Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Barna: Dacă noi rămâneam în guvern eram ciuca miştourilor naţionale

Barna: Dacă noi rămâneam în guvern eram ciuca miştourilor naţionale

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat joi seara că dacă ar fi rămas în guvern, USR astăzi ar fi fost la fel ca ALDE şi acel guvern nu ar fi făcut reforme.

"Dacă în contextul acela cu ieşirea de la guvernare, noi rămâneam în guvern, acum eram un fel de ALDE, pentru că noi eram într-o echipă şi când, la zece minute, coechipierul tău îţi trage un glonţ în genunchi, îţi mai trage încă unul, îţi mai trage încă unul şi tu rămâi acolo, nu aveai ce credibilitate să ai. Acel guvern nu ar fi făcut reforme. (...) Noi rămânând acolo, s-ar fi scufundat în societate percepţia, rămân şi ei la ciolan, acolo. Le-au dat afară trei miniştri şi au rămas. Eram ciuca miştourilor naţionale", a afirmat Dan Barna, citat de Agerpres, la lansarea cărţii lui Cristian Ghinea, "Cine a făcut România: Răscrucile noastre".

Barna a spus că ieşirea de la guvernare a validat USR în politica românească şi tocmai acest gest politic a făcut ca acest partid să fie respectat azi de celelalte partide.

"Faptul că noi am făcut un gest fără precedent politic, în istoria modernă - pentru că Hunor ne zicea: hai măi, că nu pleacă câinele de la măcelărie, nu o să plecaţi nicăieri, o să vă daţi un pic ochii peste cap şi o să rămâneţi aici, unde să plecaţi? - faptul că am făcut o chestie care a zdruncinat foarte tare ne-a validat şi acum suntem respectaţi de toţi. Adică, la nivel de leadership naţional şi Ciolacu şi Ciucă au foarte mare consideraţie şi discută şi cu Drulă şi cu ceilalţi colegi din conducere, adică aia a fost un gest de validare pe termen lung al USR-ului. Ne-am gândit şi noi de multe ori la asta. A fost decizia corectă", a subliniat Barna, potrivit sursei citate. 

Cristian Ghinea şi-a lansat volumul "Cine a făcut România: Răscrucile noastre", la Librăria Humanitas din Sibiu, în prezenţa lui Dan Barna şi a altor membri din filiala judeţeană, dar şi a sibienilor pasionaţi de lectură şi politică. 

foto Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

Stati linistiti...oricum sinteti!!!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Ciuca si bârna
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Fun fact, nu sunteti la guvernare, dar tot sunteti ciuca mistourilor :))))))))))
Raspunde

Valjan

Acum 1 lună

Tu Barna in special si USR ul in general sunteti subiect de bancuri pt ca asta va este nivelul!!!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

Barna , vezi că Drulă a declarat că Iohannis v-a înlăturat de ka guvernare pt a se putea alia cu Ciuma Roșie ; puneți-vă de acord ! Oricum pare să nu mai intereseze pe nimeni ; norocul vostru sunt stupiditatile inimaginabile are aur care v-au readus la 12 % (20 in persoectivă ) ; norocul vostru sunt Simion , șoșoaca , Steer și alți zevzeci care sperie o parte din populație care va uita ce ați făcut . Fără nicio soluție / speranță politică : mai rău decât oricând .
Raspunde

2cents

Acum 1 lună

Poate daca ramanea USR asa cum a fost la inceput, nedeturnat voi, de lacheii lui Ghinea, poate ar fi avut o alta traiectorie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus