Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Festivalul Internațional de benzi desenate, un succes. Peste 1.500 de vizitatori în trei zile

Festivalul Internațional de benzi desenate, un succes. Peste 1.500 de vizitatori în trei zile

În cele trei zile de activitate, Festivalul Internaţional de Benzi Desenate a adus laolaltă peste 1.500 de vizitatori de toate vârstele, veniţi atât din ţară cât şi din străinătate, spun organizatorii. De asemenea, în cadrul Festivalului au fost prezenţi 28 de autori, trei edituri, o librărie (Cărtureşti), un stand lego (Brickmania), dar şi un stand de jocuri (gaming – Mindspot). Deși trei autori nu au mai putut ajunge la festival, aceștia şi-au trimis creaţiile lor cele mai reprezentative.

După acest eveniment, la Muzeul Astra rămâne expoziția Festivalului Internațional De Benzi Desenate de la Sibiu, ediția a IV-a. Aceasta va putea fi vizitată pana în data de 8 mai în sala de la subsolul Casei Hermes/Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Piața Mică, nr. 11. Expoziţia conține lucrările a 31 autori de benzi desenate din țară și 136 de planșe făcute de copiii care au participat la concursul inițiat și premiat în cadrul Festivalului.

De asemenea, festivalul va continua sub forma programului educațional ȘCOALA ALTFEL. Autorul francez Bruno Loth va susține luni și marți (18-19 aprilie) ateliere de benzi la Muzeul ASTRA, pentru ca mai apoi să meargă în Moșna, Apoldu de Jos și Marpod în zilele de miercuri, joi, vineri (20,21,22 aprilie). Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu” și Asociația “Solidarité 35 Roumanie” în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București.

BD 2016 (2)

BD 2016 (4)

BD2016_draw

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus