Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

După Gumball 3000, un alt eveniment auto de talie mondială vine la Sibiu

După Gumball 3000, un alt eveniment auto de talie mondială vine la Sibiu

Cei peste zece mii de sibieni care s-au înghesuit să se fotografieze cu mașini de lux la Gumball 3000 vor avea ocazia să o facă din nou în această vară. Cel mai mare raliu mondial cu mașini electrice trece prin Sibiu, iar la Cazarma 90 va fi organizat un eveniment special pentru iubitorii mașinilor.

Evenimentul se numește 80edays și presupune realizarea ocolului pământului în 80 de zile la volanul unor mașini electrice. Startul urmează să se dea în data de 16 iunie, la Barcelona, iar concurenții vor străbate apoi Statele Unite ale Americii, China, Orientul Mijlociu și se vor întoarce în Europa. Traseul va purta cele peste 12 echipaje anunțate până în prezent prin România, Sibiul fiind punct de oprire pentru caravana 80edays.

”Am ales să ne oprim la Sibiu pentru că din punct de vedere al logisticii este cel mai important oraș între București și Arad, fiind chiar la mijloc. Autonomia unei mașini electrice este, momentan, între 300 și 400 de kilometri, ceea ce transformă Sibiul în locul ideal pentru o oprire”, a declarat pentru Turnul Sfatului Andrei Moroianu, coordonator de traseu pentru 80edays.
În cursă s-au înscris până în prezent 12 echipaje, din toată lumea, dar numărul lor este așteptat să crească până la start. Printre mașinile care vor ajunge la Sibiu se numără Tesla Model S, Tesla Roadster și Denza (un brand nou pe piața mașinilor electrice).

image002

Interesant este și că un echipaj din Ungaria va veni cu un autobuz electric construit sută la sută în țara vecină. Pentru ei, ocolul pământului într-un autobuz electric înseamnă testul suprem de anduranță.

”Programul ne face să ne așteptăm la un eveniment 80edays la Sibiu în data de 17 august, dacă totul decurge conform planului. La momentul potrivit vom invita sibienii să participe la un eveniment pe Cazarma 90, în zona unde tocmai a fost inaugurată noua stație de încărcare pentru mașini electrice. Cei pasionați vor putea cunoaște echipajele și admira mașinile. Eu cred că sibienii vor vedea tot mai multe mașini electrice, drumul acesta în jurul lumii urmând să devină un fel de culoar pe care foarte mulți vor dori să-l parcurgă în viitor, cu oprire în Sibiu”, a mai declarat Andrei Moroianu.
Echipajele care s-au înscris până în prezent în cursă sunt din Spania, Germania, Austria, Elveția, China, Ungaria, Statele Unite ale Americii și Cehia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus