Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Autostrada Sibiu-Boița ar putea fi gata până în 2020, anunță ministrul transporturilor

Autostrada Sibiu-Boița ar putea fi gata până în 2020, anunță ministrul transporturilor

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a declarat joi, că ar vrea devansarea termenului de finalizare pentru lucrările de pe autostrada Piteşti- Sibiu, în cazul cărora şantierul nu a fost deschis încă şi care are termenul de finalizare 2021, conform MEDIAFAX.

"Pentru această autostradă termenul de finalizare este 2021. Pentru bucata pe care suntem acum este 2020, pentru că este secţiunea 5. Secţiunea 1 va avea acelaşi termen. Ce încercăm noi acum să facem este să devansăm termenul, fără să lăsăm loc de vreo greşeală, să păstrăm calitatea şi să ne mărim viteza. Deci, sperăm să fie înainte de 2020, dar nu promitem nimic. Este ceea ce ne dorim, împreună cu toţi colegii", a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor, aflat joi în localitatea Borleşti din judeţul Argeş.

În 2015 au fost demarate lucrările geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti- Sibiu, iar la finalul acestora vor începe lucrările propriu-zise ale autostrăzii. Studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat în luna iulie 2016.

În urma unor consultări publice a fost stabilit traseul autostrăzii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional.
Traseul porneşte de la capătul actualei autostrăzi Bucureşti-Piteşti şi va continua către Curtea de Argeş. De acolo porneşte către un nod rutier la Tigveni unde se va intersecta cu Drumul Judeţean 678A care leagă acum Curtea de Argeş de Râmnicu-Vâlcea, prin E81, după care urcă spre Nord, spre satul Văleni.

De acolo traseul autostrăzii virează spre Vest, unde vor fi construite două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime după care traseul va intra pe Valea Oltului, la Călimăneşti, care practic va conecta şi Râmnicu-Vâlcea la autostradă.

Pe Valea Oltului urmează şi cea mai lungă succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri. Următorul nod rutier este în apropierea localităţii Racoviţa după care drumul continuă pe Valea Oltului până la Boiţa unde în viitor va fi construită legătura cu autostrada Făgăraş Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Alzara

Acum 7 ani

...ar putea fi gata pan' la Pastele cailor sau al sasilor..bla ..bla..bla..minciuni ordinare...
Raspunde

el

Acum 7 ani

Prost si dificil traseu ati gasit'-valea oltului? Va mai curge apa pa olt....
Raspunde

Kallus Joiannis Moskeiannis

Acum 7 ani

Păi dacă ei sunt proşti, cum voiai să aleagă un traseu bun? L-au ales şi ei pe cel mai prost.
Raspunde

noi

Acum 7 ani

unde putem vizualiza harta completa cu traseul sibiu pana la pitesti?
Raspunde

Misu

Acum 7 ani

Dar autostrada Sibiu - Kaufland Selimbar cand va fi gata?
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Lasa aia ca nu-i prioritara, pe ruta aia e un TGV. SB-Glamboaca conteaza enorm pt economia Europei, intreaba de aia.... !
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

povesti nemuritoare spuse de ministry aburici si incompetenti!!!
Raspunde

Fat-Frumos

Acum 7 ani

S-ar putea !!!! In felul in care se ,,construiesc" si s-au ,,construit" pina acum ,,autostrazi" in Romania...aceasta DECLARATIE nu are nicio valoare !!! Se exprima si dumnealui ca sa se afle in servici.... mai este si o varianta SUPER-simpla. De ce oare in Romania se construiesc atit de greu citiva kilometri de autostrada ? Ati auzit de autostrada din Italia la care se lucreaz de 50 ani ? (in sud). Mafia trebuie intretinuta si in Romania se importa acest exemplu ITALIAN !!!
Raspunde

Popa

Acum 7 ani

Este 1 Aprilie ?! Stiam ca este 1 Mai ... Apropo , nu am vazut inca vreo echipa de intretinere a autostrazii ... in UE , sunt echipe care fac lucrari de intretinere zilnic ! La noi , avem doar echipe de paza :-) ...
Raspunde

anonimause

Acum 7 ani

Poate o sa fie gata in 2120. Ca pana in 2020 nu apuca sa o construiasca, trebuie daramata de 2-3 ori apoi alti specialsti alte constructii si tot asa..prin 2100 o sa zboare si masinile si in 20 de ani o sa-si dea seama ca nu mai trebuie autostrada :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus