Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Președintele Iohannis a participat la Slujba Învierii alături de soția Carmen

Președintele Iohannis a participat la Slujba Învierii alături de soția Carmen

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat la Slujba Învierii oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, cei doi asistând la ceremonie din balconul palatului patriarhiei.

Preşedintele şi soţia, de confesiune luterană, şi-au făcut apariţia la slujbă alături de Patriarhul Daniel, de la care au luat lumină, după care s-au retras în balcon, însoţiţi de un singur preot.

Pe parcursul cuvântării Patriarhului, Carmen Iohannis a cântat alături de credincioşi, în timp ce preşedintele şi-a ţinut mâna dreaptă în pardesiu, părând jenat de intervenţia chirurgicală la umăr, pe care a suportat-o în urmă cu câteva zile.

În curtea Patriarhiei erau prezenţi în jur de 3.000 de oameni.

La plecare, preşedintele a avut un scurt schimb de replici cu câţiva oameni, care i-au spus "Hristos a înviat!", şeful statului răspunzând "Adevărat a înviat!". Câteva persoane l-au aplaudat înainte de a se urca în maşină, împreună cu soţia.

Schimbul de urări a avut loc, după ce, în deschiderea ceremoniei, a existat un incident. Un bărbat i-a strigat lui Iohannis "Demisia! Demisia!", însă a fost îndepărtat imediat de forţele de ordine.

Ulterior, şeful statului a publicat pe Facebook un mesaj video în care le urează "Sărbători fericite" românilor din ţară şi din afara graniţelor, care sărbătoresc Paştele.

"Învierea Domnului este sărbătoarea luminii şi a bucuriei aducătoare de speranţă şi iubire creştină. Este un moment care ne defineşte ca oameni, ne fundamentează ca societate şi ne întoarce deopotrivă către Cel de Sus, către noi înşine şi către cei din jur. Tuturor celor care sărbătoresc Paştele, în ţară şi peste hotare, creştini-ortodocşi, greco-catolici, penticostali, baptişti, adventişti de ziua a şaptea, creştini după Evanghelie şi armeni, le doresc sărbători fericite, linişte în suflete şi bucurie în familie. Hristos a înviat!", spune Iohannis, în mesaj.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

J.C.

Acum 5 ani

Ala de striga "demisia, demisia" cred ca se referea la Daniel. Daca avea treaba cu Iohanis ar fi strigat cand o primit el lumina.
Raspunde

nicolae

Acum 5 ani

J.C - cînd a primit lumina intelectualule
Raspunde

J.C.

Acum 5 ani

Ce vigilent ești! Eu țin la dialectu meu. Tu știi sa folosești semne de punctuație?
Raspunde

markus

Acum 5 ani

In curind a sa luam "lumina" de la gemania Turceasca cu un presedinte ca asta. Vai de capul nostru, cu ce lingau fara coloana vetebrala n-am pricopsit!
Raspunde

marcu

Acum 5 ani

... asa ti-a zis tie baba vanda ca o sa se intample sau cei ce te platesc? Ca daca e numai dupa capul tau, e clar!
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

la bucuresti ca la sibiu nu se mai poate lumina nu e buna koruptia ucude
Raspunde

Glykos

Acum 5 ani

" Preşedintele şi soţia sa de confesiune luterană " ,măi Dobre ? Vinul ?
Raspunde

Zorro

Acum 5 ani

La cite pacate au presedintele nostru si cu hoata sa, este bine ca mai trec pe la biserica. Poate trage sperante c-o sa-l ierte cel de sus. Despre cel care a strigat Demisia, bineinteles c-a fost indepartat repede, fiindca sasalaul de presedinte nu sufera critica sau reclama proasta.
Raspunde

gigi contra

Acum 5 ani

Da, cu soția mea, Carmen...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus