Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Ceva e foarte greșit

Plecăm de la un caz simplu. Proprietarul unui BMW i8 a parcat aiurea în Piața Mică, ocupând două locuri de parcare. Lumea s-a scandalizat, omul a oferit o explicație relativ plauzibilă, oricum, jihadul s-a dezlănțuit pe internet.

Printre foarte multele opinii puțin pertinente exprimate se regăsesc unele pe care nu reușesc să le înțeleg nici să mă pici cu ceară. Și pe care le văd exprimate din ce în ce mai des, de la oameni de stat până la ultimii pălmași. Oameni care se revoltă împotriva celor care au făcut publică fapta și nu împotriva făptașului. Vorbim aici despre o întâmplare minoră, care face parte din cotidian, n-a fost asta prima mașină parcată aiurea în Sibiu. Dar regăsim aceeași atitudine în cazuri mult, mult mai grave.

Unii dintre-ai noștri s-au obișnuit să ascundă gunoiul sub preș. Știi că e acolo, știi ca se împute, dar e mai simplu să te prefaci că nu există. Am văzut directori de școli, șefi de diferite servicii, parlamentari, miniștri ba chiar și președinți căzând în păcatul ăsta. Mi se pare cea mai toxică atitudine posibilă. Priviți la scară situația și puneți-o în contextul scandalului dezinfectanților din spitale. Sunt mulți oameni care au murit și și mai mulți care încă suferă pentru că sistemul a pitit problema sub preș. Sigur, aici e vorba și de foarte mulți bani care au circulat în subteran, dar, conceptual, este exact aceeași problemă. „Vezi-ți tu de fotbal” i-a spus un director de spital jurnalistului care investiga situația. Vedeți-vă voi de altele și lăsați-ne pe noi în pace. Lumea noastră, a celor cu bani, putere și influență e alta decât a voastră, pălmașilor care aveți dreptul să coexistați alături de noi atât timp cât nu ne călcați pe bătături. Păi, să știți că nu e chiar așa. Banii și puterea nu îți oferă amnistie de la regulile pe care trebuie să le urmăm cu toții. Ești supus consecințelor la fel ca fiecare altul. Și sunt pline pușcăriile de oameni care fie s-au crezut prea puternici fie au avut impresia că lor n-are cum să li se întâmple.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

Tango cu cioc

Acum 5 ani

vezi ca e o dacie parcata pe trotuar, pe str. Avram Inacu. Ia-l pe Deleanu si faceti voi ordine, cine se crede ala ?
Raspunde

!

Acum 5 ani

"Și sunt pline pușcăriile de oameni care fie s-au crezut prea puternici fie au avut impresia că lor n-are cum să li se întâmple." prea putini
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Normal sa fie acuzat cel care semnaleaza fapta! Nu stie fomistul ca alal JMeker, puterni si stapanu' la bani cand face ceva face cu buna stiinta si ca e dreptul lui de rege?! Ce se apuca el coate goale/ suflet inchiriat sa comenteze, sa trimita poze, sa deranjeze pe cei care merita sa traiasca! Cat despre explicatia "plauzibila" a neterminatului cu i8 ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus