Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibianca Daniela Cîrlan: Nu mi-e frică de virusul Zika

Sibianca Daniela Cîrlan: Nu mi-e frică de virusul Zika

Maratonista Daniela Cîrlan a declarat în cadrul unei emisiuni TSTV că va merge la Jocurile Olimpice de la Rio fără teamă că poate fi înțepată de țânțarii purtători de virusul Zika. ”Nu, nu mi-e frică de Zika. Ne vor face unele vaccinuri înainte de a pleca. Alerg repede și nu mă prind țânțarii”, a spus Daniela Cîrlan. Până la plecare, Daniela Cîrlan se pregătește intens. ”Am un antrenament de intensitate dimineața, iar al doilea de compensare. Fac trei antrenamente tari pe săptămână în această perioadă. Plecarea mea la Rio nu știu când va fi exact, pentru că unii sportivi pleacă pe întâi august, alții pe cinci - șase august. Eu probabil că voi pleca în a doua etapă, pentru că nu intru în concurs decât pe 14 august”, a mai spus atleta.

https://youtu.be/xX62wfiUzb0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat pe 28 ianuarie 2016 că 3-4 milioane de persoane ar putea fi infectate în acest an cu virusul Zika în America. Perioada de incubație este de 3-12 zile după înțepătura unui țânțar infectat. Majoritatea infecțiilor provocate de virusul Zika sunt asimptomatice (60-80%). Simptomele bolii sunt de obicei ușoare și dispar în 2-7 zile, fără decese. Principalele simptome sunt erupția cutanată (un exantem macular sau papular care apare inițial pe față și apoi se extinde pe tot corpul), febra moderată, artralgiile, mialgiile, cefaleea, conjunctivita nepurulentă cu hiperemie conjunctivală. (sursa wikipedia)

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat în urmă cu două săptămâni că se va interesa serios în legătură cu virusul Zika înainte de a-şi confirma participarea la JO. După victoria din primul tur asupra Annei Karolina Schmiedlova, a 5-a jucătoare a lumii a vorbit pentru Reuters despre grijile pe care şi le face din cauza virusului Zika. "Trebuie să aflu mai multe, dar nu e uşor să strângi toate informaţiile", a spus Halep. "Am întrebat deja mulţi doctori, o să mai vorbesc şi după turneu. Am auzit că şi dacă nu eşti gravidă, dar iei virusul, acesta se va activa la o viitoare sarcină. Sunt foarte îngrijorată", a declarat Simona Halep, citată de gsp.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus