Marţi,
22.09.2020
Cer Senin
Acum
19°C

Ce facem în weekend?

06 Mai 2016 11:22

Ce facem în weekend?

Un raliu de mașini luxoase, filme, concerte și spectacole de teatru. Acestea sunt evenimentele sfârșitului de săptămână în Sibiu.

Vineri, 6 mai Începând cu ora 10.00, dacă treceți prin centrul Sibiului veți putea vedea zecile de flori pe care cei peste 30 de expozanți le-au adus la Festivalul Grădinilor. Acesta poate fi vizitat până duminică.

De la ora 13.00, Piața Mică devine locul de întâlnire al mașinilor de miloane de euro. Gumball 300 ajunge și în Sibiu și este cunoscut ca fiind cel mai celebru raliu de mașini de lux din lume.

De la ora 19.00 în Parcul SubArini, în zona Stadionului Municipal va avea loc concertul Radu Nechifor & Magic Band, urmat de cel al formației Boat Of Us, iar la final va avea loc o reprezentație marca Artgotica.

La Cinema Arta, de vineri și până joi, 13 mai vor rula următoarele filme. „Un Lup printre oi” – 3D dublat, de la ora 12.00, de la ora 14.00 rulează „Cartea Junglei – 3D”, urmând ca de la ora 16.00 să fie proiectat filmul Robinson Crusoe – 3D dublat. Seara, de la orele 18.00 și 21.00 va rula filmul Robinson Crusoe – 3D dublat.

De la ora 19.00, la Teatrul Național „Radu Stanca” se va juca „Electra după Sofocle și Euripide”, care este un spectacol al eternului tragic prezent, vesnic dispus sa ia formele zilei, dar conservându-și perpetuu esenta destinala implacabilă. Întâlnirea inedită dintre textele din marea tragedie greacă – fondatoare ale marilor mituri culturale europene – și muzica populară maramureșeană interpretată live de Grupul Iza, readuce în vremea de azi o mitologie extraordinară, provocând crearea unui spațiu al confluențelor arhaice.

Sâmbătă, 7 mai Ziua începe la Teatrul Gong cu „Atelierul de creat povești” și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Atelierul va începe la ora 10.00, dar și la 12.00.

De la ora 18.00, tot la Teatrul Gong aveți întâlnire cu „Vrăjitorul din Oz”, care spune povestea micutei Dorothy, o fetita care locuia in Kansas, la ferma matusii Em si a unchiului Henry. O tornada starnita din senin face ca Dorothy si cel mai bun prieten al ei, catelul Toto, sa ajunga in taramul de basm numit Oz. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

La Teatrul Național „Radu Stanca” de la ora 19.00 se joacă „Ostatic la mătușica” și este povestea unui tânăr solitary care aşteaptă moartea unei bătrâne tăcute şi posacă pe care el o crede mătuşa sa şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri ce vorbesc despre moarte.

Tot de la ora 19.00, la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu va avea loc concertul susținut de Ansamblul Power Vibes, iar în programul serii se regasesc sonorități inedite, în lucrări necântate până acum în România, semnate de: Emmanuel Séjourné, Nathan Daughtrey, Randall Meyers, Sigismund Toduță, David Edgar Brown și Sigfrid Karg-Elert.

La Rock N'Bike Club va avea loc lansarea noului album al formației ATARIA / (Bad Idea). Prețul unui bilet la concert este de 10 lei.

Duminică, 9 mai La Teatrul Gong de la ora 11.00 va fi pus în scenă spectacolul „Vrăjitorul din Oz”. spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani, iar preșul unui bilet este de 7 lei, tarif unic.

Seara se încheie la Teatrul „Radu Stanca” cu spectacolul „Take, Ianke și Cadâr”, o poveste ce are în centru problematica dragostei sfărâmând cătușa prejudecăților care nu e epuizată odată cu mușcata din fereastră, ci e încoronata de creația de maturitate a scriitorului lui Take, Ianke și Cadâr. De această dată, tema nu atinge doar domeniul moral și sentimental, ci se pune într-un contact mai strâns cu una din problemele politice la ordinea zilei, problema cât se poate de însemnata în perioada pregatirii celui de al doilea razboi mondial, și anume, cea a diversiunii naționale.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus