Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
10°C

Mesajul de Paști al Mitropolitului Laurențiu Streza pentru credincioși

Mesajul de Paști al Mitropolitului Laurențiu Streza pentru credincioși

Învierea Domnului este Praznicul iubirii jertfelnice, al păcii sufleteşti, al comuniunii şi al iertării. Iar ospăţul minunat al acestei bucurii netrecătoare este Sfânta Liturghie, Taina Împărăţiei şi a părtăşiei noastre la Învierea lui Hristos. Acum şi aici, împărtăşindu-ne cu Preacuratele Taine, Trupul Domnului Hristos pătrunde în fiinţa noastră, în viaţa noastră, şi ne umple de puterea negrăită a dragostei Sale jertfelnice. Primind Sfânta Euharistie, ne împărtăşim din dragostea Lui, ne eliberăm de egoismul nostru păcătos şi ne deschidem inimile spre Dumnezeu şi spre semenii noştri, pentru ca, prin noi, iubirea sfinţitoare a lui Dumnezeu să se reverse peste lumea în care trăim.

În cuvinte nu vom putea niciodată exprima mulţumirea pe care suntem datori să o aducem lui Dumnezeu. Cu faptele vieţii noastre însă vom putea să răspundem iubirii negrăite a Mântuitorului Hristos. Să credem cu adevărat că, oricât de greu ne este în lume, oricât de multe necazuri am avea, în noi este vie şi lucrează puterea vieţii şi a Învierii lui Hristos.

Mântuitorul, Cel Care a primit de bunăvoie suferinţa pătimirilor Sale, astăzi învie şi dă un sens mântuitor oricărei suferinţe de pe faţa pământului, aducând mângâiere şi nădejde pentru tot omul cuprins de necazuri şi încercări.

Hristos cel Înviat, Care a îndurat ostilitatea şi răutatea conaţionalilor Săi, povara unei condamnări nedrepte şi ruşinea unei morţi umilitoare, Care S-a rugat pentru cei care-L răstigneau, ne dăruieşte astăzi, prin Învierea Sa, harul şi puterea de a ne iubi semenii, chiar şi pe cei ce ne urăsc pe noi, de a răspunde cu bunătate, blândeţe şi iertare la răutăţile de tot felul, pe care mulţi le arată faţă de Biserica noastră cu atâta înverşunare.

Cu adevărat, Hristos a înviat pentru noi toţi, şi pentru cei ce ne fac bine, şi pentru cei ce ne fac rău; şi pentru cei ce ne iubesc, şi pentru cei ce ne urăsc pe noi!

Astăzi, când suntem părtaşi la bucuria atâtor daruri dumnezeieşti, să nu-i uităm pe cei suferinzi ai noştri, pe cei bolnavi din spitale sau de la casele lor, pe cei singuri, pe copiii orfani sau părăsiţi, pe cei aflaţi în lipsuri materiale sau în atâtea alte suferinţe. Tuturor acestora, lumina Învierii să le fie sprijin şi întărire, vindecare şi mântuire.

Lumina lui Hristos, care luminează tuturor, să lumineze şi să vindece inimile noastre împietrite de necredinţă, indiferenţă, de robia propriilor patimi trupeşti, de egoism, de mândrie, de vrajbă sau ambiţii deşarte.

Astăzi, să punem un început nou vieţii noastre vremelnice. Să redeschidem Domnului Înviat inimile şi viaţa noastră, ca să primim în suflete lumina Învierii ca pe un nepreţuit dar ceresc. Să-L slăvim pentru toate darurile pe care ni le aduce mereu şi, astfel, să devenim fii şi mărturisitori ai Învierii Lui în această lume, care, înstrăinată de Dumnezeu, s-a îmbolnăvit de deznădejde, de violenţă, de răutate şi de ură.

Aceasta este noaptea şi ziua Învierii Domnului – ziua veşnică pe care a făcut-o Domnul ca să ne bucurăm şi să ne veselim în ea.

Hristos Cel Înviat este cu noi toţi! Pentru aceasta, vă adresăm tuturor îndemnul Sfântului Apostol Pavel, care să ne însoţească mereu:

„Privegheaţi! Staţi tari în credinţă!

Îmbărbătaţi-vă! Întăriţi-vă!

Toate ale voastre în dragoste să se facă!”

(1 Co 16, 13)

Hristos a înviat!

Sărbători Fericite! Întru mulţi şi fericiţi ani tuturor!

Laurenţiu

Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Greuceanu

Acum 5 ani

Dupa aceste cuvinte deosebite, poate primesti un mercedes mai nou si mai sigur, sau macar "elicopter".
Raspunde

Vlad

Acum 5 ani

Va deranjeaza atat de tare ca IPS-u calatoreste cu un C class?
Raspunde

Altu

Acum 5 ani

La mine in sat si primaru are mertan...
Raspunde

pfff

Acum 5 ani

streza asta (cu s mic), ba e cu blestemul, ba cu mesajul (de bine...) :)))
Raspunde

Altu

Acum 5 ani

Si oare nu asa e normal? Cei care „gafeaza” se auto-blestema, iar cei care fac lucrurile corect, se binecuvinteaza?
Raspunde

Je

Acum 5 ani

Steza asta este ca Streza din Rasinari....vorbesc duhovniceste dar, sunt mai draci decat dracii.pentru ca, sunt unsii Domnului...Dumnezeu sa i ierte...
Raspunde

glykos

Acum 5 ani

Un Mercedes pentru Ora de Sibiu
Raspunde

Magda Titonia

Acum 5 ani

Sa-l ia Dracu pe Streza!... ca celalalt nu cred ca-l place. Prostimea e condusa de religie. PSD si-a dat seama de asta, iar acum ii gadila pe oute pe popi. Cand ma uit la cat de naivi ne sunt parintii, si compar cu cei de varsta lor de afara, gasesc explicatia de ce tinerii fug din tara.
Raspunde

@Magda penibila'

Acum 5 ani

N-ai altceva mai bun de facut in Sfanta Zi De Pasti decat sa injuri ca un birjar? sper ca nu mai ai urmasi...
Raspunde

Vlad

Acum 5 ani

Naiva esti tu! Doar nu crezi ca din cauza naivitatii parintilor pleaca tinerii din tara. Naivo!
Raspunde

isus

Acum 5 ani

Cam rusinos sa nu pomeneasca nimic de cei in suferinta ce sunt aflati la munca departe de casa si familiile lor , pentru a aduce bani in tara ca sa ii fure smecherii , inclusiv unii care par ca slujesc poporul!
Raspunde

Magda Titonia

Acum 5 ani

Eu zic ca cuvantul "naiv" e destul de bland; daca va duceti pe Valea Hartibaciului, la 20-30 km de Sibiu, n-o sa va vina sa credeti, dar oameni tineri, in putere, habar nu au cine e Prim Ministru sau chiar Presedinte.
Raspunde

Hordobet

Acum 5 ani

Din pacate sunt foarte, foarte multi oameni care n-au mai citit o carte sau un ziar de ani buni. Pentru vecinul meu de 50 ani, cei mai buni oameni sunt Gigi Becali si Dan Diaconescu. Tata, 70 ani, considera ca Ion Iliescu e trimis de Dumnezeu ca sa ne scape de Ceausescu...toti acestia locuiesc in Sacadate.
Raspunde

Iosca

Acum 5 ani

si care e vina pe care le-o aduci?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus