Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Donerul premiat de 3 ori cu titlul de ,,cel mai bun doner din Germania'' împlinește 3 ani de existentă la Sibiu

Donerul premiat de 3 ori cu titlul de ,,cel mai bun doner din Germania'' împlinește 3 ani de existentă la Sibiu

Doner, kebab, saorma...toate sunt la fel? Ei bine, nu. Un doner celebru în Germania a fost adaptat la Sibiu pentru piața autohtonă. În 3 ani a cucerit România și expansiunea continuă. Povestea lui, pe scurt, într-un interviu cu Dan Paștiu, proprietarul brand-ului Dabo Doner.

Reporter: Felicitări pentru cei trei ani de existentă! Cum a început totul? Dan Paștiu: Mulțumesc. Eram în Germania când un prieten m-a invitat să mănânc ceva diferit. Când am auzit cuvântul ,,doner'', aproape am refuzat invitația. Până la urmă m-am dus, l-am gustat și ...mi-am schimbat părerea. Un produs senzațional de-a dreptul pe care l-am mâncat cu regularitate mai bine de 5 ani. Eram convins că o să fie un succes și în România. Așa s-a născut Dabo Doner.

R: Este pentru prima dată când inițiați un astfel de proiect? D.P.: Nu este pentru prima dată. Alte câteva proiecte de succes dezvoltate de mine în Sibiu sunt Naf-Naf, Michelangelo, Cotton Club & Cotton Restaurant, Union Restaurant & Union Club și restaurantul Zorba.

R: Când s-a deschis primul restaurant Dabo Doner în Sibiu? D.P.: Primul restaurant Dabo Doners-a deschis în Sibiu, în mai 2013. Până la sfârșitul anului am mai deschis încă două, tot în Sibiu. În vara anului următor am testat acest doner la Costinești, iar la sfârșitul sezonului am avut prima cerere de franciză, culmea, chiar în Constanța. Recunosc, inițial nu mă gândisem la conceptul de francize, dar Cosmin, primul meu francizor, a fost cel care mi-a dat încrederea pentru a-l dezvolta mai departe.

R: Și acum avem Dabo Doner în toată România? D.P.: În curând în toată România și chiar în afara țării. Suntem pe cale de a deschide Dabo Doner în Ungaria la Nyiregyhaza, dar și la Galați. În acest moment suntem deja prezenți în Alba Iulia, Sibiu, București, Constanța, Mangalia, Eforie, Mamaia, Costinești și Vama Veche. Vara aceasta marchează deschiderea altor 10 restaurante Dabo Doner în locații ca Neptun, Galați etc.

R: Ce aduce diferit Dabo Doner pe piață? D.P.: Dacă folosesc termenul de ,,fast-food sanatos'' o să rămâneți surprins. Dabo Doner se diferentiază de restul fast-food-urilor de pe piată prin calitatea produselor: acestea nu conțin conservanți sau aditivi. Totul se prepară pe loc în fața clienților și poate de asta uneori timpul de așteptare e mai lung. Dar merită, crede-mă. Chifla atunci o scoatem din cuptor, pe loc. Un alt secret al gustului senzațional? Condimentele pe care le importăm din Nurnmberg...până la urmă vorbim de doner-ul premiat de 3 ori în Germania ca fiind ,,Cel mai bun doner'' iar asta într-o piață extrem de exigentă.

R: Ce îi atrage pe francizori? D.P.: Faptul că vând un produs premium care le face business-ul rentabil foarte repede. Proceduri simple, clare și un concept unitar de marketing sunt alte ingrediente ale succesului. Știți ce am observat în acești 3 ani? Cine deschide o franciză Dabo Doner o va deschide și pe a doua sau chiar pe a treia. În Constanța și pe Litoral, Cosmin de care pomeneam mai devreme, a ajuns la 5!

R: Unde sunt locațiile în care vă găsim în Sibiu? D.P.: În Sibiu există două locații, una este situată pe Bulevardul Vasile Milea, iar cea de-a doua, în incinta parcării magazinului Lidl, de pe stadă Rusciorului.

R: Există un eveniment care marchează cei trei ani de la deschiderea primului Dabo Doner în Sibiu? D.P: Da. Cu această ocazie am lansat în perioada 5 Mai – 5 Iunie 2016 campania „Mananci fericit pană la adânci batraneti”. Clienți Dabo Doner sunt invităti să trimită la adresă de email [email protected], o scurtă înregistrare video cu ei, în care să specifice ce le place sau ce nu le place la Dabo Doner. Vom selecta un castigător pe care îl vom premia cu un doner...pe viată! Cât va trăi el va putea mânca un doner de pui sau de vită, zilnic. Concursul se desfăsoară pentru sibieni dar detaliile promoției le găsiti pe Facebook și pe site-ul campaniei www.donerpeviata.ro.

Mai multe despre Dabo Doner, povestea în detaliu și detalii despre ce inseamnă o franciză Dabo găsiti în materialul video accesând acest link sau pe site-ul general www.dabodoner.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

ghitza -

Acum 7 ani

...doner - make you schoener !
Raspunde

Arici

Acum 7 ani

Asta e proprietarul Mc Donald's? La laudat nu-l intrece nimeni... In care din marile proiecte "dezvoltate " mai e implicat??
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

La ei pe sait scrie 7 restaurante in toata tara. Ar veni cele 2 din Sibiu si cele 5 ale lui Cosmin francizatul.
Raspunde

siby

Acum 7 ani

Daca intrati pe www.tripadvisor.de si cautati marca Atlantik Döner, s-ar putea sa gasiti cateva comentarii ale consumatorilor respectivelor produse din Germania. Din ce am vazut acolo cam 50% s-au declarat nemultumiti de calitatea si preturile produselor....poate ca totusi in Romania calitatea este mai buna si preturile sunt mai mici!!! Asa sa fie???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus