Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iohannis va returna o parte din chiriile încasate pentru imobilul de pe N. Bălcescu

Iohannis va returna o parte din chiriile încasate pentru imobilul de pe N. Bălcescu

Klaus Iohannis a anunțat că va returna o parte din banii încasați drept chirie pentru imobilul din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29, după ce Cadastrul sibian i-a radiat, în cursul zilei de luni, dreptul de proprietate asupra celor 166 de mp pe care îi deținea împreună cu soția sa. Perioada pentru care Iohannis a anunțat returnarea chiriei este cea cuprinsă între data comunicării sentinței prin care a pierdut imobilului și ziua radierii dreptului de proprietate. În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Brașov a decis definitiv și irevocabil că familia prezidențială nu are dreptul să dețină în proprietate spațiul în discuție, aflat la parter și închiriat din 2000 Băncii Raiffeisen. ”Dl Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții funciare nr. 9331 Sibiu în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. Dl Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și fără nicio îndoiala va returna imediat sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, citează cei de la Hotnews un răspuns al Administrației Prezidențiale. Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/18/iohannis-nu-mai-este-proprietarul-casei-cu-numarul-trei-cea-de-pe-n-balcescu/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

justitiarul

Acum 7 ani

Mare hot sasul asta !!! Ca sa dea bine la popor arata ca va returna o parte din bani .Neinitiatii vor spune, domnule sasul corect pana la D-zeu . In realitate partea returnata este una nesemnificativa pentru ca de la data raminerii definitive a solutiei instantei si pana la radierea din CF au trecut doar vreo doua luni dar el a incasat o caruta de bani peste 300.000 Euro in anii in care spatiul a fost inchiriat. In mod normal actul notarial prin care a dobindit proprietatea a fost declarat nul de catre instanta . Asta inseamna ca nici nu a existat iar raporturile contractuale incheiate in temeiul un ui act declaart nul sunt de asemenea nule . Deci sasul trebuie sa restituie Statului roman toti banii incasati din chirie. Are oare cineva singe in instalatie ca sa-l actioneze in instanta si sa ceara recuperarea intregii sume ? Atunci vom vorbi despre forta institutiilor statului si a justitiei in Romania
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

Din 2005 justitia a demonstrat ca acel act de mostenitor este un fals si de atunci familia Johannis se tiganeste prin instante pentru o proprietate de care stia ca nu-i apartine, bazindu-se pe o justitie laxa, pe pozitia sa de primar, acum de sef de stat. asta da energie criminala de "om cinstit". Chiria ar trebui restituita din aceasta data inclusiv dobinda. Normal ar trebui sa fie tras la raspundere de justitie, si daca ar avea obraz, nu soric gros, s-ar retrage din functie pina cind justitia si-ar face treaba.
Raspunde

Vaida

Acum 7 ani

Niste jigodii..
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Chiria ar trebui restituita integral!! Ce poveste mizerabila!!
Raspunde

@justitiarul

Acum 7 ani

Despre ce tot vorbesti amice? Statul roman nu are nici o legatura cu acest caz, nu este parte pagubita. Ce tot indrugi acolo? Ce forta, ce institutii ale statului, ce sange in instalatie? Mai lasati antena 3 ca va pierdeti mintile..
Raspunde

@@justitiarul

Acum 7 ani

"Amice esti idiot" citeste asta fraiere: "Imobilul din centrul Sibiului, trecut în declarația de avere a primarului Sibiului ca având o suprafață de 166 de mp, a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, născuți în comuna Porumbacu de Jos. După decesul acestora, în anii ’70, averea le-a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câțiva ani mai târziu, fără a avea copii. Prin urmare, și casa de pe strada Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea Statului Român. În 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumpărat de chiriași. Doi ani mai târziu, contractele de vânzare-cumpărare ale acestor foști chiriași au fost anulate de instanță, la cererea lui Ioan Baștea, care a arătat că este fiul lui Nicolae Baștea, nepot al soților Ghenea. După anularea acestor contracte, casa ajunge în proprietatea familiei Johannis, care cumpără și părțile de proprietate ale urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași, rămași fără locuințe, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt." continuarea o stim cu totii.
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Gică Popescu, acţionar fără putere de decizie la firma de impresariat a fraţilor Becali, a plătit imediat suma de 900.000 de euro cu care instanţa a apreciat că a fost prejudiciat statul în cazul transferurilor de jucători, dar tot a făcut puşcărie.
Raspunde

Ha

Acum 7 ani

Diferența de la cer la pământ intre cele doua cazuri...infractorul oltean s-a sustras plăților către fisc, adeca statul roman.
Raspunde

Ioan

Acum 7 ani

Pe langa toate falsurile facute de Iohannis a ramas unul inca neevidentiat,.Imobilul in cauza inainte de a fi restituit falsilor proprietari era conform dispozitiilor legale in patrimoniul municipiului Sibiu. Pentru a tergiversa si ascunde adevarul Iohannis ca Primar nu a depus la dosarul instantei actele din care rezulta aeasta situatie juridica arucand responsabilitatea la stat, convins ca nici un reprezentant al statului nu va fi interesat in acest proces. Acest aspect sigur este un abuz in serviciu al lui Iohannis. Mai scapa un aspect din analiza cazului. Tocmai pentru a crea o confuzie cat mai mare Iohannis a conceput scenariul cumpararii cu mai multi proprietari, in realitate el este singurul beneficiar al falsurilor si hotiei. De drept si de fapt trebuie sa restituie intreaga suma incasata din chirie la bugetul local iar persoanele care au fost complice la aceasta hotie sa fie judecate si condamnate penal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus