Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice din Sibiu a fost pusă în funcțiune

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice din Sibiu a fost pusă în funcțiune

Autoritățile locale au pus în funcțiune, de vineri, 13 mai, prima stație publică de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibride, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Stația este funcțională în parcarea Cazarma 90, unde sunt amenajate ”două locuri de parcare cu folosință exclusivă pentru durata încărcării vehiculelor electrice”. La această stație pot fi încărcate toate tipurile de vehicule electrice, de la autoturisme, la mopede, motociclete, scutere sau biciclete electrice. Pentru anul în curs, autoritățile locale au stabilit ca ”alimentarea” cu energie electrică să fie gratuită, singura taxă de plătit fiind cea de parcare (un leu pe oră). Autoritățile locale arată că timpii de încărcare a unui vehicul electric variază între una și șase ore.

”Stația a fost achiziționată la un preț de 30.000 de lei, contractul incluzând stația în sine, un echipament de monitorizare și 250 de carduri necesare pentru a avea acces la priza de curent”, comunicat Primăria Sibiu
”De asemenea, pentru a avea acces la stație, fiecare utilizator trebuie să achiziționeze un card magnetic la un preț de 28 de lei, card care poate fi utilizat și la încărcările ulterioare. După ce mașina este cuplată la stație, pentru a porni transferul de curent, cardul magnetic trebuie apropiat de unitatea de încărcare, aceeași operațiune fiind necesară pentru oprirea alimentării”, informează reprezentanții administrației locale. Acest card poate fi achiziționat de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public (bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S13). ”Acesta este un proiect pilot, un prim pas pentru proiecte viitoare de o mai mare amploare, în sensul asigurării infrastructurii necesare pentru trecerea la mijloace de transport prietenoase cu mediul”, mai arată autoritățile locale.

Ca detalii tehnice, stația de încărcare este concepută pentru exterior și dotată cu două prize standard: o priză frontală Menekes Type 2 (alimentare la 380V / 22 kW) și o priză Schuko (alimentare 220 V / 3,7 kW).

Statie incarcare vehicule electrice4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

dancp

Acum 5 ani

bravo,asa da
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

e perfect. s-a mai bifat un moft. strazile tot cu gropi sunt si neasfaltate. dar bogatii isi pot incarca masina electrica gratis. EXCELENT!
Raspunde

petre

Acum 5 ani

Nu imi e mai scarba decat de oameni care la orice initiativa sau realizare gasesc ceva de comentat in sens negativ. Daca s-ar fi asfaltat strazi, atunci sigur s-ar fi comentat de numarul locurilor de parcare. Daca se fac locuri de parcare atunci sigur cineva se plange ca nu intelege de ce trebuie sa plateasca pentru parcare. Daca biciclistii vor piste, atunci soferii se revolta. Lucrurile se intampla treptat. Asta e. Statia de incarcare a masinii electrice nu este un moft. Numarul masinilor hibrid si complet electrice a crescut substantial. Da, multe din ele sunt scumpe, dar sunt si o gramada de model accesibile oricui. Industria auto in acea directie se indreapta si e normal sa apara si la noi in oras o asemenea statie.
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Masina hibrida Toyota Prius, second-hand, 2650 EUR: http://olx.ro/oferta/toyota-prius-ID65J1S.html Asta e masina de bogati? Daca te uiti atent, masina aia e din 2002, deci suntem cu cel putin 14 ani in urma.
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

nu este prima statie, in curte la reprezententa Mercedes linga Metro este o statie de incarcare de mai bine de un an de zile, dar no,,e departe si acum e campanie eletorala trebuie sa bagam cite o minciuna,,,,,
Raspunde

siby

Acum 5 ani

...stire beton pentru dl. Cazan!...In Japonia numarul statiilor de incarcare electrice a depasit numarul statiilor de combustibil conventional!!!
Raspunde

Darth Vax

Acum 5 ani

Fodor face moftul la "cazan".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus