Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Lansarea candidaților FDGR. Proiectele propuse de Fodor și Porr

Lansarea candidaților FDGR. Proiectele propuse de Fodor și Porr

O administrație transparentă, modernizarea infrastructurii, crearea unui club sportiv municipal, iluminat public ecologic, zonă metropolitană, ”recalibrarea” agendei culturale sunt doar câteva din proiectele propuse de candidatul FDGR la Primăria Sibiului, Astrid Fodor, pentru următorii patru ani. La Consiliul Județean, propunerea Forumului pentru președinția instituției, Paul Jurgen Porr a vorbit despre fonduri europene, dezvoltare economică, turism și sănătate. Astăzi s-a desfășurat la sediul FDGR din Piața Mare lansarea candidaților pentru Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean.

Agrement, străzi, lumină

Astrid Fodor le-a vorbit celor peste 70 de persoane prezente în Sala Oglinzilor despre Sibiul așa cum îl vedea ea după patru ani de mandat. ”Vom implementa o administrație transparentă și deschisă, apropiată de cetățean cu o formare continua a personalului prin intensificarea comunicării și cu o constantă invitație adresată cetățenilor de a se implica în deciziile care privesc orașul nostru. Vom intensifica colaborarea instituțională cu mediul privat și cu societatea civilă pentru a realiza acele proiecte care sunt în beneficiul comunității”, a spus Fodor, referindu-se la modul cum vede munca la Primăria Sibiu, în viziunea ei și a FDGR. A venit apoi momentul să vorbească despre propriile proiecte. ”Cel mai important este  infrastructura. Vom continua modernizarea infrastructurii rutiere a orașului cu un ritm susținut, în toate cartierele și precizez inclusiv în cartierul veteranilor. Modernizarea infrastructurii educaționale prin construcția de grădinițe, creșe și săli de sport. Reabilitarea clădirilor existente și mai ales extinderea lor astfel încât învățământul să se desfășoare excluziv înainte de masă. Voi propune proiecte pentru crearea unei infrastructuri durabile pentru agrement sport și act cultural. Am în vedere ca acest complex de agrement și sport să fie pe lângă aqua-parkul deja discutat în Pădurea Dumbrava, unde o să menționez câteva dintre terenurile sportive pe care le vedem acolo. Vorbim de un teren de handbal, un teren de minigolf, două terenuri de baschet două terenuri de volei și un skate-park. De asemenea voi face mini-locuri de joacă în toate cartierele Sibiului”, a mai spus Fodor.

DSC_7930

Un alt punct important în viziunea dânsei în ce privește dezvoltarea Sibiului urmărește amenajarea malurilor râului Cibin, începând din Turnișor, până în Gușterița. La capitolul transport, ”Vom accesa fonduri europene pentru achiziția de autobuze noi de ultimă generație”. Un alt punct unde a insistat mai mult se referă la iluminatul stradal. ”Vrem iluminat public și eficiență energetică. Este necesară extinderea iluminatului public în toate cartierele. Ne-am propus introducerea treptată a iluminatului eco-eficient, în toate parcurile din cartierele de locuințe din Sibiu. Vrem să construim un parc fotovoltaic care să asigure energia pentru iluminatul public”, a spus Astrid Fodor. La capitolul economie, actualul primar interimar al Sibiului a vorbit despre facilități pentru investitori, dar și despre zona metropolitană Sibiu. ”Pot să vă spun că am discutat de mult de acest proiect, demersul există din partea Primăriei Sibiu, invitațiile au fost deja tipărite, urmează doar să trecem numele primarului care va fi ales în localitățile respective și să trecem pe invitații numele primarului care va fi ales în Municipiul Sibiu”, a spus Fodor.

În privința culturii și a sportului, Fodor vine cu lucruri noi: ”Este necesară o recalibrare a agendei culturale prin crearea unor sub-contracte de finanțare pentru a putea susține financiar în mod distinct evenimentele socio-culturale și evenimentele de elită și proiectele de mare anvergură și vizibilitate. În ce privește sportul, voi menține în continuare sportul sibian prin finanțarea proiectelor cluburilor sportive de pe agenda sportivă”, a spus Astrid Fodor, amintind și de intenția Primăriei Sibiu de a înființa un club sportiv municipal, care să aibă la început cinci secții sportive. Un alt punct la care a făcut referire a fost turismul. Un lucru concret: ”Dorim amenajarea interioarelor celor trei turnuri de pe strada cetății, care acum nu pot fi vizitate. După amenajarea lor, le vom deschide publicului și reabilitarea celor două turnuri din orașul de jos”, a mai spus candidatul FDGR. Un alt punct: construcția de locuințe pentru tineri și locuințe sociale.

DSC_8043

Cele patru obiective ale lui Porr

Paul Jurgen Porr a vorbit despre patru axe principale pe care spune că le va urmări în mandatul său, dacă FDGR va obține un număr consistent de consilieri: dezvoltare economică echilibrată, proiecte finanțate din bani europeni, turism și sănătate. ”Dacă municipiul Sibiu s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani nu același lucru se poate spune despre Dumbrăveni, Agnita, Tălmaciu, chiar și Cisnădie, chiar și despre zone întregi precum Valea Hârtibaciului, Țara Oltului, vestul sau nordul județului. În urmă cu câțiva ani Mercedes a venit la Sebeș. Dar de ce n-a venit la Mediaș? Cred că acesta este unul din obiectivele noastre de a asigura o modernizare uniformă a întregului județ”, a punctat Porr.

DSC_7996

Lista FDGR pentru Consiliul Județean

Paul Jurgen Porr

Martin Bottesch

Christine Manta Klemens

Beatrice Ungar

Ilse Philippi

Friedrich Gunesch

Wiegand Helmut Fleischer

Eduart Wellman

Reinhardt Boltres

Arnold Gunter Klingeis

Inge Katharina Macrea

Robert Fink

Hans Georg Iunesch

Michael Stefan Reger

Paul Kuttesch

Monica Hay

Elke Dengel

Chilian Raimond Dorr

Gerhild Ingrid Rudolf

Rozemari Muller

Inge Gull

Ilse Nastasea

Magdalena Binder

Hans Dieter Wetscheza

Ladislau CiocanHans Jurgen Binder

Lista FDGR pentru Consiliul Local Sibiu

Astrid – Cora Fodor

Corina Bokor

Gerold Hermann

Helmut Paul Niedermaier

Maria Gârleanu

Paul Constantin Mezei

Ecaterina Birk

Helmut Lerner

Bianke – Marion Grecu

Zeno-Karl Pinter

Anita Pavel

Ekaterina Annemarie Fazakas

Lorant Kiss

Monica Nartea

Liana Regina Iunesch

Simion Gerhard Guist

Sara Konnerth

Iosef Beer

DSC_8042 DSC_8037 DSC_8025 DSC_8021 DSC_8012 DSC_7996 DSC_7992 DSC_7984 DSC_7976 DSC_7959 DSC_7955 DSC_7950 DSC_7940 DSC_7934 DSC_7925 DSC_7905 DSC_7902 DSC_7901 DSC_7896 DSC_7894 DSC_7862 DSC_7855 DSC_7832

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

36 comentarii

Rãzvan

Acum 8 ani

Dar strãzile din Sibiu se fac dupã proiecte rele...pe strada Lupeni de exemplu,face trotoarele foarte late și strada rãmâne de deabea trec douã mașini...
Raspunde

LaFlemme

Acum 8 ani

Aleea Biruintei zici că-i bombardată. E o rușine! Fodor e o rușine pentru Sibiu. Nu a făcut nimic ca primar interimar, nu a făcut nimic ca viceprimar. E doar umbra lui Klaus.
Raspunde

Doina

Acum 8 ani

Excelnete proiecte. Ca si activitatea de pana acum. Sunt foarte multumita de Forum. Si votez in continuare cu ei.
Raspunde

Sasu

Acum 8 ani

Fodor merita sa ajunga primar ales. E singura care merita dintre toti pacalicii candidati.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Am încredere în doamna Fodor! Este un om serios și foarte implicat în tot ceea ce face. Sunteți o echipă de care are nevoie Sibiul! Mult succes în continuare!
Raspunde

Honk

Acum 8 ani

le votez pt. conducerea judetului.. la primaria mea din pacate nu candideaza nimeni de la FDGR
Raspunde

Culae

Acum 8 ani

Of, doamna aceasta nu a realizat absolut nimic pana acum.Este o economista cu o gândire simpla, depașită de tot ce implica funcția de primar al Sibiului.Din păcate din lipsa de combat al PNL si PSD care nu au pregătit candidați serioși, aceasta doamna este in pole position. Liebe Frau Fodor, es macht echt keinen Sinn sich selbst zu quälen.So dumm ist Hermannstadt nicht, Sie werden es noch persönlich bereuen! Sie trauen sich überhaupt nicht irgend ein Papier zu unterschreiben, wie ihr Vorgänger... Lassen Sie lieber sein...genießen Sie Ihre Rente!
Raspunde

ike

Acum 8 ani

Dann wähle doch jemanden deiner korrupten Freunde und halt gefälligst deine Fresse..
Raspunde

Glykos

Acum 8 ani

O adunatura de escroci,sifonari si pupincuristi..asta e FDGR-UL...BLEH..ITI PROVOACA SILA!!!!
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

E ca si primar :) si nu e niciun secret ! Nu e omul perfect (cine e?!) dar macar are o echipa cu care am mers in ultimii 14 ani, stim cu ce se mananca. Si ce dracu am putea alege? ALDE si alte bombe de genul?:) Clar frau Fodor iese, fara dubii, chiar daca cu 51%. Cat despre pacalicii de partid care scriu ca n-a facut nimic, pai cate strazi au fost reabilitate de cand e interimar? Aa, ca strada ta inca nu, e alta discutie, urmeaza....
Raspunde

@...@@@

Acum 8 ani

Lingaule...nu ti-e rusine...asa pe fata?::)))))))fodor e doar o batrana casnica ..bagata la inaintare de hotul 5 case chiolhhannus..e vai si amar de voi penalilor..huoooo..la puscarie cu voi!!!
Raspunde

tineret anti sasi senili

Acum 8 ani

PNL, Votati Razvan Pop !!!!PNL, Votati Razvan Pop !!!!PNL, Votati Razvan Pop !!!!PNL, Votati Razvan Pop !!!!
Raspunde

Manolache

Acum 8 ani

As vrea sa mentionez ca in Turnisor,mai exact la intrarearea de la semafor in dreapta,unde este magazinul Profi s-ar putea amenaja sau asfalta drumul,gropile sunt tot mai mari.Exista posibilitatea amenajării unui parc ptr copii in zona verde existenta sau tre sa vedem cine iasa primar si apoi daca se face ceva.
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

Fdgr e in declin se observa la nr de consilieri locali 18 propusi,si la cj 24,ei stiu asta de aceea nu au mai primit sasi tineri in forum.Un caz concret e la Selimbar un tinar inginer sas care a vrut sa candideze la primarie a fost refuzat nemotivat.Deci peste 4 ani se evapora,actuala echipa e foarte in varsta multi dintre ei au fost membri PCR.Deci actualul fgdr e un forum al sasilor comunisti.
Raspunde

pro sasi

Acum 8 ani

ptr. tineret anti sasi senili Vezi sá nu-ti treacá tramvaiul sásec prin casá!
Raspunde

dt1961

Acum 8 ani

@nicu „Fdgr e in declin se observa la nr de consilieri locali 18 propusi,si la cj 24,ei stiu asta de aceea nu au mai primit sasi tineri in forum.” Cel mai bine se observa in afara municipiului Sibiu. Mai exact in partea nordica a judetului , unde comunele si satele de pe malurile Tarnavei Mari si Hartibaciului au mai ramas doar cateva „relicve” de sasi deoarece cei sanatosi fizic si mintal sunt de mult asezati in patria lor si doar unii batrani mai se gandesc cu melancolie la locurile natale din Siebenburgen unde vreo cateva generatii bune au trudit din greu pentru supravietuire. Acuma aceste localitati s-au usurat aproape in intregime de aceasta natie si s-au (re)populat cu alta natie muuult mai moderna si educata. „Natia asistatilor social” (tigani borati ,lenesi si talhari) care traiesc din ajutoare sociale si au putere decisiva in sistemul de vot. Deci, ar trebui sa fim foarte, foarte mandri de faptul ca in scurt timp v-a dispare si ultimul sas (alaturi de foarte multi romani care au preferat sa ia drumul occidentului tocmai datorita lipsurilor si conditiilor precare care sau creat in ultimii ani) din Transilvania (Sibenburgen) si ca in sfarsit ne redescoperim traditiile de ghiolbani si cocalari asistati social si cu pretentii de granguri peste altii mai prosti. Dar daca or disparea si ultimii prosti care muncesc pentru bunastarea acestor locuri, oare ce or mai facee chiolbanii astia? Asta va-ti intrebat vreodata?
Raspunde

born in '73

Acum 8 ani

@nicu "actuala echipa e foarte in varsta multi dintre ei au fost membri PCR" Puisor, am o veste proasta pentru tine: daca parintii tai au peste 44 de ani (adica in '89 aveau peste 18 ani), au fost si ei membri PCR....:(
Raspunde

life Care

Acum 8 ani

Bună ziua. As dori sa știu care sunt secțiile sportivele din cadrul clubului și cât de competitive se doresc a fi. Mulțumesc
Raspunde

cella

Acum 8 ani

Da un bazin CA LUMEA, gen cele din Germania, intalnite peste tot... pe cand? Ca vad ca nu ziceti nimic!
Raspunde

josepf

Acum 8 ani

Draga cella..asta-i Romania si Sibiul lucrului bine facut al masonului hot penal-iohannus..bleah...
Raspunde

Bogdan

Acum 8 ani

Constat că mai mult de jumătate din proiectele bunicutzei sunt copiate din programul lui Sitterli. Chiar si lucruri punctuale, pe care el le-a descris pe pagina lui de facebook, au fost preluate fara pic de jena. In realitate, o doare-n cot pe Fodor de cartiere, de gradinite si scoli. Vrea doar sa fie primar. De 16 ani Sibiul e condus de FDGR. Ce au facut cu scolile? Si le-au retrocedat si au incasat chirii din bugetul local. Acum promit ca repara strazile, ca fac parcuri si terenuri de sport, ca vorbesc cu oamenii....Pana acum nici macar in audiente nu i-au primit. Adevarul este ca FDGR se teme, in sfarsit, ca va pierde Primaria. Si asta ar fi un dezastru pentru prezident (muuuulte dosare penale).
Raspunde

josepf

Acum 8 ani

Corect,Bogdane...toata treaba e sa dispara codruta K. de la DNA..,.si s-a terminat parcela ...
Raspunde

josepf

Acum 8 ani

Corect,Bogdane...toata treaba e sa dispara codruta K. de la DNA..,.si s-a terminat parcela ...
Raspunde

Bogdan

Acum 8 ani

Bunicutza copy-paste https://www.facebook.com/Sitterli-Primar-242935022714208/
Raspunde

Pagan

Acum 8 ani

fara FDGR, Sibiul era un oras de mahala gen alba iulia,turda,arad,bistrita etc. A,nici brasovul nu sta deloc bine. Fara statiunea mult facuta propaganda de miticii buCUResteni ar fi un Sebes mai mare. Deci s-o lasam moarta! Sa nu uitam ca datorita lor inca mai vin bani europeni din 2007 si ca inclusiv ziarul online acesta e/era sustinut tot din bani europeni. Deci, alo gara ? Votati-l pe BOC la cluj ,ca o ajuns centrul o mahala ca cea din timisoara .In Banat nu mai are rost sa vb , acolo e fruncea ciorimii. De asta e pacat si de nordul judetului. Aici sa vb Ceasca. Cand dai muncitori harnici pe lepre aduse de bizantini si otomani care nu cunosc nici sensul logic al muncii e greu sa mai resuscitezi ceva. Vreti tiganime ? votati pnl+usl+pmp.
Raspunde

josepf

Acum 8 ani

Doar fdgr scrii cu litere mari ,lingau al sasilor??
Raspunde

Varu sandel

Acum 8 ani

Bai prostane , pai daca Brasovul e un Sebes mai mare , dupa cat produceti voi Sibiul e un Sebes mai mic Dulce ca mierea e mizeria sasilor pentru sluga sibiana
Raspunde

MD

Acum 8 ani

Vai Bogdan... Sitterli? Serios? Adica tipul ala care cat timp a fost prefect nu raspundea la nicio solicitare nici din partea cetatenilor nici din partea presei? Care nu raspundea la telefon si nici la cereri oficiale? Ala primar?
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

D-an Fodor, cred ca delirati cu Aqua Park-ul si cu amenajarea in conditiile in care a ajunge la serviciu in zona Vest e un calvar pentru multi dintre sibieni... Faceti centura Sudica: Metro - cart Tilisca (cu tunel de la baza la Cartierul Tilisca pana dupa Valea Aurie) - Calea Cisnadiei - Dedeman. Zona Calea Cisnadiei - Dedeman se umple de locuinte si in curand nu se va mai putea ajunge la serviciu in zona Vest... Dar faceti centura pe 4 benzi, nu pe 2 cum ati spus... Lasati vrajelile cu trimis invitatii pentru Zone Metropolitana, cel putin Cisnadia a tot avut primar, trebuia doar sa va miscati fundul sa discutati cum faceti centura, cum puneti transport public, etc... Programul FDGR e fantezie, fara pic de realism...
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

cu amenajarea malurilor Cibinului am vrut sa spun...
Raspunde

cetateanul ne-turmentat

Acum 8 ani

Vai de noi, daca am ajuns la mana orbilor, prostilor, ingustilor/limitatilor mintal care voteaza FDGR doar pentru ca sunt reminiscente ale unor sasi! Treziti-va oameni buni, si comparati comunismul adanc implementat in mintea si inima acestor decidenti ai sasilor de odinioara! In timp ce voi ii prea-slaviti si ii rugati sa vina sefi, ei stai linistiti si coordoneaza bugete imense din banii contribuabililor de toate etniile, sifonandu-le in conturile lor bine ascunse. Sunt printre ei si oameni de isprava, dar alta este politica in FDGR acum!! Faptul ca fac parte din aceasta "mica minoritate" nu ii recomanda neaparat!!! Deshideti-va mintea si analizati prin comparatie, nu doar pentru ca sunt ei mai cu mot!! Fodor este muuuuult sub Iohannis ca bun simt si educatie elementara, cu atat mai mult ca gandire strategica si viziune!!! Este nesimtita si prost crescuta, cu aere si ifose de 'prima donna' in primul rand cu angajatii din primarie. In plus, nu intelege proiecte strategice si planuri de dezvoltare!!! Cum va putea fi un primar bun pentru Sibiu??!! Daca ne vor trebui 4 ani sa ne convingem de aceasta exchipa expirata si supra-apreciata, vom pierde 4 ani de a ne dezvolta! ....
Raspunde

cetateanul ne-turmentat

Acum 8 ani

Vai de noi, daca am ajuns la mana orbilor, prostilor, ingustilor/limitatilor mintal care voteaza FDGR doar pentru ca sunt reminiscente ale unor sasi! Treziti-va oameni buni, si comparati comunismul adanc implementat in mintea si inima acestor decidenti ai sasilor de odinioara! In timp ce voi ii prea-slaviti si ii rugati sa vina sefi, ei stai linistiti si coordoneaza bugete imense din banii contribuabililor de toate etniile, sifonandu-le in conturile lor bine ascunse. Sunt printre ei si oameni de isprava, dar alta este politica in FDGR acum!! Faptul ca fac parte din aceasta "mica minoritate" nu ii recomanda neaparat!!! Deschideti-va mintea si analizati prin comparatie, nu doar pentru ca sunt ei mai cu mot!! Fodor este muuuuult sub Iohannis ca bun simt si educatie elementara, cu atat mai mult ca gandire strategica si viziune!!! Este nesimtita si prost crescuta, cu aere si ifose de 'prima donna' in primul rand cu angajatii din primarie. In plus, nu intelege proiecte strategice si planuri de dezvoltare!!! Cum va putea fi un primar bun pentru Sibiu??!! Daca ne vor trebui 4 ani sa ne convingem de aceasta echipa expirata si supra-apreciata, vom pierde 4 ani de a ne dezvolta! ....
Raspunde

Pagan

Acum 8 ani

Fara FDGR ati fi mers voi la olteni la Valcea sa lucrati si nu invers. Fara munca sasilor din secolele trecute ati fi avut capitala gypsanilor.In loc sa fi-ti multumiti ca inca au mai ramas din ei aici sunteti si ignoranti. Nici o problema, imi aduc aminte de "tovarasii lui ilici" cum zbierau dupa revolutie. Asa sunteti si voi. Cand rromanistanul nu apreciaza valoarea altora se cheama IGNORANTA. Votati pe altii ca sa apreciati valoarea furtului si a tiganimii. PS: SI care e problema ca FDGR isi asuma alte case/terenuri ? Sa nu uitam ca orasul e infiintat de ei. Deci , in final , romanii sunt vinituri in oras,de pe dealurile/muntii din jur. Doare adevarul .. ;)
Raspunde

Pizzaro

Acum 8 ani

P(r)ostaci de partid, va plateste si in week-end? Ia Frau peste 50% lejer, oricat v-ati da voi cu fundu de pamant :)
Raspunde

...

Acum 8 ani

dupa 14 ani de conducere saseasca, inca mai avem problema strazior neasfaltate, a iluminatului public, a curateniei, a cainilor de pe strazi, aeoport cu potential, dar insuficient exploatat. si acum in loc sa vina cu proiecte mari, gen zona metropolitana, alipirea la sibiu a unor localitati gen cristian, sura mica, sura mare, selimbar, cisnadie, cisnadioara, rasinari, care nu reprezinta decat o gramada de primarii tocatoare de bani, dezvoltarea urgenta a aeroportului (au ajuns firmele sa ceara zona de cargo pentru ca tampitii astia din conducerea orasului si a judetului nu se sesizeaza) sasii vin cu promisiuni mari la probleme marunte pentru secolul in care traim: asfaltari, iluminat public..astia ne iau de prosti, astia nu vad ca orasul trebuie dezvoltat, orasul trebuie intai extins si dupa aia facut studiu pentru fluidizarea circulatiei in oras? ce sa fluidizezi? puhoiul de masini la orele de varf de la intrarile in oras?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus