Miercuri,
28.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Deficit de experți electorali în 20 de localități din Sibiu. Încă se fac înscrieri

Deficit de experți electorali în 20 de localități din Sibiu. Încă se fac înscrieri

Conducerea Prefecturii Sibiu, alături de membrii comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, a participat astăzi la o videoconferință organizată de MAI pe tema alegerilor locale. Iar o concluzie a ședinței este aceea că în județul Sibiu există un necesar de experți electorali pentru 20 de localități din județ.

“Îi anunţăm pe sibienii care doresc să devină experţi electorali, adică preşedinţi sau locţiitori de preşedinţi în secţiile de votare, la alegerile din 5 iunie, că pot încă să depună cerere  la AEP. Deficitul de experţi electorali de la nivelul judeţului Sibiu a fost accentuat şi de faptul că după rămânerea definitivă a candidaturilor o parte dintre experţii electorali au trebuit să se retragă, fiind în situaţie de incompatibilitate, din cauza legăturilor de rudenie”, a precizat prefectul Cristian Roman la finalul videoconferinţei organizată de ministrul Afacerilor Interne, pe tema organizării alegerilor locale.
Inițial, termenul limită pentru depunerea acestor solicitări a fost 21 aprilie, însă din cauza deficitului cu care se confruntă mai multe județe din țară s-a decis prelungirea perioadei.

Pentru a deveni expert electoral, persoanele trebuie să fi absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu.

Cererea de înscriere pentru experţi electorali poate fi descărcată de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, www.roaep.ro, de la următorul link: http://www.roaep.ro/instruire/wp-content/uploads/2015/11/cerere-admitere-examen-CEE.pdf

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

nicu

Acum 5 ani

Plata e foarte mica vizavi de raspunderea care o au expertii electorali,nu merita efortul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus