Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Primăria se spală pe mâini de hotelul lui Țînț. Noul Consiliu să decidă

Primăria se spală pe mâini de hotelul lui Țînț. Noul Consiliu să decidă

După o îndelungată corespondență cu ”investitorii”, în care rând pe rând au fost aduse acuzații de fals sau erori importante, Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei lasă în seama noului Consiliu Local să decidă dacă Tiberiu Țînț își poate construi un nou hotel pe bulevardul Vasile Milea.

 Tiberiu Țînț, fostul director al societății Drumuri și Prestări Construcții SA (societate a municipiului Sibiu, deținută prin intermediul Consiliului Local), este cel care de la începutul acestui an încearcă să obțină aprobarea planului urbanistic de detaliu (PUD) pentru un hotel cu cinci niveluri (subsol + parter +trei etaje + etaj retras). Prin intermediul societății sale, SC Premier SRL, Țînț intenționează să ridice acest hotel pe bulevardul Vasile Milea, nr. 29, vizavi de hotelul pe care l-a construit și botezat Premier. Pentru noul hotel, Țînț intenționează demolarea casei existente pe terenul cu o suprafață de 683 de mp. La subsolul noii clădiri ar fi amenajate locurile de parcare aferente hotelului (în număr de zece), iar la parter ar urma a fi amenajate spații comerciale și un restaurant.

Acest proiect a atras rapid nemulțumirea vecinilor, care au arătat că nici la ridicarea hotelului Premier nu au fost respectați indicii urbanistici inițial aprobați. Iar în etapa de consultare publică pentru noul proiect, derulată în martie-aprilie anul acesta, vecinii alături de reprezentanții Serviciului urbanism au adus numeroase critici. Astfel, într-o primă fază, PUD-ul noului hotel nu a trecut de etapa informării publice, deoarece cu o planșă s-a prezentat Țînț în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism și cu altă planșă s-a dus în fața vecinilor în etapa de informare publică. După noi corespondențe, Serviciul urbanism a ajuns să susțină că, de fapt, proiectul noului hotel al lui Țînț este elaborat pe indici urbanistici greșit calculați.

 Ce POT? Ce calcule?

 ”POT-ul (procentul de ocupare a terenului)  propus este de 45,64%, așa cum e înscris pe planșă. Acesta nu este calculat corect, conform înscrisurilor din Regulamentul local de urbanism. POT-ul calculat conform prevederilor legale este de 40% și nu de 45,64%, cum e înscris pe planșa de reglementări urbanistice. POT-ul de 45,64% înscris ca POT propus maxim a fost calculat prin împărțirea suprafeței construite înscrise pe planșă la suprafața de teren rămasă în urma cedării, ceea ce nu este corect”, se arată în raportul întocmit de Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei Sibiu, în urma unei ample corespondențe cu Țînț și arhitecții săi. De altfel, în cadrul acestei corespondențe, Țînț s-a plâns de faptul că procedura de informare și consultare publică ”se prelungește în mod nejustificat”.

Nemulțumirile lui Țînț vin în contextul în care de modul de calculare al indicilor urbanistici s-au plâns în scris și sibienii din zona vizată pentru noul hotel. Vecinii s-au plâns și de faptul că proiectul nu respectă ”codul civil privind picătura streșinii, dreptul la viață privată, distanțele minime pentru ferestre la vedere și distanța între două construcții”.

 Consiliul să decidă

 Deși reprezentanții Serviciului de urbanism consideră că Tiberiu Țînț nu a răspuns tuturor clarificărilor solicitate, proiectul hotelului său va ajunge în fața consilierilor locali. ”Serviciul de urbanism și amenajare a teritoriului supune prezentul raport Consiliului local spre însușire sau respingere, acest raport făcând parte integrantă din Raportul comisiei de specialitate”, se arată deasupra semnăturii Ioanei Urdea, arhitectul șef al Sibiului.

Tiberiu Țînț nu a fost contactat de Turnul Sfatului, deoarece la ultima discuție purtată cu acesta, el a cerut să fie lăsat în pace pentru totdeauna.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

cas13

Acum 7 ani

pe acest nenorocit ar trebui sa nu-l lase in pace dna ul. macar pentru perioada cat a fost director la dpc unde a fraudat banul public.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Asteptam cu interes pozitia consilierului local Virgil Popa ...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Mii de scuze, viitor parlamentar am vrut sa spun....
Raspunde

Eu sau Je

Acum 7 ani

Ce **** proasta. Ce legatura are Popa cu Prefectura
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

De parca primaria nu e mana in mana cu "investitoru". Nu este autorizatie sa nu poata fi obtinuta cu o mica atentie.
Raspunde

Tant

Acum 7 ani

Daca ar fi o lista de indivizi "persona non grata" asta ar trebui sa fie in capul listei. Dupa ce a fost dat afara de la DPC si Petrom pentru ce potlogarii a facut acolo, lumea se astepta sa nu mai auda de el. Oameni din astia trebuie izolati din societate efectiv. Am inteles ca si la locuinta proprie a facut o gradinita fara sa aiba niciun acord al vecinilor, a iesit si acolo un tambalau imens. Omul nu are pic de respect fata de nimeni.
Raspunde

Simion

Acum 7 ani

Este interesant de aflat de unde are banii pentru hotel. In perioada in care functiona la DPC "gurile rele" sustineau ca spaga era de 20% din tariful cu TVA cu tot. Eu nu cred asa ceva.Probabil ca banii vin din munca cinstita, dividende,salarii, lucrari stiintifice...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Moare omul de ciuda si pe buna dreptate cand vede ca altii au putut construi fara probleme cladiri duble ca inaltime sau mai mari tot pe amprenta unei curti modeste. Ce sa-i faci? Pe vremea aia se puteau face neregulile mai usor. Totusi nu m-as mira daca in final aprobarile tot se vor da (cu mici modificari pentru satisfactia celor ce se opun). La noi nu exista aplicarea legii decat pentru cetateanul simplu, pentru cei mai avuti exista multe compromisuri "legale"
Raspunde

cipi

Acum 7 ani

pai domnul parca este handicapat (cel putin in acte), cum poate el sa construiasca un hbotel?
Raspunde

Doris

Acum 7 ani

O jigodie de om, nu are niciun respect ptr cei din jurul lui. A tepuit atatia tineri neplatindule salariile si ore suplimentare la Premier.
Raspunde

justitiarul

Acum 7 ani

DNA.ul unde este? Procuratura unde este? Tant- un mafiot care a uratit Sibiul
Raspunde

Boala Strazilor

Acum 7 ani

Un mare HOT. Ceva de genul lui Gradinar ilie sau Niculescu de la Apa-Canal; de fapt pe ei i-a copiat, pe Gradinar si Niculescu. A cumparat pe numele baiatului utilaje pe care apoi le-a inchiriat DPC-ului si altor firme cu capital de stat, la sume colosale. Acest Tant e de-o zgarcenie fara pereche. Cerseste orice cu-o penibilitate iesita din comun; nici copilul nu-i prea zdravan...
Raspunde

tudor

Acum 7 ani

Deci: hotel pe 5 etaje cu cine stie cate camere, spatii comerciale, restaurant cu (probabil) zeci de locuri, cel putin 10-15 angajati dar se fac doar 10 locuri de parcare? Tragic!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Pentru clienții fideli se închiriază camere cu ora si la noul hotel ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus