Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Atenție dacă ieșiți la plimbare, Poliția scoate radarele în stradă!

Atenție dacă ieșiți la plimbare, Poliția scoate radarele în stradă!

Reprezentanții IPJ Sibiu anunță că în perioada 1-8 mai vor intensifica activităţile și se vor axa în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, în trimestrul 1 al anului 2016, au avut loc 38 de accidente grave soldate cu 5 persoane decedate şi 40 persoane rănite grav.

”Astfel, viteza ocupă primul loc în ierarhia principalelor trei cauze generatoare de accidente rutiere în județul Sibiu, în această perioadă având loc 14 accidente rutiere grave soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 15, accidente care au avut drept cauză generatoare viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
La acțiuni vor participa, în sistem integrat, efective mărite de poliție rutieră și ordine publică cu atribuții pe linie rutieră și vor fi folosite toate dispozitivele de măsurare și  înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea IPJ Sibiu.
”Totodată, se urmărește și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, având în vedere perioada Sărbătorilor Pascale”, mai spun polițiștii sibieni.
Vor fi supravegheate îndeosebi tronsoanele de drum național cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată, dar și drumurile din interiorul localităților unde s-au înregistrat accidente rutiere din aceeași cauză.

Analiza efectuată la nivel naţional asupra evoluţiei accidentelor rutiere grave produse în trimestrul 1 al anului 2016, relevă înregistrarea a 1.714 accidente, din care a rezultat decesul a 358 persoane şi rănirea gravă a altor 1.596.

Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă locul întâi la nivel naţional în ierarhia principalelor cauze generatoare, generând 22,05 % din totalul accidentelor. Astfel, pe acest fond s-au produs 378 accidente, soldate cu decesul a 90 persoane şi rănirea gravă a altor 390.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Pascu

Acum 7 ani

Oricum politistii nu stiu sa amendeze altceva ... ar fi interesant sa vedem cati soferi au fost amendati ca vorbesc la telefon in raport cu cei surprinsi de radar ...
Raspunde

vitezomanul gica

Acum 7 ani

atata stiu, atata fac
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus