Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Ediția a treia a campaniei „Oamenii timpului” își caută valorile naționale

Ediția a treia a campaniei „Oamenii timpului” își caută valorile naționale

Ajunsă la cea de-a treia ediție, campania „Oamenii timpului” caută în acest an oameni valoroși din toată țara, dar și din Republica Moldova, Cernăuți și diaspora. În zece domenii, literatură, arte, educație și cercetare, societate civilă, diplomație publică, memorie și istorie, jurnalism, tinere valori, sănătate și antreprenoriat, se caută oameni valoroși și care, prin proiectele lor pot schimba lucrurile în comunitatea din care  fac parte.

Această campanie are, în viziunea Adrianei Nazarciuc, președintele Asociației Revistei „Timpul", trei caractere importante.

„Identificăm la această campanie un caracter social, dar și unul educațional tocmai prin identificarea și promovarea valorilor. Consider că are și un aspect spiritual, pentru că îl văd ca pe un exercițiu de admirație al celor de lângă noi, oameni de succes, care cu timpul devin un exemplu al societății”.

Campania este una dintre cele importante competiţii din România și îşi propune să răsplătească şi să promoveze vârfurile vieţii culturale şi sociale. Constantin Chiriac, membru al juriului la categoria „Diplomație publică” este de părere că țara noastră are nevoie de lucruri noi, iar această campanie își propune să scoată în evidență oameni care au ceva de spus în fiecare domeniu de activitate.

„Sperăm ca valorile autentice să fie cu adevărat promovate și aceste exemple să devină purtătoare de mesaj pe mai departe. Responsabilitatea, competența pot să schimbe România și să aducă o stare de normalitate, iar acest proiect e unul important pentru țară”, spune Constatantin Chiriac.

„Oamenii Timpului” este un proiect al Asociaţiei Revistei „Timpul” şi beneficiază în 2016 de o recunoaştere extraordinară din partea unora dintre instituţiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului” RO+. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

În urma campaniei care va cuprinde etapele de nominalizare, vot al publicului, precum şi de jurizare, la finalul anului vor fi acordate în cadrul unui eveniment de înaltă ţinută zece premii unor personalităţi sau organizaţii din plan local, naţional şi internaţional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2015 - septembrie 2016) și-au dovedit excelența. În acest scop au fost create opt centre de monitorizare (Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Sibiu, Neamț și Timișoara), în care vor funcționa echipe de lucru care vor asigura competiţiei un caracter unitar. Publicul din întreaga țară și din afara ei va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, propuneri de nominalizare pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus