Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Să mai cârpim

Din momentul în care, din lipsă de pricepere și viziune, ministrul de tristă amintire Dan Șova a spus ”nu” rezilierii parțiale a contractului cu Impregilo Spa - pentru a fi ”extrasă” din contractul inițial porțiunea de la Aciliu și relicitată în vederea construirii unui tunel – tot ce a continuat a fost doar cârpeală. Era primăvara lui 2013 când italienii și-au dat seama că banii contractați nu vor fi suficienți pentru o autostradă trainică. Și cum nu erau ei mari patrioți și dornici de a construi o autostradă trainică, au cârpit cât au putut. Acum, la niciun un an și jumătate de la deschiderea circulației și la o jumătate de an de la închiderea autostrăzii, asfaltul acesteia crapă chiar și în zonele unde nu sunt alunecări de teren. Cum răspund autoritățile la această cârpeală? Tot cu cârpeli. În mare grabă, că venea ministrul să viziteze promisiunea (aceea că CNADNR va începe reparația autostrăzii în regie proprie în luna aprilie), la Aciliu au fost aduse câteva utilaje, descărcate două containere pe care au lipit ”organizare de șantier” și s-a grăbit mutarea unor pământuri de fundare. Evident, pentru autostrada în discuție e bine să înceapă reparațiile, mai ales că cei de la Impregilo (Salini) s-au cărat de pe șantier de anul trecut, iar contractul le-a fost reziliat din ianuarie. Dar tot cârpeli? Mâna de muncitori de pe șantier, în frunte cu șeful de proiect, știau ce au de făcut doar pentru porțiunea de 200 de metri unde toată autostrada a fost refăcută. În rest ”vom vedea”. Și chiar de pare îndoielnic, zona de autostradă demolată unde ”cenedeariștii” știu ce e de făcut, e chiar cea mai mică problemă a lotului în discuție. Pentru că acolo avem de-a face cu o relativ banală eroare de execuție, demolată acum. Pe când, în debleu, în zona viaductului, în apropierea nodului de la Apoldu de Jos și în multe alte locuri, problemele nu au încă o explicație clară, deci nicio soluții adecvate. Heirupismul continuă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1175

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Agentul 009

Acum 6 ani

''Stirea'' despre un X6 parcat neregulamentar a adunat 50 de comentarii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus