Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-4°C

300 e prea mult

În timp ce Brexitul dictat de referendumul din Regatul Unit e pe buzele tuturor, demult s-a așternut uitarea peste referendumul nostru, acela din 2009, prin care 77,78% dintre românii prezenți la vot (și prezența a fost de peste 50% din numărul celor cu drept de vot) au cerut parlament unicameral cu cel mult 300 de deputați.

Abili, aleșii noștri au făcut pe proștii și au mutat discuția înspre politicianisme, astfel că de referendumul respectiv s-a ales praful. La propriu. Căci deși Constituția spune clar că poporul este suveran în această țară, sutele de parlamentari care s-au tolănit de atunci prin fotolii și-au văzut și de altele: măriri de lefuri pentru ei, pensii speciale pentru ei și, mai nou, dezincriminări de fapte penale, cum ar fi conflictul de interese în a-ți angaja rudele la propriul cabinet. În fond, niște mizerii demne de borfași, pe care un procuror cu instrumentele legale la îndemână i-ar putea încadra rapid la ”grup infracțional organizat”. Dar cum în România a dat căldura, iar mirosul de concedii plutește prin toate fabricile și birourile, în afara câtorva sute de bucureșteni nimeni din țara asta n-a ieșit în stradă să protesteze împotriva celui mai recent vot, demn de . Și, probabil, unul din motive este acela că e greu de indicat împotriva cui. Parlamentul de acum numără aproape 500 de deputați și senatori. Ce faci când ei votează în total dispreț pentru cei mulți și în perfectă armonie cu interesele lor meschine și mărunte? Ieși în stradă să urli ”Jos Tămâian, Turcan, Roman, Axente, Pușcaș, Frăticiu, Cazan, Ganț, Ariton, Arcaș, Ariton, Ilieșiu și Neagu?”. Și i-am enumerat doar pe cei de Sibiu. În grupul lor numeros, parlamentarii se simt protejați de orice furie amplă a oamenilor din stradă. Pielea lor groasă, indiferent de apartenența politică, le permite să grohăie orice enormitate, știind că individualizarea vinei este extrem de dificilă. De aceea, chiar și un Parlament unicameral cu cel mult 300 de deputați ar fi fost prea mult.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

amărâta redacție

Acum 6 ani

....ca si cand Titica Basanova si cu Leonora Putinka acolo, in loc sa condamne atentatul din atolul Mururoa s-au întâlnit la o ceașca cu ceai de cozi de matura ; si-au lansat inițiativa Comunidad Valenciana la care se pare ca vor adera si grupurile minorităților indiene din cartierul Chelsea tocmai brexit dupa o lunga perioada in care si dai.... si lupta...pana noi ordine , cu toate picioarele-n sus...
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Da, 300 raportat la populatia RO este mult si am putea sa ne lipsim si de un presedinte, fiindca actualul de la Cotroceni a dovedit in acesti doi ani ca RO exista si merge inainte si in lipsa lui.
Raspunde

M

Acum 6 ani

sunt aproape 500...glumesti ...sunt 587 adica aproape 600....in timp ce America,o tara de 400 mil de locuitori si o supraf,mai mare decat Europa ,are cu doar 200 in plus...
Raspunde

-

Acum 6 ani

tara mai are inca 500 de parlamentari?se poate ca s-a scufundat corabia lui noe si nu au plecat cu totii ,altfel acum parlamentul ar fi fost o cladire pustie cu ferestrele larg deschise prin care vantul doar mai sufla facand perdelele albe de dantela sa fluture ca intr-un dans a ielelor iar praful ar fi gros de doua degete pe bancile parlamentarilor ,daca as fi de acolo , as fi oare,, flamanda si bolnava si pe moarte''? ,,dar daca '' sant 500 de parlamentari asta ,probabil ,pentru ca doua gandiri sant mai bune decat o gandire singura sau deloc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus