Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Colocviile Revistei Transilvania și Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă revin la Sibiu

Colocviile Revistei Transilvania și Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă revin la Sibiu

Revistele Transilvania și Zona nouă organizează, în cadrul proiectului Sibiu Capitală Universitară Europeană al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, două evenimente literare devenite deja tradiționale, Colocviile Revistei Transilvania, respectiv Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă.

Cele două evenimente se vor desfășura în perioada 26-28 mai și ca în fiecare an, ele aduc la Sibiu personalități literare românești și europene de prim rang, din toate generațiile creatoare active. Vreme de trei zile, Sibiul va redeveni acel oraș al poeților și vor avea loc lecturi de poezie, mese rotunde, conferințe, proiecții de film, întâlniri ale scriitorilor cu studenții, la Universitate, în librării și în spații neconvenționale,

Colocviile și Festivalul vor avea deschiderea comună joi, 26 mai, de la ora 19.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Pe lângă lecturile de poezie ale invitaților, în cadrul deschiderii va avea loc proiecția filmului de scurt-metraj A Kivégzés / Execuția al regizoarei și poetei maghiare Petra Szöcs, invitată a Festivalului Internațional Studențesc Zona nouă. Scurt-metrajul ei a fost selectat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, ediția 2014. Colocviile Revistei Transilvania și Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă sunt evenimente culturale finanțate de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Programul complet poate fi vazut aici http://www.festival.zonanoua.com/program/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus