Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Cât costă o noapte de cazare într-un castel medieval din Transilvania?

Cât costă o noapte de cazare într-un castel medieval din Transilvania?

Numărul turiștilor care caută online castele sau conace din România a crescut simţitor în ultimul an, Transilvania fiind pe primul loc în topul alegerilor. Tot mai mulţi români şi străini aleg să îşi petreacă vacanţa în astfel de locaţii.

O noapte de cazare la un castel sau conac din Transilvania pornesc de la 200 lei, putând fi cu până la 15% mai mari decât preţul la un hotel obişnuit cu acelaşi grad de confort.

”Se plăteşte bineînţeles experienţa în sine dar şi uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreţinut. Astfel, preţul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăţilor pot include şi servirea prânzului sau a cinei, de la 50 lei / persoană”, spun reprezentanţii portalului de călătorii Hotelguru.ro, citați de Mediafax.
Cele mai căutate patru castele din zonă sunt Haller Ogra, aflat la 17 km de Târgu Mureş, în localitatea Ogra, Castelul Hotel Daniel Tălişoara, Castel Templul Cavalerilor Vălişoara şi Castelul Prinţul Vânător & Dracula Turda.

Această statistică vine pe fondul unei tendinţe în creştere în ultimii ani, de renovare şi recondiţionare a castelelor şi conacelor din zona Transilvaniei şi de transformare a acestora în facilităţi turistice.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Cam asta e singura sansa a multor astfel de cladiri de patrimoniu. Biserica Evanghelica C.A. ar putea transforma in unitati de cazare + muzeu local o parte din bisericile fortificate, e o solutie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus