Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Iohannis a semnat decretul pentru numire

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Iohannis a semnat decretul pentru numire

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de Ministru al Sănătăţii, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc la ora 14, anunță Mediafax.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la Realitatea TV, că Vlad Voiculescu va depune jurământul de învestire în funcţia de ministru al Sănătăţii vineri, adăugând că şi-a asumat riscul de numi unui om din afara sistemului, dar care a lucrat cu acesta, din partea societăţii civile. Premierul a mai spus  că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii şi că acesta va depune vineri jurământul de învestire.

Cioloş a precizat că a ezitat între a numi un om din sistem şi unul din afara acestuia, dar care îl cunoaşte şi are o viziune asupra reformelor necesare. "Am ezitat în această perioadă între un om din sistem, care să cunoască sistemul şi să vină cu o propunere de reformă, şi unul din afară care să cunoască sistemul, (...) dar care să vină cu o viziune, cu echidistanţă, dată fiind situaţia (...), aşteptările din partea societăţii, tensiunile din sistemul medical. Am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere", a spus Cioloş, precizând că Vlad Voiculescu este un economist, care de câţiva ani a avut ocazia să cunoască sistemul medical, cu care a lucrat ca reprezentant al societăţii civile. Cioloş a mai spus că o să-i predea lui Voiculescu ceea ce a făcut în perioada interimatului său la minister şi a adăugat că rămâne angajat pe domeniul Sănătăţii, până la finalul mandatului său de premier pentru că vrea să mişte sistemul.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, are o experienţă de 14 ani de muncă în Viena şi este iniţiatorul "Reţelei Citostaticelor" care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România. El va prelua Ministerul Sănătăţii pe fondul crizei privind dezinfectanţii din spitale care a dus la demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu.

Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are economii în valoare de aproximativ 110.000 de euro, veniturile sale din ultimul an fiscal la Erste Bank în Viena ridicându-se la aproximativ 43.000 de euro. Acesta are terenuri în comuna Brăneşti, judeţul Dâmboviţa, localitate în care deţine şi un spaţiu de producţie. El nu are o locuinţă sau autoturism proprietate personală, dar economiile sale se ridică la aproximativ 110.000 de euro. Astfel, el a declarat 5 conturi, în valoare de 68.000 de euro şi 25.000 de lei, la care se adaugă 14.000 de lei şi 32.000 de euro cash. Vlad Voiculescu deţine acţiuni la Erste Bank în valoare de peste 6.000 de euro. Veniturile sale din ultimul an fiscal la Erste Bank în Viena se ridică la aproximativ 43.000 de euro.

Vlad Voiculescu a lucrat în ultimul an în calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar. De asemenea, Vlad Voiculescu a mai deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este Vicepreşedinte şi Trezoriei al European Cancer Patient Coalition. El a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, cel mai cunoscut fiind reţeaua de citostatice, prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti. Proiectul a fost dezvăluit în cadrul unei investigaţii HotNews, care a stat la baza unui documentar HBO, „Reţeaua”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

gigi contra

Acum 7 ani

Acest domn face parte din Frăția gulerelor albe?
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

seamana cu voiculescu seful de la antene,aceeasi privire aroganta,miinile in bizunar,smecheras e bun pentru werner
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus