Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Cel mai mare bebeluș născut în apă la Polisano. ”Nici eu nu m-am așteptat să fie așa mare”

Cel mai mare bebeluș născut în apă la Polisano. ”Nici eu nu m-am așteptat să fie așa mare”

Maternitatea Polisano din Sibiu a anunțat marți că în urmă cu câteva zile s-a născut în apă Carolina, o fetiță perfectă de 4,290 kilograme, mămica fiind asistată în travaliu de moașa Elena Axinte.

Totul a decurs ca la carte, astfel încât nu a fost nevoie de intervenția medicului obstetrician și nici de epiziotomie, deși a fost prima naștere a mămicii.

”Carolina este cel mai mare bebeluș adus pe lume în cada de nașteri a Maternității Polisano, la trei ani de la prima astfel de naștere”, spun reprezentanții maternității din Sibiu.
Venirea pe lume a Carolinei a coincis cu aniversarea a 38 de ani de carieră a moașei Elena Axinte, cea care de altfel a asistat la prima naștere în apă din România.
“A fost o încărcătură de emoții, dar nu m-am gândit că se vor aranja așa bine lucrurile. Am retrăit emoția la infinit. A fost o naștere cât se poate de normală, deși este cel mai mare copil asistat în apă, la Maternitatea Polisano. Nici eu nu m-am așteptat să fie așa mare, am fost puțin uimită. E o fetiță tare frumoasă, sănătoasă, și mămica la fel. A fost foarte cooperantă, și-a dorit foarte mult să nască în apă și în final și-a văzut visul cu ochii”, povestește Elena Axinte, încă emoționată.
Pentru că totul a decurs atât de bine, părinții i-au făcut o surpriză, i-au dăruit un trofeu “Pentru cea mai bună moașă”.
“Astfel de momente mă conving că, și dacă m-aș mai naște o dată, tot moașă aș alege să fiu.”
Sursa foto

Comentarii

3 comentarii

cetatean sibian

Acum 5 ani

Stimata doamna felicitari dvs. Ati reusit-o ca pe timpuri. fara nici un ajutor. ce nu inteleg este cum adica nu m-am asteptat sa fie asa de mare. cu asta nu m-as lauda. cu cate ecografe perfoormante avem azi ar fi trebuit sa va asteptati.
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Stimate dl "cetatean sibian", Cu tot respectul, sunt mame care nu se supun si nu isi supun bebelusii din pantec la unele operatiuni traumatizante....asa cum este ecografia. Prin urmare, banuiesc ca si aceasta mamica, pe care o felicit si o respect pt modul in care a ales sa nasca, nu facut ecografie sau nu a facut abuz.
Raspunde

Mama C

Acum 3 ani

Mulțumesc pt felicitări, domnule "cetățean sibian". Deși tehnica a evoluat, să știți că mai da erori. Ecografia dinainte de câteva ore de naștere indica că fetita ar avea aproximativ 3,500 kg și medicii spuneau că de regulă aparatul aproximează mai multe kg decât ar avea în realitate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus