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus