Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Interviu cu Daniela Cîmpean: Nu cred că e important dacă știu să bat cuie!

Interviu cu Daniela Cîmpean: Nu cred că e important dacă știu să bat cuie!

Noul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a răspuns la câteva întrebări legate de intențiile sale în noua sa calitate de șef al forului județului. Speră într-o bună colaborare cu primarul Sibiului, Astrid Fodor și susține că va continua proiectele începute de predecesorul său, Ioan Cindrea.

Reporter: Ați simțit vreun avantaj sau vreun dezavantaj ca femeie candidat la alegerile locale?

Daniela Cîmpean: Nu pot să zic că am simțit o diferență, pentru că deja am o experiență în politică, sunt de 10 ani în politică, iar oamenii deja oarecum mă cunosc. Unele mici abordări în detrimentul faptului că sunt doamnă sunt mărunte și puține. Spre exemplu, pe Facebook mă întreba cineva "Doamnă, dar dumneavoastră știți să bateți cuie?". Nu cred că este important lucrul acesta. A fost o abordare drăguță. Dar știu să bat cuie, apropo. Dar cred că sunt foarte multe zone în țara asta nu ar fi avut succesul acesta o campanie în care era propusă la președinția unui Consiliul Județean o doamnă.

Rep.: Și la Primăria Sibiu este o doamnă. Cum vedeți viitoarea colaborare?

D. C.: Am dexteritatea aceasta, ca să spun așa. Am colaborat și în profesia mea cu colege care sunt doamne. Doamnele sunt harnice, sunt conștiincioase și pot să facă echipă bună împreună. În al doilea rând, când ajungi într-o funcție publică de o asemenea anvergură trebuie să te gândești la binele comunității. Da, în campania electorală ne "batem", între ghilimele fie spus, în proiecte, în idei, însă, la sfârșitul campaniei electorale trebuie ca și această competiție să se încheie și să înceapă administrația. Trebuie să te gândești că împreună cu omul acela trebuie să găsești soluții pentru județ, pentru comunitate în general.

Rep.: Apropo de proiecte, unul dintre proiectele mari ale Sibiului, care se tot duc de la an la an, dar rămâne nerezolvat, este Spitalul de Urgență. Vedeți o rezolvare?

D. C.: Tocmai lipsa de colaborare între conducerile autorităților administrative implicate în acest proiect a făcut ca, la acest moment, să nu avem Spital de Urgență. Am constatat că, din fericire, și doamna primar are acest proiect pe agenda dumneaei. Sunt convinsă că, împreună, vom reuși ca Spitalul Județean de Urgență să fie finalizat și sibienii să meargă într-un spital nou, unde să li se ofere servicii medicale de sănătate.

Rep.: Cum vedeți implicarea ONG-urilor, a Asociațiilor, a Fundațiilor în politică și în administrație?

D. C.: Eu cred că aceasta a fost o lacună a administrației publice, că nu s-a consultat cu comunitatea. Până la urmă, reprezentanții societății civile au în spate comunitatea. Este absolut necesar să coborâm din birourile noastre și să discutăm cu oamenii, să vedem care sunt așteptările lor și proiectul pe care îl avem pentru județ să corespundă cu așteptările oamenilor.

Rep.: Veți continua și proiectul cu Zilele Culturale ale Județului?

D. C.: Sunt și proiecte care sunt bune și vor fi continuate și îmbunătățite. Este foarte important ca actul cultural să ajungă în toate comunitățile din Sibiu. Aș vedea însă o altă abordare a acestui proiect, o abordare care să aibă în vedere exclusiv interesul oamenilor din comunitățile rurale. Actul cultural să li se adreseze lor.

Comentarii

16 comentarii

ein man, ein wort,

Acum 5 ani

Da, nu e important să știi să bați cuie.... Important e să nu-ți bați singur cuie în talpă... În rest... Dna Câmpean spune că a colaborat cu colege care sunt doamne... Ce vrea să spună: că a colaborat și cu colege care sunt țoape sau simple gospodine sau că a colaborat și cu domnișoare.... ? Ciudată exprimare... Mult succes...doamnă! Vă dedic melodia lui Telly Savalas Good bye, madam! până la o nouă întâlnire în mass-media...
Raspunde

un sas

Acum 5 ani

Este foarte importand sa sti sa bati un cui...ca alfel se darama schela inainte de constructie...
Raspunde

-

Acum 5 ani

binein teles, domnule,insa nu toate cuiele sant cuiele de la corabia lui noe sau de la medarius
Raspunde

-

Acum 5 ani

despres ce vorbiti domnule sas,despre schela cu care se repara zidul cetatii? in momentul de fata se folosesc schele metalice la reparatul zidului cetatii ,dar oricum pentru scandura folosita la capra ,care este tot un fel de schela,nu se folosesc Cuie...
Raspunde

D

Acum 5 ani

Spital judetean nou complet, nu doar urgenta, pe calea Poplacii, nu la colt de strada cum visa Cindrea ! Daca nu i se pun bazele in urmatorii ani o sa ajungeti la 'history bin' ca si Cindrea.
Raspunde

alzara medic

Acum 5 ani

judeţean nou monobloc în curtea Judeţeanului - n motive vizibile
Raspunde

-

Acum 5 ani

sant sigura, doamna ,din moment ce nu purtati pantofi cu plachiuri, dar nici nu cred ca v-ati sculat vreodata in the entire of your life la ora cinci dimineata
Raspunde

-

Acum 5 ani

sant sigura, doamna ,din moment ce nu purtati pantofi cu plachiuri, dar nici nu cred ca v-ati sculat vreodata in the entire of your life la ora cinci dimineata
Raspunde

Clothilde

Acum 5 ani

D-na Cîmpean sa faceti ordine la consiliul judetean sa va faceti o echipa hotarata sa faca performanta,sa nu dezamagiti sibienii
Raspunde

Vicent

Acum 5 ani

Nu trebuie nici macar sa gândești tanti Cimpean, o face Turcan in locul tau!
Raspunde

NIN

Acum 5 ani

URGENT SPITAL URGENTA ,VITAL COMUNITATII! SEPARATE CADRELE VECHI DE CELE NOI!, altfel O GAFATI.......
Raspunde

-

Acum 5 ani

lui nin ,,imi pare rau nu pot sa-ti raspund ,sant in pauza de masa,te rog frumos sa stai la rand sau sti, trimite-o pe sotia ta sa-ti platesca factura ...ah, ziarele Cul-tu-ra-le ,oricum NU AU LEGATURA cu batutul cuielor ...'' ar fi spus o doamna ,eventual, facandu-si un evantai dintr-o pagina de ziar cul-tu-ral ,fara lanturi, in cusca,departe de casa ,departe de caraiman,departe de miei ,departe de cruce , de ce, nu s-au rupt oare gratiile cand au fost imploscate cu sange ce calugar ?
Raspunde

misa

Acum 5 ani

Întrebarea a fost daca a folosit sapa sau daca stie sa sape, pentru ca dansa a afirmat ca sunt foarte scumpe produsele traditionale la Piata TRANSILVANIA, SA VAD in calitate de Presedinte a Consiliului Judetean cum imbunatateste calitatea serviciilor in aceasta piata si cum v+a colabora cu primaria Sibiu, pentru atragerea de producatorii autohtoni si cum vom scapa de bisnitarii in toate pietele Sibiului.Finalul a fost daca a batut un cui in viata dumneaei la figurat nu la propriu.Succes doamna DANIEA Campean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus