Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aeroportul Sibiu este pe locul 7 în țară, după Iași, Bacău sau Târgu-Mureș

Aeroportul Sibiu este pe locul 7 în țară, după Iași, Bacău sau Târgu-Mureș

Într-un clasament în baza numărului de pasageri înregistrat în primul trimestru al anului 2016, Aeroportul Internațional Sibiu ocupă locul șapte pe țară. Deși a înregistrat o creștere de aproape 11.000 de pasageri față de acceași perioadă a anului trecut, AIS rămâne în urma aeroporturilor din Bacău sau Iași.

În primele trei luni din acest an, 3,1 milioane de pasageri au decolat sau au aterizat pe cele 17 aeroporturi din ţară, faţă de 2,6 milioane de pasageri în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize a Ziarul Financiar, pe baza datelor transmise de oficialii Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Cel mai mare trafic de pasageri a fost înregistrat de aeroportul Henri Coandă (Otopeni), de aproape 2,1 milioane de pasageri. De altfel, acesta este şi aeroportul care a contribuit cel mai mult la creşterea traficului, având în vedere că a raportat un avans cu 16,6% al numărului de pasageri în primele trei luni din an, pe fondul creşterii numărului de zboruri la început de an.

Pe locul doi este Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, cu 324.000 de pasageri, iar pe locul trei se află Aeroportul din Timișoara, cu 209.000 pasageri.

Sibiul a înregistrat în primul trimestru 59.410 pasageri, față 48.843 în aceeași perioadă a anului trecut.

tabel aeroporturi

Tabel: Ziarul Financiar

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

29 comentarii

Lavinya

Acum 7 ani

Pe cand o cursa spre Dubai? Vrem sa mergem in vacante la mare si la cumparaturi! Aloooo, conducatorii orasului, ne aude cineva?
Raspunde

arnold

Acum 7 ani

Incearca mai bine cu Ubber
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

De parca e treaba conducerii orasului sa iti paca tie cursa de fite, ca tie ti se pare cool sa treci prin haremu vriunui araboi...
Raspunde

arnold

Acum 7 ani

Sibiul e totusi un oras mic, era frumos un top la suta de locuitori iar de acolo se vedea ca e cam accelasi lucru cu cele din fata sa mai putin primele 3 care sunt totusi cele mai 'potente' orase ale tarii.Doar Buc si Cluj au un trafic demn de mentionat.
Raspunde

Cezar

Acum 7 ani

Aeroportul Sibiu are noroc cu noi, cei din județele VL, GJ pentru ca noi călătorim cel mai mult în străinătate. Sibienii sa ne mulțumească pentru ca nu lăsam aeroportul lor sa dea faliment și ca le plătim pensiile!
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Cinste lor! Cinste lor! Cinste prazilienilor!
Raspunde

scolitul

Acum 7 ani

Glumesit nu? :)))) Traficul din AIS este datorat in proportie de peste 75% firmelor din Sibiu adica in principiu face curse business, nu de turism. Aia care pleaca din SB si nu fac parte din delegatii sunt cel mai probabil prazilieni de-ai tai care pleaca la cules capsuni in spania. Calmeaza-te PS: daca esti un troll, well, you did a good job :)
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Voi calatoriti peste tot ca scapati de saracia lucie di judetele pe care le-ai mentionat.Pacat ca peste tot ne faceti de rusine cu comportamentul de animale jegoase.
Raspunde

Iojiko

Acum 7 ani

Din pacate aeroportul din Sibiu este pe acest loc deoarece nu s-a dorit deschiderea catre prea multe destinatii. S-a preferat deschiderea doar catre Germania si Austria...in timp ce Targu Muresul si Clujul s-au deschis pentru mai multe destinatii si asta de ani de zile. Sunt foarte multi sibieni care din pacate nu reusesc sa ajunga direct la Sibiu si trebuie sa aleaga aeroporturile vecine. Sibiul se mandreste cu participarea la targurile de turism (BIT de la Milano, ITB de la Berlin, Stuttgart sau Viena, etc.) dar nu isi pune nimeni problema ca este o destinatie greu de ajuns. Pacat, Sibiul are multe de oferit....
Raspunde

arnold

Acum 7 ani

Companiile low-cost nu vin la Sibiu pentru ca nu primesc subventii (spre ex aeroportul de la Mures traieste 80% din subventii pt ca companiile low-cost opereaza acolo aproape moca) iar eu ca sibian nu vreau ca din pensia mea sa subventionez biletul valcenilor si gorjenilor care pleaca la cules castraveti, si cum nu au bani de bilet ei vrea low-cost saraciile. Sa lucreze mai mult sclavii sa ne indexeze si noua pensiile si le facem o ruta speciala Rm Valcea - Caracas la 1 euro bilet doar dus, inapoi inot.
Raspunde

Pagan

Acum 7 ani

Curse spre Roma,Paris,Barcelona si Budapesta si o sa fim peste tg-mures si bacau
Raspunde

silverfox

Acum 7 ani

well done arnold!!
Raspunde

arnold

Acum 7 ani

You are too kind sir!
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Hmm, multe zboruri low cost, ca la Mures = halta de personale? Mai putine zboruri, companii serioase, nesubventionat, ca in Sb = gara centrala\terminus? Vieri, vieri intaresting :)))
Raspunde

dt1961

Acum 7 ani

Acuma sincer , nu stiu daca carcotas(ele)ii care comenteaza pe aici cu rost sau fara rost, au calatorit vreodata cu vre-o cursa aeriana de pe aeroportul din Sibiu, deoarece se poate observa fara dificultate ca se comenteaza „paralel” sa zic fata de subiectul abordat si fata de realitatea in sine. Daca stam putin si gandim, fara sa ne precipitam, o sa ne dam seama ca de fapt companiile aeriene sunt cele care decid pe care aeroporturi si spre ce destinatii sa-si organizeze zborurile cu calatori. De exemplu la Sibiu vor fi din august cateva destinatii noi spre Germania si Italia, din cate am aflat de pe situl aeroportului, cea ce arata ca exista interes pentru dezvoltare. Ca nu sunt zboruri spre Dubai, Anchorage sau Bobohalma nu inseamna ca aeroportul din Sibiu este mai slab cotat decat cel din Frankfurt. Aeroportul din Sibiu opereaza zboruri spre destinatii unde sunt si pasageri care doresc sa calatoreasca. Nu cred ca exista vre-un aeroport in lume de unde poti zbura spre „hai hui” sau oriunde iti „bubuie” cereberul. Si poate in final ar trebui luat in calcul si numarul de locuitori din Sibiu si zonele apropiate, astfel s-ar putea sa ne dam seama ca aeroportul din Sibiu este mai important decat locul care ii este atribuit cam aiurea, netinand cont decat de numarul de aeroporturi din Romania.
Raspunde

emil

Acum 7 ani

PENTRU HANDICAPATUL DE CAEZAR SAU CEZAR. Tarane, Aeroportul din Sibiu l-au facut SIBIENII, pe cand voi nu stiati decat sa agatati cataua la caruta si sa luati drumul Sibiului ca sa va vindeti legumele. Iar cand vedeati pe cer un avion, ziceati uite, muica ce pasare mare ! De aceea si inscriptionarea pe masini vi se potriveste - VL, adfica vand legume. Asa ca lasati AEROPORTULsi stati naibii acolo in Valcea voastra.
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Priviti si partea buna a paharului.Daca graficul se mentine asa,la anul pe vremea asta depasim Tg Mures
Raspunde

unu'

Acum 7 ani

Valcenii/oltenii/regatzenii nu au nevoie de low cost sa calatoreasca in occident...trebuie doar sa treaca muntii cu caruta (cateodata cu BMW-ul din '92). Olteniilor, bun venit in occident....:))))))
Raspunde

Georgio

Acum 7 ani

Dupa vorba,dupa port,as zice ca toti sunteti din Olt.
Raspunde

Vio

Acum 7 ani

Aeroportul trebuie daramat!!!! Nu platim impozite ca sa ne deranjeze zilnic cursele care trec pe deasupra orasului si ne sperie copii! Domnilor, pe noi platitorii de taxe ne aude cineva?
Raspunde

David Werner

Acum 7 ani

la ce le trebuie la sholdoveni aeroport?
Raspunde

-

Acum 7 ani

ca sa aiba cine sa ne raporteze cu harasamentul vostru pe noi si pentru care noi trebuie sa tacem intotdeauna , ca va inchipuiti asa,ca intoteauna romanii s-ar putea sa fie oameni ,,faini'',manierati care pentru orice trebuie sa va spuna,,nu-i nimic''
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus