Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

Avionul lui Aurel Vlaicu expus în fața Cercului Militar

Avionul lui Aurel Vlaicu expus în fața Cercului Militar

Toți cei care au trecut astăzi prin fața Cercului Militar din Sibiu au putut să vadă o replică a avionului Vlaicu II, ce a fost construită de S.C. ROMAERO S.A, după proiectul original al pilotului inginer Aurel Vlaicu. Avionul original a zburat în perioada 17 iunie 1910-13 septembrie 1913 în România și diverse țări din Europa fiind pilotat de constructorul acestuia, inginerul Aurel Vlaicu.

În toamna anului 1909, Aurel Vlaicu sprijinit de Casa Regală și Armata Română, construiește în atelierele de la Arsenalul Armatei, avionul Vlaicu I, primul avion construit pe teritoriul românesc. Cu acest avion, Vlaicu a zburat prima dată pe 17 iunie 1910 deasupra Câmpului Cotroceni, iar prin actul său a situat România pe locul doi în lume, după Franța, în utilizarea avionului cu destinație militară. Un an mai târziu, inginerul Vlaicu construiește un al doilea avion , celebrul Vlaicu II, cu care zboară în mai multe orașe din regat, în cadrul unor turnee în care își face cunoscute invențiile.

În anul 1911 construiește un al doilea avion Vlaicu II, cu care, în 1912 a câștigat cinci premii memorabile (un premiu I și patru premii II) la mitingul de la Aspem, Austria. La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, s-a prăbușit în apropiere de Câmpina.

avion aurel vlaicu (1)

avion aurel vlaicu (13) avion aurel vlaicu (12) avion aurel vlaicu (5) avion aurel vlaicu (3)

avion aurel vlaicu (2)

avion aurel vlaicu (9)

avion aurel vlaicu (8)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Ericus

Acum 6 ani

Ocazia pt care a fost expus avion ati omis sa o mentionati in articol. In holul cercului militar este gazduita o expozitie pana pe 10 iulie parca. Tema expozitiei este aviata in transilvania de la Hermann Oberth la Dumitru Prunariu
Raspunde

a

Acum 6 ani

si, de asemenea ati omis sa amintiti de prezenta domnului Dumitru Prunariu la Sibiu, ieri, 28 iunie 2016, eventual sa puneti si o fotografie....poate data viitoare....
Raspunde

cetateanu

Acum 6 ani

Exact ! Articole scrise total aiurea...
Raspunde

ion

Acum 6 ani

Jurnalism deprins la scoala profesionala "Lucian Blaga" Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus