Joi,
12.12.2024
Innorat
Acum
1°C

Anchetă în cazul pacientului cu viermi în răni. Voiculescu: dacă se întâmplă acum un accident cu arşi, îi trimitem în străinătate, nu avem cum să-i îngrijim

Anchetă în cazul pacientului cu viermi în răni. Voiculescu: dacă se întâmplă acum un accident cu arşi, îi trimitem în străinătate, nu avem cum să-i îngrijim

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală care avea o rană invadată de viermi, un medic transmiţând imaginile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri în cazul bărbatului internat la Spitalul de Arşi care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat, informează News.ro.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

“Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muşte”, spune doctorul care a realizat filmarea şi care a insistat ca imaginile să fie făcut publice în pofida durităţii sale. ”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (…) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!”, adaugă medicul  pentru Gazeta Sporturilor.

Pacientul care avea o rană invadată de viermi a decedat, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Adrian Stănculea.

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicateţe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiţi că e ca la gunoi”, a declarat Adrian Stănculea, joi dimineaţă, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, unde situaţia este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. El a spus că la această unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arsuri din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate, notează news.ro.

"Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi", a spus ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă. "În ultimele două luni au fost mai multe situtaţii de criză la Spitalul de Arşi, după accidentul de la Valea Cascadelor şi cel privind transfuzia de sânge (...) Dincolo de problemele grave de management şi personalul insuficient, este inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic. Spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi personalul medical", a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a spus că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestui spital, ultima dată săptămâna trecută, iar concluzia a fost că nu poate fi închis întreg spitalul, fiind suspendată activitatea Unităţii pentru Transfuzii Sanguine pentru pacienti cu arsuri grave, care sunt redirecţionaţi.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi: "Sunt mai multe variante - relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm". Voiculescu a precizat că la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internaţi doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi internaţi la acest spital.

Întrebat dacă are loc o explozie undeva în ţară şi sunt mai mulţi arşi, unde pot fi duşi, ministrul a răspuns: "În străinătate. Nu avem capacitatea, dacă acum vin cinci pacienţi în plus, avem o problemă gravă ca ţară, iar această situaţie este inacceptabilă”.

"Există o problemă de management şi o problemă de infrastructură care nu poate fi neglijată. Nu putem învinovăţi întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arşi, singurul spital specializat unde avem mai mulţi medici care pot trata marii arşi, nu pot fi învinovăţiţi în masă”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a atras atenţia  că este o problemă majoră faptul că managementul Spitalului de Arşi nu a făcut făcut nicio cerere către Ministerul Sănătăţii pentru ajutor finanaciar, deşi unitatea nu are o instalaţie de climatizare. "Atât timp cât ai ochiul de geam desfăcut, fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

foto captura video gsp.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Theo

Acum 8 ani

Bine ca se construiesc stadioane in tara din banii europeni...
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Asta nu mai e deja o discutie despre bani si subfinantarea sistemului, este o discutie despre neglijenta, incompetenta si dezinteres. Fiintele care lucreaza in acea sectie nu pot fi catalogate drept oameni. Toaletarea unei rani si eliminarea mustelor dintr-un salon de tratare a marilor arsi tine de competente care se solicita cadrelpr medicale de cel putin 200 de ani si nu necesita investiti majore din partea unui spital. Si chiar si in cazul in care nu esti in stare sa faci aceste lucruri sa lasi o rana sa fie invadata de VIERMI este incalificabil .... Ouale de musca eclozeaza dupa o zi, iar larvele mai stau 3 pana la 15 zile sa se hraneasca. La eclozare larvele au aproximativ 3 mm. DIn poza se vede ca acelea sunt mai mari deci inseamna ca acele rani nu au fost curatate sau verificate de cel putin 2,5-3 zile. Ma intreb halatul-primitor-de-mita ce facea la vizita medicala in acele 2,5-3 zile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus