Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Sărbătorile regale ale României

Anul acesta, deși marcat de vârsta și bolile Majestăților Lor Regelui și Reginei, este un an aniversar pentru Familia Regală a României, deci pentru tot ce înseamnă țara și poporul român în întregul său – nefragmentate în teritorii răpite și epoci de colonizare a sufletelor...

În 2016 aniversăm 150 de ani de la actul fondator al Casei Regale a României, deci putem spune că avem o sărbătoare Regală a întregii țări ! Ba este și o sărbătoare a românilor dintre Prut și Nistru, până la Marea Neagră, și din nordul Bucovinei și al Bulgariei, până pe valea Timocului și în Banatul sârbesc!

Luni, 9 mai 2016, în Aula Mare a Academiei Române, are loc o sesiune solemnă dedicată sărbătoririi a 150 de ani de la venirea în țară a Principelui Suveran Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.

Marți, 10 mai 2016, toți cei care doresc să fie alături de Familia Regală în ziua Sărbătorii naționale, la aniversarea a 150 de ani de la fondarea Casei Regale, se întâlnesc la Castelul Peleș, monument desemnat de către Regele Mihai să rămână permanent un muzeu vizitabil.

Tot marți, 10 mai 2016, pe terasa Castelului Regal Peleș, va avea loc ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului, pentru prima oară după anul 1947.

Ca urmare a stării sănătății Regelui Mihai I, Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României a devenit Custodele Coroanei Române, preluând toate atribuțiile Majestăților Lor, aflate în tratament în Elveția. Principesa Margareta, împreună cu Principele Radu,  au preluat ștafeta regalității, moralității și identității românești – neonorate începând cu 1948 de nici o formulă republicanistă… Țara se află în mare suferință morală, în periculoasă agonie economică și își risipește identitatea și demnitatea națională sub guvernări bolnăvicioase !

Acum cinci ani, în excepționalul discurs regal din parlamentul României, M.S. Regele Mihai spunea:

Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie. (25.10.2011)

Păcat de faptul că profesorii de istorie, bunicii și preoții noștri nu le mai arată copiilor români ce înseamnă Coroana României, în ce greșeală stăm scufundați, ca un popor care își dorește cu adevărat pieirea, nepunând pe însemnele statale (temporar republicane) Coroana – pe stemă, pe drapel, pe orice simbol al Statului, - așa cum au făcut toate popoarele din jurul nostru, până și comuniștii de ruși… În cea mai vinovată necunoștință de cauză, ne tăiem legăturile de drept cu istoria proprietății asupra pământului românesc – de la Nistru până la Mare și la pusta panonică! Aproape nimeni nu a decelat, în ultimii ani, importanța primordială a unor fraze din Discursul Regal din octombrie 2011, în care M.S. Regele Mihai a spus, în cuvinte simple, că PĂMÂNTUL ROMÂNESC, chiar furat prin ocupație străină, este al Coroanei Române:

Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați.

Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. (25.10.2011)

Consfințirea României Mari a însemnat ungerea sfântă a Monarhilor de atunci – Regele Ferdinand I cel Loial și Regina Maria – peste  PĂMÂNTURILE COROANEI ROMÂNE !!

Tocmai vremurile sunt cele care cheamă din nou Monarhia să apere românitatea ! Pentru că Monarhia înseamnă un Rege și un popor capabil să-l susțină, UN POPOR CARE DOREȘTE CU ADEVĂRAT SĂ SE SALVEZE ÎMPREUNĂ CU REGELE SĂU!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

150 de la lovitura de stat din 1866! Nu sărbătoriți și asta?
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Romania NU are familie regala ! Doar niste PROFITORI impusi cu forta in trecut si preaslaviti de prosti si punincuristi in prezent ...
Raspunde

Zorro

Acum 7 ani

De acord, iar zilele trecute am citit, casa regala ar avea o datorie de 4,1milioane RON impozite restante fata de statul roman, deci aprox. 915000 Euro.
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

'Lovitura aia de stat a pus bazele Romaniei moderne, ne place sau nu ne place.
Raspunde

tot un cetatean

Acum 7 ani

la vestem ... a mai ramas cumva ,domnule turculet,vasile v.vasile ,vreun preot crestin ,care nu l-ati inghenunchiat in numele macelarilor orientului din 1894?
Raspunde

tot un cetatean

Acum 7 ani

ma scuzati pentru faptul de a afisa de doua ori acelasi comentariu,calculatorul meu ,adica computerul.cum i se mai spune prin alte parti ,o ia razna
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

Nu săracul calculator a luat-o razna, degeaba dai vina pe el...
Raspunde

-

Acum 7 ani

41,8-4,1=37,7 37,7 3737 [2222] [0000]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus