Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

Sibiul aproape că are un drum nou. Fără un capăt

Sibiul aproape că are un drum nou. Fără un capăt

De mai bine de jumătate de an, județul Sibiu ar fi trebuit să recepționeze un drum județean nou, care să lege drumurile naționale 14 și 14B prin localitățile Șeica Mare și Șeica Mică. Doar că, scăpare, drumului îi lipsește o intersecție cu unul din cele două drumuri naționale.

 Atunci când proiectanții au lucrat la modernizarea DN14 Sibiu – Sighișoara, Compania națională de drumuri și autostrăzi din România a aprobat un proiect care nu a prevăzut și amenajarea intersecției cu drumul județean 142J, adică cel care face legătura între Șeica Mare și Șeica Mică. Prin urmare, toate intersecțiile DN14 cu drumurile județene au fost reamenajate, mai puțin cea cu DJ142J. La momentul proiectării modernizării DN14, drumul județean exista mai mult pe hartă, fiind practicabil de la un capăt la altul doar de căruțe sau de pasionații de hard-enduro.

Sibiul aproape ca are un drum nou DJ 142J Seica Mare Seica Mica 1 (2)

 Și vin banii și vine asfaltul

 Cu bani alocați de Guvernul României, Consiliul Județean a angajat în 2014 o firmă din Harghita – Multipland SRL – pentru a moderniza cei opt kilometri ai DJ 142J. Lucrările au început în iunie 2014, cu termen de finalizare decembrie 2015 și o valoare contractuală de 6,5 milioane de lei, fără TVA. Cum ieși din Șeica Mare către Copșa Mică, asfaltul ”noului” drum se poate ghici undeva pe stânga, iar ”inițiații” îl folosesc, chiar dacă nu este încă marcat. Iar intersecția cu DN14 întârzie să fie amenajată.

Oficiali ai CNADNR au arătat pentru Turnul Sfatului că, din punctul lor de vedere, reprezentanții CJ Sibiu ar trebui să vină cu o soluție, inclusiv cu finanțarea necesară. ”Acolo poate fi amenajată o intersecție simplă, în T, cu un pic de supralărgire a drumului național, iar CNADNR să amenajeze zona în sensul reducerii vitezei de circulație și amplasarea celorlalte semne direcționale care se impun în astfel de intersecții. Dar cei care trebuie să facă toate aceste lucrări sunt reprezentanții CJ Sibiu”.

De cealaltă parte, însă, oficialii CJ Sibiu par să aștepte de la CNADNR ajutor, după ce discuțiile de până acum au luat în calcul inclusiv varianta unui sens giratoriu, variantă imposibilă din cauza spațiului insuficient.

”Noi am solicitat celor de la CNADNR și o variantă mai accesibilă pentru a putea face această joncțiune. Din punctul nostru de vedere, varianta propusă inițial de ei, cu sens giratoriu și benzi de stocare, este imposibilă. Sper să găsim înțelegere din partea lor, pentru a găsi soluții astfel încât să avem și o siguranță a circulației în acea intersecție”, declară Marcel Luca, vicepreședinte al CJ Sibiu.

Sibiul aproape ca are un drum nou DJ 142J Seica Mare Seica Mica 1 (3)

 ”Noroc” cu apa din Șeica Mică

 Noul DJ 142J nu a fost recepționat deocamdată, deoarece autoritățile au decis să aștepte după lucrările la apă și canal aflate în derulare în interiorul comunei Șeica Mică, aflată la celălalt ”capăt” al drumului în discuție. ”Din punctul nostru de vedere ar putea să înceapă, dar acum au înțeles că au fost unele probleme și vor începe după 1 august. Trei km de drum mai sunt de făcut la noi în comună, apoi mai este aproximativ un kilometru pentru a fi legat de DN 14B (Copșa Mică – Blaj – Teiuș, n.r.)”, spune primarul din Șeica Mică, Emil Marius Urian.

Cu toate acestea, chiar și fără intersecția amenajată la DN14, chiar și fără capătul finalizat dinspre Șeica Mică, drumul este folosit. Chiar și de mașini de mare tonaj, a căror circulație este interzisă pe această rută. Iar pentru a descuraja aceste mașini, cei de la CJ Sibiu spun că au ”stricat” un pic intrarea pe acest drum. ”La intrarea dinspre Șeica Mare a fost creat un fel de blocaj. Și asta deoarece am constatat că circulau mijloace de transport care depășeau limita de tonaj admisă, lucru care ar fi dus la deteriorare. În general, transport de lemne. De aceea a fost creat acel obstacol, pentru a permite doar accesul autoturismelor”, spune Marcel Luca. ”Blocajul” despre care vorbește înseamnă  de fapt o bucată de asfalt spartă, situată la capătul drumului, semnalizată cu indicatoare de ”drum în lucru”,

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

me

Acum 6 ani

Ar trebui montat si un parapet la iesirea dinspre Seica Mare.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

....nuooi saghienii ''apruapi'' c-aiem capatana, da' nu chiar asa ''apruapi'' c-aiem gazieta....
Raspunde

aeiou

Acum 6 ani

am circulat deja, dupa finalizare(parapeti si marcaje) drumul va fi chiar bun
Raspunde

Un.cetatean

Acum 6 ani

Problemele în Seica Mica sunt altele nu cele prezentate de primar conducta de apa încă nici nu afost cumpărată și gurile de canal vor veni astupate în condițiile actuale.
Raspunde

observator

Acum 6 ani

Olingpia Gafosdea vorbeste romaneste nu taraneste sau cum s-ar mai numi limba ta ....ca tare urat mai suna sau daca nu poti ....abtine-ne-te te rog
Raspunde

Olinpiu Gavosdoiu

Acum 6 ani

Panarama de Gafosdea o arde pe limba sarmelor fomiste din Soldova,e vai de steaua ei!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Sie-t pasa taie cum vorghies io, se tu m-ai intribat pi ghini dac i ghini sa-t baji tu drot in trampiet ?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus