Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Președinta Consiliului Județean: Există o problemă cu pista de biciclete spre Rășinari. Facem una și spre Ocna Sibiului

Președinta Consiliului Județean: Există o problemă cu pista de biciclete spre Rășinari. Facem una și spre Ocna Sibiului

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat pentru Turnul Sfatului că intenționează să demareze proiectul construcției unei noi piste de biciclete care să lege Sibiul de stațiunea Ocna Sibiului.

Proiectul va demara în perioada imediat următoare, în faza de pregătire, iar primele lucrări efective le vom vedea, cel mai probabil, anul viitor.

”Am în plan o pistă de biciclete spre ocna Sibiului, cred că este foarte frumos drumul între Sibiu și Ocna și sibieni, turiști, toți ar putea merge să îmbine sportul pe bicicletă cu înotul. Nu știu dacă vom reuși anul acesta pentru că trebuie să identificăm terenul, să vedem dacă este necesar să dezmembrăm din terenurile peste care va trece pista… Este o procedură destul de elaborată dar avem în plan acest proiect”, a declarat Daniela Cîmpean.
Noua șefă a Consiliului Județean a mai arătat că merge des cu bicicleta și pe pista existentă spre Rășinari, unde a identificat o problemă.
”Există o problemă cu pista de biciclete făcută spre Rășinari, este foarte îngustă și nu-ți dă siguranța de care ai nevoie când te plimbi cu bicicleta. Și eu merg foarte des pe acolo. Am gândit un sistem de acoperire a șanțului, pentru că acolo este problema, șanțul este foarte lat și cred că ar trebui să găsim o soluție tehnică pentru a acoperi șanțul. Vrem să eliminăm riscul de a cădea în el”, a mai spus Daniela Cîmpean.
Și fosta conducere a Consiliului Județean anunța posibilitatea construcției unei piste de biciclete spre Ocna Sibiului, imediat după inaugurarea celei spre Rășinari.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

28 comentarii

dan

Acum 5 ani

ce pista de biciclisti?vorbiti serios?in Anglia biciclistii circula pe carosabil iar soferii le acorda prioritate deoarece,ca o ierarhie,pe primul loc este pietonul,apoi biciclistul,iar soferul este cel mai putin important in trafic.asta daca nu vrem sa ajungem vreun ciudad de mexico deoarece Bucurestiul nu e departe,dar hai sa pornim de la Sibiu!
Raspunde

radu

Acum 5 ani

Ierarhia ar trebui sa fie dupa impozitul plătit, nu dupa hipstereala
Raspunde

...

Acum 5 ani

Nu este normal ce zici. Ierarhia asta e buna doar in zonele foarte aglomerate din orasele foarte vechi unde evident nu este loc pentru trafic rutier decent. In astfel de zone daca se poate se si instituie zone pietonale si traficul rutier este complet exclus. Daca nu se poate renunta la trafic atunci se ajunge la o struto-camila similara cu ce zici. Am fost prin Europa si am vazut cum se circula. In general orasele sunt construite cu cap si exista infrastructura decenta si pentru masini si pentru biciclisti sau pietoni. La noi insa chiar si in periferie, pe camp, se construieste ca in evul mediu (sau ca in Tokio). Arhitecti de arhitecti la noi la urbanism!
Raspunde

respect

Acum 5 ani

ura ura au zis buciclistii! ziceti bah, ca voi sunteti spuma societatii :)
Raspunde

RE ardelean 100%

Acum 5 ani

Vom trai si vom vedea buna ideia de relaxare
Raspunde

x

Acum 5 ani

Pista de biciclete spre Rasinari este o gluma proasta. Ar face bine sa o lase trotuar de promenada ca si asa e plin de plimbareti pe ea si sa se traverseze DN la ZOO si sa se refaca prin padure la o distanta considerabila de sosea. Astfel s-ar putea dezvolta si o retea spre cisnadioara-Cisnadie. De altfel si pista de biciclete din parcul Sub Arini este un vechi trotuar revopsit. Ca sa cresti calitatea deplasarii cu bicicleta, trebuie sa indepartezi si plimbaretii de pe ea, acest lucru putand fi facut daca asfaltezi aleea de jos care merge paralel cu raul.
Raspunde

Georgio

Acum 5 ani

Plimbareti aia nu au pe unde sa mearga pentru ca INTELIGENTII de la conducerea orasului sau al judetului au considerat ca nu existe si nu au facut ceva si pentru ei,iar pentru biciclisti au consi¡derat ca se va merge pe pista doar cu trotineta,nu cu bicicletele,cred ca au masurat cu ruleta aia cu care dau nu cu cea care iau.Totul se face anapoda sau fara sens.
Raspunde

dd

Acum 5 ani

O initiativa minunata! Asteptam si alte proiecte cu piste de biciclete. Ce ziceti de malul cibinului pana la gura raului? Sau Sibiu - Slimnic?
Raspunde

alex

Acum 5 ani

Mai bine sa vopseasca in rosu banda de urgenta de pe autostrada si sa faca asta pana nu se darama toata. Asta e cea mai mare problema a judetului pistele de biciclisti cred ca o sa-l regretam amarnic pe Cindrea desi nu imi vine sa cred ca spun asta.
Raspunde

SB10NUT

Acum 5 ani

Da piste pentru sk8eri cand se fac, ca sa nu mai impartim pista cu bickeri?
Raspunde

Român din cetate

Acum 5 ani

Marea problema a judetului Piata taraneasca si Pistele de triciclete! Madam prezidenta .nu ai idei ? Domeniul schiabil Paltinis, dezvoltarea zonei Balea, destinatii noi pt aeroportul Sibiu etc. Cam greu cand esti total habarnista!!!! pardon pdl-ista cu blana noua pnl!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Ce vrei sa mai dezvolti la Balea? Dupa parerea mea, zona e dezvoltata la maxim din moment ce exista saorma si porumb fiert. Romanii (in special aia din sud-est) cauta DĂCÂT saorma in varful muntelui, nu plimbari si activitati in natura, ca-si murdaresc femeile pantofii cu toc.
Raspunde

Biciclete

Acum 5 ani

Fara un echipament de protectie adecvat, sa rulezi pe pistele de biciclete poate fi o adevarata aventura.
Raspunde

Tzoacla

Acum 5 ani

Pista ar trebui sa ajunga din Sibiu aproape de zona industriala vest, apoi spre Sura Mica si apoi spre Ocna Sibiuliu astfel ar fi folosita si de cei care lucreaza in zona industrial vest. Alte posibilitati sau nice to have: Sibiu - Agnita ; Sibiu-Cisnadie-Cisnadioara; Sibiu - Poplaca/Cristian-Orlat/Gura Raului-Sibiel-Saliste.
Raspunde

Ciobanu

Acum 5 ani

Si mai important ar fi sa se repare bataia de joc din parcul Sub Arini.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Corect!!! Aia e urgenta "0"!!! O dovada clara de incompetent si rea vointa (probail jumate banii I-au furat)...
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Ciobanule, tu confunzi doamnele. De Sub Arini se ocupa ailalta.
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

O varianta de traseu pentru pista de biciclete spre Ocna Sibiului ar fi de-a lungul caii ferate, traseul e si mai scurt cu cativa km si pt. biciclisti se cunoaste.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

.....apai sa mai scurti pisti pintru bisicliesti ar hi tot cu masana...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

.....apai sa mai scurti pisti pintru bisicliesti ar hi tot cu masana...
Raspunde

claudiu

Acum 5 ani

si pana la ocna o sa te manance cainii de la vreo 3 stane :))
Raspunde

Micul Muci

Acum 5 ani

''Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu ...''.Dl Dobre,de ce este atit de complicata limba romana pentru dumneavoastra?Singura presedinta a fost Draga Olteanu Matei,la CAP,in seria bobocilor.Va dati seama ca doamna Presedinte(de regula se folosesc majusculele) va poate lua in serios si dispune schimbarea tuturor formularelor?Alti bani,alta padure,alt studiu de fezabilitate pentru gasirea solutiei tehnice de acoperire a unui sant excesiv de lat,alta licitatie!
Raspunde

justitiarul

Acum 5 ani

Santul ala are rolul de a proteja pista de automobilisti . Daca se acopera, risti pe pista de biciclete sa fii lovit de o masina ce depaseste acostamentul. Poate inainte de a emite diverse judecati d-na presedinte s-ar gindi mai mult iar daca nu se pricepe are consilieri.
Raspunde

...

Acum 5 ani

Se pot monta parapeti
Raspunde

Bogdan

Acum 5 ani

daca se acopera santul fara sa se monteze parapeti pista aia va deveni o parcare minunata pentru bizoni. Apropo, pista pe Sibiu-Poplaca, Sibiu-Cisnadie-Cisnadioara pe cand?
Raspunde

Nicolae Sibianul

Acum 5 ani

E bine cand obstea este preocupata de problemele cetatii. Un breinstorming civilizat poate genera, in multe imprejurari si solutii. Din pacate dialogul opinentilor lasa de foarte multe ori loc pentru comentarii referitoare la limbaj civilizat, capacitatea de acceptare a ideilor altora, posibilitatea de a furniza argumente pro si contra etc. Controversata pista de AGREMENT pentru biciclete (paralela DJ 106 A), care de aproape 2 (doi) ani isi dovedeste utilitatea (timp in care nu s-a inregistrat nici un accident sau eveniment notabil !) a fost amenajata tinandu-se cont de niste reglementari legale inca in vigoare ! In speta Standardul de Stat (STAS) 10144/1991 - capitolul 5, pe care indraznesc sa va sugerez a-l consulta. In acest mod va veti convinge singuri daca supozitiile dumneavoastra au sau sunt lipsite de suport. Si sa nu uitam: este o pista de agrement si nu pentru invatarea mersului pe bicicleta ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus