Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Asociația Prietenii Berzelor din Cristian va prelua trei pui de barză orfani, salvați în ultima clipă de pompierii din Giurgiu

Asociația Prietenii Berzelor din Cristian va prelua trei pui de barză orfani, salvați în ultima clipă de pompierii din Giurgiu

Pompierii din Giurgiu au acționat în această după-amiază pentru salvarea a trei pui de barză în comuna Joița, județul Giurgiu, care fuseseră părăsiți în cuib de patru zile deoarece părinții lor au fost omorâți, cel mai probabil de o mașină.

'Anunțul a fost făcut prin 112 de un reprezentant al unei asociații de protecție a păsărilor și animalelor sălbatice că trei pui de barză dintr-un cuib situat pe un stâlp de electricitate în comuna Joița sunt abandonați de patru zile de către părinți, informează Agerpres.

Pentru salvarea acestora au intervenit o autospecială cu apă și spumă și un echipaj format din cinci subofițeri, dar am fost ajutați și de un echipaj de la societatea de distribuție a energiei electrice care a intervenit cu un utilaj cu nacelă pentru salvarea puilor de pe stâlp', a declarat reprezentanții ISU Giurgiu.

El spune că locuitorii din zonă ar fi observat că puii de barză erau părăsiți de părinți de patru zile, deoarece 'barza a fost găsită rănită, fiind lovită, probabil, de o mașină". Puii de barză au fost predați reprezentanților unei asociații de protecție a păsărilor și animalelor sălbatice.

Directorul coordonator al Asociației Wilderneess Research and Conservation București, Dragoș Măntoiu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că toți cei trei pui de barză salvați joi în comuna Joița, județul Giurgiu, vor ajunge la Asociația 'Prietenii Berzelor' din Sibiu, doi dintre ei fiind în stare mai gravă și având nevoie de resuscitare

'Noi am fost anunțați de un grup de localnici din comuna Joița, județul Giurgiu, că trei pui de barză nu au mai fost vizitați de trei zile de părinți și aceștia, respectiv barza și masculul, au fost găsiți morți, fiind loviți probabil de o mașină. Ajunși la fața locului am constatat că berzele moarte fuseseră aruncate de unii localnici undeva lângă drum, iar puii de barză au fost salvați în această după-amiază din cuib, unde rămăseseră singuri, cu sprijinul ISU Giurgiu', a declarat Dragoș Măntoiu.

El spune că operațiunea de salvare a fost 'una dificilă pentru că doi dintre cei trei pui de barză au fost găsiți într-o stare gravă, având nevoie de resuscitare'.

Acum cei trei pui de barză au plecat către București unde vor primi îngrijire și consult veterinar la Clinica de Reabilitare 'Visul Luanei', după care vor fi transportați în localitatea Cristian, județul Sibiu, la Asociația Prietenii Berzelor.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/05/29/poveste-de-pus-pe-rana-cum-au-fost-salvati-trei-pui-de-barza-abia-eclozati-foto-video/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus