Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Iohannis: Toţi liderii politici şi-au asumat noul proiect de ţară pentru România

Iohannis: Toţi liderii politici şi-au asumat noul proiect de ţară pentru România

Klaus Iohannis a anunţat, la finele consultărilor avute pe tema Brexit-ului, cu liderii partidelor politice parlamentare, premierul Cioloş şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, că s-a convenit asupra elaborării unui proiect de ţară asumat de către toate formaţiunile politice, în cadrul unui grup de lucru ce va funcţiona pe lângă Preşedinţia României.

"Este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit azi. Toţi au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de ţară, un proiect post-aderare, care vine la 10 ani de când România a devenit membră a UE", a spus Iohannis, citat de news.ro, la finalul consultărilor care au durat aproximativ o oră şi jumătate.

Preşedintele a afirmat că acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona "pe lângă Preşedinţia României" şi şi-a exprimat convingerea că acesta poate funcţiona optimal "chiar şi într-un an electoral".

Şeful statului a arătat că discuţia avută luni cu liderii partidelor parlamentare, cu premierul Dacian Cioloş şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost "constructivă", iar toţi liderii politici prezenţi şi-au asumat acest proiect propus de el.

"Acest proiect poate să devină funcţional numai în situaţia în care este adoptat, aprobat, susţinut consensual. Din păcate, în România am avut destul de multe aşa numite proiecte de ţară, strategii, care nu au fost nici implementate, nici nu au dănuit, pentru că a lipsit consensul politic", a continuat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că acest proiect de ţară va ghida mersul României pentru viitorul mediu şi lung în UE, urmând a fi stabilit locul, rolul şi "nivelul de ambiţie" al României în UE, informează News.ro

foto presidency.ro

Comentarii

5 comentarii

KJF

Acum 5 ani

Mai concret asta ce inseamna? Da, si cum arata acest proiect pe tara pe termen lung sau mediu. Gargara ieftina....
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

..... Pai sa vedem cum se "traduce" acest proiect. In privința locului sigur ca țintit sa ajungem "in vârf" Asta înseamnă ca dacă acum suntem undeva pe locurile 2-3 obligatoriu intr-un Orizont de timp cât mai scurt sa-i "devansăm" si pe aceștia. Rolul "primordial" ce "ni l-am autoasumat" încă de la intrarea in UE acela de prim-furnizor de forța de munca ieftină si"exportator de inteligenta" pentru piețele dezvoltate din vest. Vom tine "cu dinții" de el pentru ca, nu-i așa, un "drept" odată câștigat "nu poate" fi pierdut. Ca "nivel de ambiție, sigur ne vom face glasul auzit "in forurile instituțiilor europene, prin ropote de aplauze la orice fel de propuneri venite din partea puterilor. In plan local vom "reuși" sa impunem cel puțin in orașele reședința de județ ca primari candidați FDGR secondată de Vice-primari PNL. Limba germana va deveni limba maternă -nu ca învățarea unei limbi străine ar fi un lucru rău in sine -ajutându-ne astfel sa certificam " managerilor noștri" ca am înțeles ordinele ce le avem de îndeplinit.
Raspunde

Milica

Acum 5 ani

Se impune suspendarea acestui presedinte care a distrus Romania si ne-a vandut tara si resursele! PSD trebuie sa revina la guvernare si sa transforme aceasta tara intr-una dintre cele mai dezvoltate din lume. PSD, destinul tau este glorie!
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Milico, ca s-o parafrazez pe tante Gafosdea " stai mata colo-sa, nu te mișca, da? Ca-l suspendam nooi pe fritoier cât ai bate din palmuri s-apoi sa vezi mata cum-o face Piesiedieu România, prima țara pie județ ce-mai, nu glumiesc zău așa"
Raspunde

dancp

Acum 5 ani

un sas ...werner si un frantuz ungur........julien de csolos toti romani unu si unu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus