Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Un adolescent afgan a atacat cu un topor călătorii dintr-un tren, în Germania

Un adolescent afgan a atacat cu un topor călătorii dintr-un tren, în Germania

Actualizare ora 13.00 - ISIS a revendicat atacul din Germania

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de luni noapte, dintr-un tren de pasageri din sudul Germaniei, a anunţat o agenţie apropiată ISIS, citată de AFP.

Anterior, ministrul de Interne din Bavaria, a anunţat că autorităţile au descoperit un drapel al organizaţiei Stat Islamic, desenat de mână, în camera refugiatului afgan care a atacat cu un topor pasagerii unui tren din Germania.

Oficialul a precizat că două dintre persoanele rănite sunt în stare foarte gravă, iar şansele lor de supravieţuire sunt mici. Autorităţile au verificat camera unde locuia agresorul, într-un centru de refugiaţi, pentru a aflat cât mai multe despre motivele atacului şi despre personalitatea atacatorului.

Potrivit unui oficial german, victimele sunt turişti asiatici.

Actualizare ora 09.34

Agresiunea este "probabil" un "atentat islamist", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional de Interne pentru AFP, iar atacatorul este un tânăr azilat afgan, în vârstă de 17 ani.

Este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist", a declarat purtătorul de cuvânt, subliniind că agresorul, un solicitant de azil afgan, în vârstă de 17 ani, a strigat "Allah Akbar" ("Allah este mare") în timpul atacului, informează News.ro

"Autorul este un afgan în vârstă de 17 ani", rezident în localitatea Ochsenfurt, situată în apropiere cu locul unde s-au desfăşurat faptele, lângă Würzburg, a declarat anterior ministrul de Interne al Bavariei Joachim Hermann pentru postul public de televiziune ARD, fără să poată oferi elemente despre motivaţia tânărului.

Știre inițială ora 3,46

Autorul atacului comis în Germania este un cetăţean afgan în vârstă de 17 ani, care a folosit un cuţit şi un topor, rănind patru persoane, dintre care trei sunt în stare critică, anunţă Ministerul de Interne al landului Bavaria, precizând că alte 14 persoane sunt în stare de şoc.

Adolescentul afgan a încercat să atace 18 persoane cu un topor şi cu un cuţit. Ministerul de Interne din Bavaria a comunicat că au fost rănite patru persoane, dintre care trei sunt în stare critică,iar alte 14 persoane sunt în stare de şoc, informează Mediafax.

Tânărul de 17 ani de origine afgană a încercat să fugă de forţele de ordine după ce atacase pasagerii trenului, dar a fost împuşcat mortal de poliţie, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Conform unui purtător de cuvânt al Poliţiei regionale, cel puţin trei persoane sunt în stare gravă în urma atacului. În total, au fost atacate 18 persoane, dar majoritatea au scăpat cu răni uşoare.

Presupusul autor al atacului a încercat să fugă de forţele de ordine după ce atacase pasagerii cu un topor şi cu un cuţit, dar a fost împuşcat mortal de poliţie.

https://www.youtube.com/watch?v=YWvzuTdmC_k

Atacul a avut loc luni seară într-un tren regional care circula între localităţile Treuchtlingen şi Würzburg, în centrul Germaniei.

Poliţia germană a confirmat incidentul, precizând că au fost rănite cel puţin zece persoane, trei fiind în stare critică. Nu există informaţii despre  despre motivele agresorului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Fai dio nghini, adic in trenurli niemtasti ti samtasti ca can ai fi pi ruta Saghi - Copsia Nghica ? N-o dac-i asie mai ghini stam la nuooi, ca dicat buogat intr-o tara straina mai ghini sărac in țara ta uai....
Raspunde

me

Acum 6 ani

Astia nu mai au bani de bombe? S-a redus bugetul?
Raspunde

SB10NUT

Acum 6 ani

Nu o primit destula atentie teroristu de la Nisa si so trezit si mucosu asta sa fie celebru. Uite ce face iubirea si toleranta.
Raspunde

Ionel

Acum 6 ani

Si dementul de Johannis umbla pe la Turci si ne aduce si noua fiare din astea in tara in centre de refugiati. Rusine porcului !!!! Cu asa conducator, nu mai avem nevoie de dusmani!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Ciocu' mic, scroafă!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Bă, vouă v-a scris un papagal articolul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus