Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Are Sibiul nevoie de un aqua-park public?

Faptul că alegerile locale s-au încheiat poate reașeza discuțiile într-o zonă calmă, în care acuzațiile de speculație cu iz electoral să nu își mai aibă rostul. Iar discuțiile despre acel aqua-park din Pădurea Dumbrava trebuie provocate. Public, căci este vorba de o investiție pe care Primăria vrea să o realizeze din banii sibienilor. Intenția este una cât se poate de serioasă: în bugetul pe anul acesta, pentru proiectul respectivului aqua-park au fost alocați nu mai puțin de 40 de milioane de lei. Banii au cam fost ”aruncați” acolo doar pentru a fi alocați către ceva, deoarece este de domeniul evidenței faptul că acel proiect nu are cum să demareze anul acesta. Asta pentru că nu are un studiu de fezabilitate actualizat, dar – în primul rând – pentru că nu a fost suficient discutat cu sibienii.

Spre reamintire, ideea unui aqua-park de zeci de milioane de euro a apărut înainte de criza care a izbucnit în 2009, adică în anii în care sibienii (la fel ca toți românii) credeau că banii vor curge înspre țara noastră la nesfârșit, iar ideea unui Cibin cu lapte și miere ar putea deveni realitate.

Euforia a trecut, dar ideea aqua-park-ului din bani publici, nu. Personal, nu mi se pare cea mai bună direcție de a investi banii Sibiului. Nu atâta timp cât orașul a încercat să își creeze imaginea de destinație culturală, dar nu are o sală de spectacole de dimensiuni generoase. Nu are o sală de concerte decentă și nici un spațiu expozițional (public). Asta ca să nu mai vorbim de infrastructura care are în continuare nevoie de investiții de zeci de milioane de euro.

În plus, nu știu cât de lucrativă ar fi ideea unui ștrand în Pădurea Dumbrava. Căci, din planurile anunțate până acum, ar fi vorba de vreo trei bazine în aer liber, pentru început. Care vor putea fi folosite, cel mai probabil, vreo trei luni pe an, în cele mai călduroase cazuri.

Dar subiectele de discuție pe tema acestui aqua-park sunt mult mai multe. Și trebuie aduse în fața sibienilor, care să aibă posibilitatea să își expună punctele de vedere. Acum, nu după ce încep investițiile.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

ovidiu

Acum 5 ani

Sibiul are nevoie de un strand decent pentru ca cel existent in cartierul Strand este prea mic. Nu ar fi o investitie paguboasa. In ce priveste suprafata de padure care ar urma sa fie rasa aici exista o solutie. Eu propun ca masura initiala pentru asemenea proiecte care afecteaza o parte de padure, impadurirea unui teren de aceeasi suprafata din vecinatate. Iar daca se face cu cativa ani inainte de demarearea proiectului ar fi excelent.
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 5 ani

Aqua Park nu, Cinema multiplex nu, mall nu.... Sibiul se poate compara cu satele din zona, ofera cam aceleasi conditii.
Raspunde

Vl 69 iao

Acum 5 ani

La tine i valcea ce are mamica ta de oferit...te.a trimis la sibiu... Si aveti toti dorinte... Si parcati pe trotuar ca primaria nu are bani de parcari ca le investete in malluri din banii vostrii...ba prosti sunteti...
Raspunde

SB96OPL

Acum 5 ani

Prefer sat. Prefer ca Sibiul sa fie acea oaza de liniste, relaxare, locul in care respiri aer curat si te refaci dupa saptamana de lucru. Daca vrei mall, cinema multiplex...da o fuga la Valcea!
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Da va obliga cineva sa veniti la Sibiu? Mars inapoi.
Raspunde

Cristina

Acum 5 ani

Sibiul are nevoie ca de oxigen de cinema multiplex si de un mall cel putin la nivelul celui din Valcea . Pentru baie avem Ocna Sibiului, o statiune la nivel european, nu are sens sa cheltuim banii aiurea. De asemenea, se impun a fi amenajate locuri speciale pentru gratar, in special in zona centrala, pentru ca noi, familiile sa ne putem bucura in weekend de liniste si muzica buna la un gratarel.
Raspunde

Diana

Acum 5 ani

Normal ca este nevoie de un aqua park ,ne-am saturat ca pe fiecare vara sa mergem la Brasov,Deva sau alte orase cand am putea sa ne distram la noi in oras.. Este singurl lucru care lipseste orasului Sibiu ,pacat...am atrage si mai multi turisti ...
Raspunde

Gheo

Acum 5 ani

AquaPark-ul ar fi un lucru bun pentru Sibiu, dar locatia consider ca nu e potrivita pentru asa ceva. Sunt atatea zone in jurul Sibiului unde nu tine padurea racoare (lunca Cibinului, calea Cisnadiei, calea Surii Mici, Gusterita, etc.) care ar putea fi folosite fara sa fie taiati copaci dintr-o zona protejata cum este Padurea Dumbrava. De ce tocmai acolo se doreste un astfel de parc?
Raspunde

ovidiu

Acum 5 ani

Corect si asta.
Raspunde

corect

Acum 5 ani

fara defrisari in padurea dumbrava, sunt atatea alte zone unde se poate construi aqua-parkul (obiectiv de care sibiul are nevoie). o idee ar fi achizitionarea unei foste zone industriale (asta daca nu vreunul dintre terenuri nu se afla deja in proprietatea primariei)
Raspunde

Agentul 009

Acum 5 ani

Sibiul are nevoie ca de aer de un tzucal cu monograma!Dupa aia putem spune ca avem de toate.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Sunt cativa carora li s-a pus pata pe padurea Dumbrava. Odata inceputa defrisarea ne putem lua adio de la ea, investitia are nevoie de cai de acces, utilitati, astea odata facute atrag alte investitii si tot asa. Se pare ca asta este sensul progresului, artefactele industriale sa inlocuiasca natura. Nu-i nimic, nu sunt sute de mii de hectare, odata dispare ca si cand nu ar fi fost vreodata.
Raspunde

Doina Thor

Acum 5 ani

Da categoric pentru Aqua Park atat ca zona de agrement cat si sursa importanta de venituri. Amplasarea? De ce nu in locul ruinelor de la Fabrica de covoare sau celor de la Independenta care taie orasul, inghite o strada proprietate publica si pe care au pus mana niste smecheri prin MEBO si nu o pot gestiona de atatia ani???
Raspunde

Vulcu

Acum 5 ani

Cred ca o cultura de praz ar fi mult mai binevenita. In contextul actual ar fi cerere mare. Nu trebuie sa facem baie publica!
Raspunde

Cititor sibian-the real one

Acum 5 ani

Mai terminati cu carcotelile ,tatalinelor! ,va da-n foc ciorba,tocana...telenovele n-aveti la ora asta?:)))))
Raspunde

persoana

Acum 5 ani

i am sorry sir{cititor sibian,the real one] , but the five o,clock tea had finished ,sir , you and her,if you don' t mind ,sir, you and her, i should remember you, if you don't mind ,of course, that is the time of the supper
Raspunde

persoana

Acum 5 ani

the supper in time, is a supper indeed the place of the plate was already saved in the eyes of HIm
Raspunde

Sibian !!!!

Acum 5 ani

Sa se investeasca cat mai rapid in infrastuctura orasului si al strazilor laturalnice...si dupa ce iesim din namol ne putem relaxa si la un AquaPark, Mall si Cinema-uri, vreti mall-uri si nici nu va apropiati de cumparaturi...bubuie Drumbrava de cumparaturi ca e ieftin si bun... Banii din bugetul local sa mearga la localnici prin strazi asfaltate, canalizare noua, gaz la poarta, nu la privati in malluri... Traznivar de fudului prosti!
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

DA pentru aqua-park, NU pentru locatia mult prea racoroasa (3luni/an este un scenariu mult prea optimist). Mai bun ar fi un aqua-park acoperit, vara avem oricum Ocna.
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Daca ar fi sa comparam Sibiul cu Brasovul am vedea cateva diferente notabile si toate in favoarea Brasovului... Se spune ca Sibiul ar fi un oras cosmopolit mai apropiat de Timisoara decat de Ramnicu Valcea... dar se omite faptul ca Sibiul inseamna si Gusterita, Broscaria, Ciresica, Lazaret, Vasile Aron.... cartiere triste... construite fara nici o viziune urbanistica ! Cu doua muzee, un culoar pietonal si o piateta nu se face primavara... Se poate si fara mall si fara echipa de fotbal si fara aqua park ... dar ar fi mult mai frumos cu....
Raspunde

Mircia

Acum 5 ani

O firma inregistrata la Sibiu au facut Terme ul de la Bucuresti...HOTopeni, de ce nu se poate fora si undeva langa Sb, sau chiar pe langa Ocna si scoate apa calda ?
Raspunde

Arici

Acum 5 ani

Cel care a construit Therme de la Otopeni e sibian, de aia e societatea inregistrata la Sibiu.
Raspunde

eu

Acum 5 ani

Ce tot o dati cu defrisarea? S-ar putea face Aqua Park-ul pe locul fostei fabrici din Dumbrava.Si DA,Sibiul are nevoie de un strand decent,asa cum au pana si orasele mai mici.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Dar daca s-ar curati locul si s-ar reface padurea nu ar fi mai bine?
Raspunde

...

Acum 5 ani

aqua park-ul ca aqua park-ul...dar sa vedeti atunci aglomeratie pe calea d-vii si injuraturi la adresa sensului unic
Raspunde

Cami

Acum 5 ani

Avem nevoie de aqua parc, dar deschis tot timpul anului. Inchis insa cu sistem de deschidere vara. Nu conteaza locatia, specialistii ar trebuie sa stie mai bine, in functie de studii de specialitate. De ce sa dam banii pe drum pana la Bv, Calimanesti, Deva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus