În urma articolului publicat de ziarul nostru în această dimineață, Nicolae Ivan a mers pe teren să verifice starea la zi a pistei de biciclete Sibiu-Rășinari și a fost neplăcut surprins să găsească muncitori cu un utilaj greu chiar pe pistă.
Muncitorii lucrează pentru primăria Rășinari la refacerea șinei de tramvai.
”Este evident că pista pentru biciclete nu a fost gândită să reziste un greutăți atât de mari. Se distruge un bun public, în care s-au investit bani publici și pentru care mulți oameni s-au bătut. Dacă erau de bună credință puteau găsi variante de acces pe lângă pistă”, a spus Nicolae Ivan.Contactat de Turnul Sfatului, primarul comunei Rășinari spune se încearcă, pe cât posibil, evitarea accesului pe pista de biciclete.
Pe de altă parte, Bucur Bogdan este de părere că pista îi încurcă foarte mult în reabilitarea șinei de tramvai și că pe ei nu i-a întrebat nimeni când au construit pista.
”Se mai intră și peste pistă, dar numai unde nu se poate altfel. Pe noi pista ne încurcă foarte mult, în mod normal trebuia să ne anunțe și pe noi când au făcut-o. Am discutat și cu cei de la Consiliul Județean și avem grijă să nu o stricăm, de fapt de când s-a făcut pista am tot discutat de problemele astea”, a declarat Bucur Bogdan.Primarul din Rășinari a mai explicat faptul că din cauza modul în care a fost construită pista apa băltește peste șină și grăbește degradarea ei.
Știrea inițială:
Un pilon de delimitare a accesului pe pista de biciclete realizată de Consiliul Județean între Sibiu și Rășinari a fost distrus complet lăsând în urmă trei fiare de prindere, înalte de aproape cinci centimetri, foarte periculoase pentru bicicliști.
După cum se poate vedea în imaginile alăturate, realizate în cursul zilei de ieri de către un sibian și trimise pe adresa redacției, șuruburile de prindere sunt exact pe mijlocul pistei.
”În fața mea circula un tată cu un copil, ambii pe bicicletă. Tatăl a văzut fiarele și i-a strigat să fie atent, dar copilul s-a speriat și s-a dezechilibrat, căzând la o palmă distanță de ele. Niciunul nu purta cască de protecție. Sunt foarte periculoase pentru un copil și sunt periculoase pentru orice biciclist pentru că nu sunt semnalizate și le vezi în ultima clipă”, ne-a declarat autorul imaginilor.Bicicliștii sibieni care folosesc des pista respectivă spun că pilonii se degradează constant. Mai întâi sunt culcați la pământ, apoi se rup și lasă în urmă sistemul de prindere.
Contactat de Turnul Sfatului, Nicolae Ivan, coordonator programe sportive în cadrul Consiliului Județean Sibiu și cel care a monitorizat implementarea proiectului pistei, a declarat că problema va fi remediată și că, de vină pentru distrugerea pilonilor sunt tot sibienii.
”Acești piloni au fost schimbați de constructor, de compania Con-A, de patru ori. Am ajuns apoi la concluzia că trebuie să-i scoatem cu totul afară, cu toate că au rostul lor, pentru că noi nu știm să prețuim ceea ce avem. Acesta este nivelul de civilizație. O parte dintre acești piloni au fost rupți cu răutate pur și simplu. În trecere, inși pe care nu pot să-i numesc oameni au dat cu piciorul și i-au rupt. E foarte adevărat că devin periculoși în clipa în care rămâne numai sistemul de prindere. Soluția pe care am discutat-o cu colegii de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean va fi să renunțăm total la ei și să scoatem prezoanele. Să vedem când se va întâmpla treaba acesta pentru că Direcția Județeană de Drumuri și Poduri este prinsă acum cu reparația și rezolvarea unor probleme de traseu pentru Turul Ciclist al Sibiului”, a declarat Nicolae Ivan.Ivan a mai explicat că merge în fiecare sfârșit de săptămână cu bicicleta pe pista respectivă și de fiecare dată este martorul distrugerii provocate de o parte a celor care utilizează pista.
”La noi trebuie să stea cineva să păzească pista, altfel vedem că nu se poate. Pe pista aceea am întâlnit și motocicliști, am întâlnit și un ATV-ist venind de la Rășinari, mai de mult l-am găsit și pe cel cu trăsurica cu poneii venind de la Dumbrava. Aceștia sunt oamenii noștri care nu înțeleg că are cu totul altă utilitate și că se bucură totuși niște oameni de ea. Aș fi foarte dur și aș spune că nu merităm așa ceva, dar sunt cred mii de oameni care o folosesc”, a mai declarat Nicolae Ivan.O altă problemă semnalată de bicicliști este aceea că pista este folosită în week-end mai ales de pietoni care vor să ajungă în Muzeul în aer liber din Dumbrava.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: CJ Sibiu , Consiliului Județean , Bucur Bogdan , biciclete , Turnul Sfatului , Consiliului Județean Sibiu , Direcția Tehnică , Consiliul Județean , accidentare , Direcția Județeană , Turul Ciclist , Sitex Dumbrava , Pentru Sibiu , pista pentru biciclete , suruburi , Nicole Ivan , pericol , Primăria Comunei Răşinari , Ion Alexandru Jugravu , Valer Nicolae Ivan
Vizualizari: 5998
Ultimele comentarii
Acum 30 minute
Gogu
Acum 37 minute
Emil
Acum 39 minute
Justin
Acum 40 minute
Marius
Acum 43 minute
Tzepe. tzepe ...