Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Actorul sibian Ciprian Scurtea, selectat în programul 10 pentru FILM la TIFF 2016

Actorul sibian Ciprian Scurtea, selectat în programul 10 pentru FILM la TIFF 2016

10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în cea de-a cincea ediție a programului 10 pentru FILM. Printre aceștia se află și actorul Teatrului Național „Radu Stanca”, Ciprian Scurtea.

Astfel, 40 de actori de diferite vârste, din toate colțurile țării, care s-au afirmat în teatru, dar nu au avut roluri majore pe marele ecran, au fost promovați în cele patru ediții de până acum ale programului 10 pentru FILM. După fiecare ediție, actorii au fost remarcați de regizori și producători, iar unii au fost distribuiți în filme. Printre aceștia, Maria Obretin, Fulop Erzsebet, Elena Ivanca, Alina Ilea, Lucian Teodor Rus, Alex Ion. Ca în fiecare an, actorii beneficiază de broșuri dedicate, fotografii și clipuri realizate într-un studio profesionist. Între 2 și 4 iunie, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, actorii vor lua parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și vor fi introduși regizorilor, producătorilor români și străini, directorilor de casting și agenților.

Cei zece actori sunt: Alina Petrică (Godot Café-Teatru, În Culise, Teatrelli — București), Andi Gherghe (Teatrul Ariel din Târgu Mureș), Cătălina Bălălău (Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț), Cezar Grumăzescu (Teatrul Excelsior din București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie), Ciprian Scurtea (Teatrul Național 'Radu Stanca' din Sibiu), Cristian Rigman (Teatrul Național din Cluj Napoca), Ioana-Florentina Manciu (Teatrul Național 'Marin Sorescu' Craiova), Nicholas Cațianis (Teatrul Excelsior din București, Teatrul Național I.L.Caragiale), Richard Balint (Teatrul de Stat Oradea), Sânziana Tarță (Teatrul Național din Cluj-Napoca). Actorii au fost propuși și selectați de un grup de profesioniști din teatru și film: Tudor Giurgiu (regizor și producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă, Domnica Cârciumaru (director de casting), Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet) și Ileana Cecanu (publicist, coordonatorul proiectului).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus