Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
14°C

Descinderi la un sibian acasă. În urma unor spargeri ar fi furat atât de mulți bani încât și-a cumpărat casă și mașini

Descinderi la un sibian acasă. În urma unor spargeri ar fi furat atât de mulți bani încât și-a cumpărat casă și mașini

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat în această dimineață opt percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor furturi cu un prejudiciu de peste 600.000 de lei. În urma descinderilor, inclusiv în Sibiu, vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

Acțiunea are loc la nivel național însă este coordonată de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, care beneficiază de sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Sibiu și Constanța. Aceștia au luat cu asalt domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.

”În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals și complicitate la spălare de bani”, arată I. G. P. R. într-un comunicat de presă.
Din cercetări a reieșit că, în luna ianuarie 2015, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, din municipiile Sebeș, Sibiu și Constanța, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Sebeș, de unde au sustras bunuri și sume de bani.

Se pare că, celelalte două persoane, de 51 și 73 de ani, ambele din Sebeș, i-ar fi sprijinit pe cei 3, prima oferind informații despre locație și programul proprietarilor, iar cea de-a doua ar fi sprijinit la spălarea banilor sustrași.

În perioada 2014 — 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuințe situate pe raza județului Alba.

”Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziționarea unor imobile și autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false. Prejudiciul total a fost estimat la 600.000 de lei”, se mai arată în comunicatul poliției.
Polițiștii vor pune în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

LaFlemme

Acum 5 ani

Si-acum toti "educatii" o sa zica: "Bine, ma, din banii care-i faci, daca-s ai tai jumate'. Si atunci ce sa faci, sa supravietuiesti? Te gandesti sa tepuiesti, te gandesti sa jefuiesti. Sa te combini si tu la ceva sa iasa in plus, sa faci bani, sa traiesti, sa fii un pic mai sus." Nu-i asa?
Raspunde

petre

Acum 5 ani

educatii OR sa zica "din banii PE CARE ii faci..."
Raspunde

Hell-town

Acum 5 ani

Sa platesti drepturile de autor la BUG Mafia! "Dupa blocuri" e valabila si azi! Spor! :-))))
Raspunde

...

Acum 5 ani

Sa scrii "cei 3" mi se pare o jignire pentru educatia cititorului.
Raspunde

IOON

Acum 5 ani

Asa-i trebuie. Mai bine dadea meditatii sau investea banii din "vanzari anterioare".
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

Problema este de ce țineau sune atât de mari de bani acasă? Oare nu erau chiar cei păgubiți un pic de evazionisti?...
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Ei vedeți asta-i problema. Păgubiții meritau sa fie furați pentru ca aveau prea mulți bani. Trebuia sa fi dat banii săracilor , mafioții dracului. Eu propun sa-i punem la stâlpul infamiei, sa le fie învățătura de minte si altora asemeni lor, dacă le trece prin cap sa economisească. Bravo "furăcioșilor" au făcut "dreptate" încă o data.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus