Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Copiile legalizate devin istorie

Copiile legalizate devin istorie

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că Executivul lucrează acum la un act normativ prin care administraţia publică centrală să nu mai aibă dreptul să solicite copii legalizate de la cetăţeni, transmite DIGI 24

Măsura este parte a unui pachet legislativ prin care se vor elimina mai multe acte cerute cetăţenilor de către autorităţi. Printre acestea și desfiinţarea copiei legalizate, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a acordat un interviu pentru republica.ro.

„Ce am sperat eu a fost să se vadă în sistem, să fie un fel de analiză de sine în sistem, care nu s-a manifestat. Am pierdut câteva luni în discuții exasperante cu șefi de instituții. Oameni care, de pildă, nu știau că mamele trebuie să depună mai multe dosare pentru indemnizație, deși ei sunt șefi de instituții. Am ajuns să culeg testimoniale de la femeile care lucrează la Guvern, despre cum au făcut ele dosarele. Până la urmă i-am convins”, a povestit Ghinea.

 “Problema e că dacă vrei să desființezi o hârtie care nu are o bază legală, nu știi cum să o desființezi. Și atunci, acest pachet are o ordonanță de urgență, are un HG care modifică alte HG-uri, de pildă, desființează copia legalizată. Și mai are un memorandum prin care Guvernul cere instituțiilor subordonate și, atenție, nu vorbim de primării, vorbim doar de administrația centrală, să facă anumite lucruri. Să desființeze copia legalizată, să își unească bazele de date, le dăm niște termene”, a spus Ghinea, pentru Republica.ro

Actul normativ care va simplifica birocraţia va intra în discuţia Guvernului în această lună și este în prezent pe circuitul de avizări al ministerelor implicate în elaborarea lui.

foto

Comentarii

2 comentarii

-

Acum 4 ani

oau ,salvarea nationala e chiar mai mare decat pe vremea reginei ana,asa de ,,scumpi '' santem pentru un burete de inox care oricum ni-l dau pe bani pentru a spala cu sampon de copii ,o farfurie si o oala de macroane pentru europa de est,cat de estica poate sa fie basarabia si bucovina daca au ramas in acelasi loc , sti ...cred ca inca nu m-au nascut inca pe copia legalizata de certificat de nastere pentru pasaport si de asta imi mai si trebuie un certificat de nastere de uz extern ,bine ca s-a facut roman raed si abu aman care nu ne-au sugerat cu marea lor consultanta sa mancam si hobeze ,care nu o mananca nimeni la noi , in mitul culegatorului ,unul pe esenta de lemn pentru terasament decat avea esenta de lemn la ma-sa acasa si la celalalt pe apa sfintita in biserica de cat aveau clopote in biserica pe proiecte nemtesti in '22
Raspunde

Hell-town

Acum 4 ani

E nevoie de un "Sistem informatic interinstitutional" de tip baza de date. Cand o institutie are nevoie de un act de la alta institutie (inclusiv notari) ar trebui sa o solicite direct prin sistemul mentionat. Merge treaba mai repede, scutim hartie si te poti baza pe veridicitatea informatiilor. Si cel mai important: NU MAI PUI CETATEANUL PE DRUMURI!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus