Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

A murit Marcel Andrei, șeful sindicatului crescătorilor de ovine

A murit Marcel Andrei, șeful sindicatului crescătorilor de ovine

Marcel Andrei, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Ovine şi Bovine din România, a murit aseară, în urma unui infarct.

Fermierul avea un istoric cardiac. În urmă cu cinci ani, a mai avut un preinfarct, a fost internat în spital şi avea prescris un tratament preventiv. Aseară, Marcel Andrei a fost la magayinul din Şura Mare, a cumpărat apă minerală pentru muncitorii de la fermă şi a plecat apoi la Hamba, acolo unde îşi ţinea oile. Acolo a făcut atacul de cord. Angajaţii săi au chemat ambulanţa, însă nu s-a mai putut face nimic. Şeful sindicatului crescătorilor de ovine avea 65 de ani.

Marcel Andrei a fost unul dintre cei mai activi şi vocali crescători de oi din România. A vorbit deseori despre problemele cu care se confurntă fermierii, a organizat acţiuni de protest şi a participat la negocieri şi discuţii cu instituţiile statului, în privinţa actelor normative referitoare la crescătorii de animale.

Fermierul sibian avea, însă, în ultima vreme, şi probleme cu legea. Direcţia Naţională Anticorupţie îl ancheta în urma unor suspiciuni că ar fi încasat fonduri nerambursabile în sumă totală de 376.396,24 lei, în urma unor declaraţii false. ""În perioada 2007 — 2012, inculpatul Andrei Marcel, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus la APIA — Centrul Județean Sibiu mai multe declarații inexacte în sensul declarării unor suprafețe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață. Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, incluzând cu rea-credință suprafața de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenția Domeniilor Statului — Sibiu desființat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile", se precizează în comunicatul DNA.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

dinu

Acum 6 ani

arau facut unora s-a intors impotriva lui aviz amatorilor
Raspunde

Jiji

Acum 6 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost un om bun!
Raspunde

Pavel

Acum 6 ani

Bai boule (Dinu ) mai întâi învață sa scri si după aceea sa arunci cu vorbe proaste in oameni de onoare !!!!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

scrii ..cu 2 de i BOULEANULE!!!
Raspunde

TTrifu

Acum 6 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca a fost un om de omenie si sarea in ajutor atunci cand apelai la el,transmit condoleante familiei,
Raspunde

Viorel Cerghit

Acum 6 ani

Era gras. Grasii peste 60 de ani sa se astepte oricand sa o mierleasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus