Sâmbătă,
05.10.2024
Ploi Scurte
Acum
15°C

Sindicaliștii din agricultură au început protestul în fața Palatului Cotroceni

Sindicaliștii din agricultură au început protestul în fața Palatului Cotroceni

Peste 50 de membri ai sindicatelor afiliate Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe - AGROSTAR au început protestul organizat în fața Palatului Cotroceni de Blocul Național Sindical (BNS), fiind nemulțumiți de de lipsa unor politici pentru sectorul agricol și de subfinanțarea sectorului în ansamblul său, anunță Agerpres.

De asemenea, sindicaliștii din agricultură reclamă lipsa Contractului Colectiv de Muncă, un document care lipsește cu desăvârșire în ultimii 5 ani pentru aceste sector, dar și a reglementărilor din Legea Vânătorii. O delegație formată din reprezentanți ai AGROSTAR și BNS urmează să depună un memoriu la președinție. În data de 24 mai, liderii Blocului Național Sindical au anunțat că vor începe mai multe acțiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat între orele 11,00 — 14,00 sediul Președinției, împreună cu organizațiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa. De asemenea, joi, 2 iunie, vor protesta sindicatele din industria constructoare de automobile și subansamble auto și din transporturi, afiliate la BNS iar vineri sindicatele din energie. În plus, în această perioadă, BNS are în evaluare și alte acțiuni de protest organizate cu sindicate membre din alte sectoare de activitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Mai bine la munca!

Acum 8 ani

Stim foarte bine ca imensa majoritate a produselor agricole-vegetale si animale-este adusa din import!Daca un comerciant vinde produse alimentare aduse de afara mai ieftine decat cele indigene trebuie sa dea de gandit producatorilor romani!Iar calitatea superioara ce se clameaza pentru marfurile romanesti tinde sa ramana o vorba in vant:rosiile romanesti sunt la fel de "gustoase"ca si cele olandeze!Si atunci ce vor agricultorii?(care sunt acestia stiind ca micii producatori nu ies in strada?)Mai stim ca ajutoarele cele mai consistente in agricultura se dau pentru suprafete nelucrate si capete animale si nu impun nici o obligatie.Afara se investeste in utilaje moderne,soiuri de plante,T rase de animale noi si productive,se fac irigatii intense-aici s-au distrus si furat si dalele canalelor de irigatie existente!Trebuie oare sa devina agricultorii niste bugetari milogi si lenesi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus