Duminică,
17.10.2021
Innorat
Acum
11°C

FOTO – Primăria Rășinari intră cu buldozerul pe pista de biciclete. ”Ne încurcă foarte mult”

FOTO – Primăria Rășinari intră cu buldozerul pe pista de biciclete. ”Ne încurcă foarte mult”

În urma articolului publicat de ziarul nostru în această dimineață, Nicolae Ivan a mers pe teren să verifice starea la zi a pistei de biciclete Sibiu-Rășinari și a fost neplăcut surprins să găsească muncitori cu un utilaj greu chiar pe pistă.

Muncitorii lucrează pentru primăria Rășinari la refacerea șinei de tramvai.

”Este evident că pista pentru biciclete nu a fost gândită să reziste un greutăți atât de mari. Se distruge un bun public, în care s-au investit bani publici și pentru care mulți oameni s-au bătut. Dacă erau de bună credință puteau găsi variante de acces pe lângă pistă”, a spus Nicolae Ivan.
Contactat de Turnul Sfatului, primarul comunei Rășinari spune se încearcă, pe cât posibil, evitarea accesului pe pista de biciclete.

IMG-20160623-WA0004

Pe de altă parte, Bucur Bogdan este de părere că pista îi încurcă foarte mult în reabilitarea șinei de tramvai și că pe ei nu i-a întrebat nimeni când au construit pista.

”Se mai intră și peste pistă, dar numai unde nu se poate altfel. Pe noi pista ne încurcă foarte mult, în mod normal trebuia să ne anunțe și pe noi când au făcut-o. Am discutat și cu cei de la Consiliul Județean și avem grijă să nu o stricăm, de fapt de când s-a făcut pista am tot discutat de problemele astea”, a declarat Bucur Bogdan.
Primarul din Rășinari a mai explicat faptul că din cauza modul în care a fost construită pista apa băltește peste șină și grăbește degradarea ei.

IMG-20160623-WA0000

Știrea inițială:

Un pilon de delimitare a accesului pe pista de biciclete realizată de Consiliul Județean între Sibiu și Rășinari a fost distrus complet lăsând în urmă trei fiare de prindere, înalte de aproape cinci centimetri, foarte periculoase pentru bicicliști.

După cum se poate vedea în imaginile alăturate, realizate în cursul zilei de ieri de către un sibian și trimise pe adresa redacției, șuruburile de prindere sunt exact pe mijlocul pistei.

”În fața mea circula un tată cu un copil, ambii pe bicicletă. Tatăl a văzut fiarele și i-a strigat să fie atent, dar copilul s-a speriat și s-a dezechilibrat, căzând la o palmă distanță de ele. Niciunul nu purta cască de protecție. Sunt foarte periculoase pentru un copil și sunt periculoase pentru orice biciclist pentru că nu sunt semnalizate și le vezi în ultima clipă”, ne-a declarat autorul imaginilor.
Bicicliștii sibieni care folosesc des pista respectivă spun că pilonii se degradează constant. Mai întâi sunt culcați la pământ, apoi se rup și lasă în urmă sistemul de prindere.

suruburi pista biciclete

Contactat de Turnul Sfatului, Nicolae Ivan, coordonator programe sportive în cadrul Consiliului Județean Sibiu și cel care a monitorizat implementarea proiectului pistei, a declarat că problema va fi remediată și că, de vină pentru distrugerea pilonilor sunt tot sibienii.

”Acești piloni au fost schimbați de constructor, de compania Con-A, de patru ori. Am ajuns apoi la concluzia că trebuie să-i scoatem cu totul afară, cu toate că au rostul lor, pentru că noi nu știm să prețuim ceea ce avem. Acesta este nivelul de civilizație. O parte dintre acești piloni au fost rupți cu răutate pur și simplu. În trecere, inși pe care nu pot să-i numesc oameni au dat cu piciorul și i-au rupt. E foarte adevărat că devin periculoși în clipa în care rămâne numai sistemul de prindere. Soluția pe care am discutat-o cu colegii de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean va fi să renunțăm total la ei și să scoatem prezoanele.  Să vedem când se va întâmpla treaba acesta pentru că Direcția Județeană de Drumuri și Poduri este prinsă acum cu reparația și rezolvarea unor probleme de traseu pentru Turul Ciclist al Sibiului”, a declarat Nicolae Ivan.
Ivan a mai explicat că merge în fiecare sfârșit de săptămână cu bicicleta pe pista respectivă și de fiecare dată este martorul distrugerii provocate de o parte a celor care utilizează pista.
”La noi trebuie să stea cineva să păzească pista, altfel vedem că nu se poate. Pe pista aceea am întâlnit și motocicliști, am întâlnit și un ATV-ist venind de la Rășinari, mai de mult l-am găsit și pe cel cu trăsurica cu poneii venind de la Dumbrava. Aceștia sunt oamenii noștri care nu înțeleg că are cu totul altă utilitate și că se bucură totuși niște oameni de ea. Aș fi foarte dur și aș spune că nu merităm așa ceva, dar sunt cred mii de oameni care o folosesc”, a mai declarat Nicolae Ivan.
O altă problemă semnalată de bicicliști este aceea că pista este folosită în week-end mai ales de pietoni care vor să ajungă în Muzeul în aer liber din Dumbrava.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

J.C.

Acum 5 ani

Noroc cu noi, biciclistii, ca mai au si zialele despre ce scrie......
Raspunde

petre

Acum 5 ani

"Trei fiare de prindere" - Va felicit, dl. Jurnalist pt exprimarea de lemn! In alta ordine de idei, ii puteti transmite constructorului, ca exista asemenea piloni antivandalism. Pe aceea nu ii va mai rupe nimeni si isi vor indeplini scopul cu brio.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

sunt mai multi separatori rupti...care constituie un real pericol!!! pista aia e precum Cindrea si PSD-ul...de la cap la coada!!! sa nu mai vorbim de milionul de euro sifonat prin CONA...
Raspunde

ups

Acum 5 ani

Daca tot mergeti sa reparati sau sa desfiintati separatorii, incercati sa defrisati si partea de catre padure, ca e plin de maracini si spini. Sau de problema asta se ocupa altcineva?
Raspunde

Johny Ray

Acum 5 ani

Corect !!! este plin de buruieni, maracini care ar trebui toaletati putin.
Raspunde

emi

Acum 5 ani

Romania dulce plai, fura daca vrei sa ai......... Politia comunitara trebuie desfintata ca nu se ocupa de absolut nimic
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Vrei sa spui "Politia" comunitara ...
Raspunde

BYK

Acum 5 ani

RESPECT PT EMI.ASA ESTE............. APOI, CANALIILE CE DISTRU TARA ASTA MERITA NOROI IN FATA !
Raspunde

Micul Muci

Acum 5 ani

Pe majoritatea strazilor cu piste de biciclisti din urbe gurile de scurgere sunt un real pericol si pentru autoturisme,nemaivorbind de biciclisti.Alea nu le vedeti,dl Dobre?Fiarele salbatice despre care ghiersuti se numesc buloane,dl Dobre.
Raspunde

Un biciclist

Acum 5 ani

Avand in vedere ca nu o sa le scoata/taia nimeni prea curand, eu cred ca oricare dintre noi le poate taia - inclusiv eu (daca reusesc sa gasesc un flex portabil) - si asta pentru siguranta noastra, a celor care folosesc pista aceea. Sper sa nu ma trezesc cu vre-o amenda pt "vandalizare" sau ceva de genul. PS: Mi se pare "genial" cum suntem noi in stare sa scriem un articol despre asta, sa stam sa comentam, in loc sa rezolvam o problema foarte simplu rezolvat.
Raspunde

Micul Muci

Acum 5 ani

”În fața mea circula un tată cu un copil, ambii pe bicicletă. Tatăl a văzut fiarele și i-a strigat să fie atent, dar copilul s-a speriat și s-a dezechilibrat, căzând la o palmă distanță de ele. Niciunul nu purta cască de protecție. Sunt foarte periculoase pentru un copil și sunt periculoase pentru orice biciclist pentru că nu sunt semnalizate și le vezi în ultima clipă” Dovada de prostie crasa din partea parintelui.Acelasi lucru il fac si soferii:claxoneaza in apropierea unui biciclist.Daca tatal nu poate fi acuzat de prostie(din pacate nu e nici contraventie nici infractiune) soferii incalca Codul Rutier dar,surprinzator ori ba,nu-i sanctioneaza nimeni.Informez pe aceasta cale brigadierii de la Circulatie ca si claxonatul este interzis nu doar depasirea vitezei sau intoarcerea pe linie continua.De asemenea,este obligatorie semnalizarea parasirii sensului giratoriu nu doar acordarea de prioritate la trecerea de pietoni a angajatilor de la Carpatica atunci cind trec,ca vitele(cite unul la 30 de secunde), spre Lidl.
Raspunde

emi

Acum 5 ani

De ce nu da amenda politie. Au pus siguranta biciclistilor in primejdie, distrugerea unui bun public e penal si sa vedem daca exista aviz pentru lucrari cu asigurarea sigurantei circulatiei. Niciun jurist disponibil la o sesizare la politie si prefectura.
Raspunde

ra

Acum 5 ani

unde e dosarul penal?
Raspunde

Iubaretu de Sibiu

Acum 5 ani

Primaria Rasinari si-a dat avizul pe autorizatia de constructie. Chiar Bogdan Bucur a alergat, alaturi de Ovidiu Sitterli,prefectul din acea vreme pentru realizare acestei piste. Sa spuna acum ca nimeni nu l-a intrebat cind s-a contruit pista este o mate tîmpenie parca PNL. Un caraghios sinistru.
Raspunde

Velociraptorul cu velociped

Acum 5 ani

Sa vina Carabinierii, FBI, KGB, sa vina cineva !!! Sa amendeze prezoanele din asfalt, sa taie cu flexul claxoanele ilegale si sa toarne beton pe sina tramvaiului (dupa ce il boteaza tramvaiul Anton) ca su nu mai balteasca! Da multiplex? Cand se face la Rasinari?
Raspunde

Zidaru M.

Acum 5 ani

D-lor de la CJ, dar la pietoni nu v-ati gandit? Cei care doresc sa mearga pe jos pana la Muzeul Satului aleg tot pista de biciclete si e firesc. Eu i-am rugat frumos doar sa mearga pe contrasens ca sa ii vada pe biciclistii din fata si sa le poata acorda prioritate, adica sa se fereasca. Mi-au dat dreptate si mi-au multumit pentru ca le-am dat macar o solutie. Solutia ar trebui sa vina de la dvs si ar fi trebuit sa vina odata cu pista, la fel si discutia cu Primaria Rasinari, inainte de a face pista. Dar se pare ca deocamdata nu putem sa stabilim o ordine fireasca in ceea ce facem....Suntem experti in schimb in a gasi vinovati in alta parte decat in propria ograda.
Raspunde

rocksflood

Acum 5 ani

Pietonii pot ajunge in Muzeu pe langa lacul de la zoo.
Raspunde

Ionel

Acum 5 ani

Nu vreau sa relatez Cum în data de 29.05 am luat o căzătură din cauza unui astfel de pilon , mai exact primul de la intrarea pe pista dinspre Hilton , pilon care e rupt și a rămas doar un "ciot " în urma căzăturiI m-am ales cu telefonul spart, roata fata îndoită și lipsirea de ceva piele și carne de pe sold și antebraț .
Raspunde

Biciclete

Acum 5 ani

Pentru astfel de drumuri, ai nevoie de biciclete pe masura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus