Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O firmă din Alba va transforma ”cutiuța” de lângă Stadionul Municipal în patru terenuri de minifotbal

O firmă din Alba va transforma ”cutiuța” de lângă Stadionul Municipal în patru terenuri de minifotbal

Până cel mai târziu la începutul lui octombrie, terenul secundar de sport de lângă Stadionul municipal va trebui reamenajat astfel încât să poată fi împărțit și în patru terenuri cu gazon artificial, despărțite cu garduri de plasă. În plus, vor trebui amenajate șapte panouri de alpinism înalte de șase metri, un nou gard înalt de patru metri, instalație pentru nocturnă și sonorizare și o nouă alee pietonală.

Lucrările au fost încredințate firmei SC Monolit Junior SRL, din Lancrăm, județul Alba, în urma unei proceduri de atribuire la care au mai depus oferte alte două firme. Valoarea contractului semnat între Primăria Sibiu și firma din Lancrăm este de 1,23 milioane de lei (fără TVA), înaintea licitației lucrarea fiind estimată la o valoare de 1,35 milioane de lei. Termenul de execuție este de cinci luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, act semnat de reprezentanții administrației sibiene în cursul zilei de luni, după cum informează Primăria Sibiu.

“Terenul secundar al Stadionului nu este în prezent într-o stare bună pentru a fi utilizat. Nici gazonul, nici tribunele și nici împrejmuirea nu corespund pentru desfășurarea de activități sportive în bune condiții. Prin acest contract, terenul secundar va redeveni funcțional pentru antrenamente de fotbal și meciuri de minifotbal. Prin peretele de alpinism vom adăuga și ceva nou întregii zone, oferind posibilitatea practicării și acestui sport. Parcul Sub Arini trebuie să prindă viață, iar acesta este un prim proiect în acest sens”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului
Lista lucrărilor

Potrivit caietului de sarcini redactat pentru atribuirea contractului, actualul teren de fotbal folosit în trecut pentru antrenamente urmează a fi decopertat de stratul vegetal (până la o adâncime de 25 de cm). După nivelare, va fi așternut un strat de piatră spartă de 15 cm, peste care se vor amplasa alți 15 cm de pietriș ”sau un balast care se compactează foarte bine”. ”Acest strat are rolul de a împăna piatra spartă și de a oferi o bază moale care să protejeze încheieturile utilizatorilor finali, respectiv jucătorii, de accidentări”, se arată în documentația de atribuire a contractului. Gazonul artificial lestat cu nisip va reprezenta ultimul strat, peste care vor fi împrăștiate granule de cauciuc. Întreaga suprafață va fi împărțită apoi în patru terenuri de minifotbal, cu dimensiunea de 42 x 22 m. Terenurile vor fi despărțite de câte un șir de plasă.

reamenajare teren secundar

În locul actualului gard va fi construit unul nou, cu o înălțime de doi metri, urmând ca până la o înălțime de patru metri să fie amplasată o plasă de polipropilenă verde. În fiecare colț al gardului vor fi amplasați stâlpi pe care va fi montată instalație de nocturnă și de sonorizare. Gradenele existente urmează a fi reabilitate, iar pentru șezut vor fi amplasate grătare din lemn rezistent la umiditate. Pe latura de nord-est (înspre hotelul Silva) urmează a fi amplasate șapte panouri de escală, late de câte doi metri și înalte de șase. ”Panourile vor fi echipate cu dispozitive de siguranță, precum și cu elemente de securizare a panourilor până la o înălțime de minim 2,5 metri pe perioada când nu sunt folosite. Fiecare panou va fi prevăzut cu proiector pentru iluminarea acestuia”, se arată în documentația de atribuire a lucrării. În fine, pe latura de nord-vest (latura lungă dinspre dinspre Parcul Sub Arini) va fi amenajată o alee pietonală, din pavele. Terenurile de minifotbal vor avea bănci pentru rezerve, coșuri de gunoi, iar în zonă va fi amplasată și o cișmea.

Foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 7 ani

Baschetul cum il sprijiniti?
Raspunde

Sile

Acum 7 ani

O porcarie sinistra a bunicutei de la primarie! In loc sa amenajeze gazonul natural pentru a avea un teren de antrenamant si competitii, il strica cu gazon artificial si panou de alpinism. Stadionul ar trebui modernizat si langa teren de antrenament. Pe cutiuta au jucat Hagi, Lacatus, Klein, Lupescu, Camataru... Erau vremuri cand la Sibiu se jucau meciuri amicale ale echipei nationale contra Poloniei, Italiei... O rusine ca un asemenea "proiect" este inclus de mai bine de 1,5 ani pe agenda de "lucru" a primariei si tot nu au facut nimic, ingroziti fiind de faptul ca trebuie sa incredinteze proiectul unei firme. Bunicuta nu are curaj sa semneze nimic, si se vrea din nou la primarie. O rusine! Sibieni, votati orice alt candidat, PSD, PNL...orice numai pe femeia asta NU! Fara Astrid Fodor la primarie! Liebe Frau Fodor, ab in die Rente!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus