Sâmbătă, pe 11 martie, a avut loc la Casa Corpului Didactic din Sibiu, ultima oprire a Caravanei Reciclării Creative. Peste 100 de cadre didactice au venit la întâlnire cu tolba plină de idei practice.
Evenimentul de la Sibiu a reunit dascăli din educația sibiană care și-au făcut un scop din a insufla elevilor dragostea pentru mediu și puterea de a recicla corect și eficient. Alemănuța Toader, profesor de geografie la Școala din Nocrich și la Școala Gimnazială „Lucian Bologa", din Marpod, parteneră a Patrulei de Reciclare și dascăl cunoscut pentru activitățile avute cu elevii în mediul înconjurător, a avut o prezentare cu exemple proprii, despre câte lucruri cu adevărat minunate și utile se pot face pentru a avea mai multă grijă de natură.
Caravana Reciclării Creative este un proiect organizat de Asociația PlaYouth și Oscar Downstream dedicat profesorilor din învățământul preuniversitar și elevilor acestora.
Proiectul abordează reciclarea creativă și reprezintă o resursă potrivită pentru Săptămâna Verde din acest an școlar. Conștientizarea asupra consumerismului, asupra materialelor care sunt folosite în diferite industrii și modul în care durata de viață a acestor materiale impactează lumea înconjurătoare sunt aspecte pe care elevii au nevoie să le cunoască de mici. De asemenea, felul în care putem da o altă întrebuințare PET-urilor, borcanelor din sticlă, cauciucurilor și revistelor vechi ne provoacă să fim creativi și să găsim noi soluții de utilizare.
400 de profesori din județele Giurgiu, Călărași, Brașov și Sibiu au participat, în lunile Februarie și Martie, la întâlniri fizice în care au dezbătut idei și modalități prin care pot crea mai multe zone verzi în cadrul unităților de învățământ.
Câte 5 membri din fiecare unitate școlară vor construi în grădinițe, școli sau licee 5 zone de reciclare și recreere: zona de reciclare selectivă, zona păsărilor fericite, zona de lectura și zona verde. Cooperarea între cadre didactice și sustenabilitatea proiectului prin replicarea acestor zone în fiecare an sunt obiective importante ale proiectului și ne bucurăm de deschiderea cu care profesorii au întâmpinat Caravana.
Etapele următoare ale proiectului sunt imprementarea zonelor verzi în școli și jurizarea și premierea acestora. Școlile din județul Sibiu sunt înscrise cu peste 100 de participanți.
Puteți urmări evoluția proiectului pe site sau pe pagina de Facebook, Caravana Reciclării Creative și Proiectul Caravana Reciclării Creative.
Evenimentul care a avut loc la Casa Corpului Didactic din Sibiu s-a realizat cu sprijinul inspectorului prof. Diana Bucuta și al profesoarei Alina Botei.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 1116
Ultimele comentarii
Acum 48 minute
Nic
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Cornel
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Florian Marius