Miercuri,
21.10.2020
Partial Noros
Acum
-2°C

Nostalgie communistă

26 Iulie 2016 10:17

Nostalgie communistă

-Ce vorbești domne? Vrei să spui că era mai bine când era Ceașcă? Îți zic eu că era. Exuberanta cucoană tocmai se urcase în taxiul meu și era de neoprit.

 -Atunci aveai serviciuri, nu te dădea nime’ afară. Ei se făceau că ne plătesc, noi că muncim. Io am lucrat ca chelneriță și nu mi-o lipsit nimic. Mai am un vecin pe scară care era” benzinar”. Io îi băgam carne la frigider, el îmi făcea plinu’. Că doar nu era să aștept să ruginească mașinuța în garaj. Uite așa cu toții o duceam bine... să nu zici matale că nu te-ai descurcat că nu te cred.

Încerc să-I explic de libertatea cuvântului, de dezinformare dar n-am o fărâmă de șansa. Cucoana o ținea pe a ei.

- Noa, ai acum, dacă ești informat, ai frigideru’ plin? Nu domne! Io am un frigider sexy că mai tot timpu’ îi gol.

Încerc o grimasă de zâmbet da nu-mi iese. E clar că viața cucoanei se limita la cât de plin e frigiderul. Discuția era inutilă, trebuia să o opresc cumva. Dar...

–Du-mă domne’ mai iute ca începe serialu’ meu pe Proteve. Pe timpu lu’ Ceașcă vedeai numa’ congrese de partid și la opt era telejurnalu’... nu vedeai un film, de telenovele nu mai zic... Nici taxiuri nu erau că acuma... sun și dom’ șoara știe direct unde să îl trimită. Uite domne’ că am ajuns. Mă uit la serial și după aia îmi fac un duș. Matale ști că înainte făceai un duș dacă aveai noroc de apă caldă? Eheei! Era mult mai bine înainte. Îți dădea apa cu țârâita  da’ măcar nu veneau facturile așa umflate. Acuma când mă holbez la factură, îmi fac ochii ca girofaru’. No că am ajuns. Cât face? Doișpe lei? Scump domne, scump! Ne puteam înțelege fără ceas și făceai și matale un bacșiș. Cu oameni corecți ca matale se duce de râpă societatea asta.

Am rămas perplex! După ce cucoana s-a dat jos am rămas câteva minute să meditez la discuția asta... de fapt, la monologul cucoanei nostalgice. Mi-a venit un gust amar în gură... îmi venea să scuip... M-am gândit apoi iarăși și m-am întrebat: Oare câți nostalgici din ăștia comuniști mișună precum râmele în viețile noastre?

În rest... trăiască democrația!

Vizualizari: 3720

Comentarii

9 comentarii

dani

Acum 4 ani

Ce prostie de articol...
Raspunde

X

Acum 4 ani

Mie mi se pare foarte tare. Amuzant dar trist de adevărat. Fac pariu ca n timpul zilei doamna e cu ochii n antena3 și România tv
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

fac pariu ca doamna s-ar descurca si azi la fel si daca s-ar uit dla DIGI 24 sau PRO TV
Raspunde

ra

Acum 4 ani

Asta e boala cronica comunista....furt minciuna si indobitocire. Peste 50 de ani sper sa nu mai curga un gram de sânge comunist in niciun om. Si atunci sa începem sa ne dezvoltam
Raspunde

...

Acum 4 ani

Nu imi place cum scrie Ole dar a atins un aspect discutat prea putin, anume ca de schimbarea de regim din '89 s-a bucurat cu adevarat mai putin de jumatate din cei cu varsta peste 18 ani, o estimare exigenta ar da poate cifra reala un sfert. Pentru categoria "vanzatoare" si "benzinar" asezarea normala a scarii sociale de valori a fost devastatoare.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Uai Uolie, io bag sama maica ca tu stai raut cu ranza. Di se nu meri tu frumuos la fielcer sa ti cauți , ca sa nu-t mai vhie bortucanu tzurik, uai dragutuli ?
Raspunde

TALIDA RUNCU

Acum 4 ani

OLE BALTES ESTI,CA DE OBICEI ,SCLIPITOR ! MA BUCUR CA EXISTI SI FACI LITERATURA JURNALISTICA. CU TOATA DRAGOSTEA, TALIDA RUNCU.
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Până la urma, dta nu lucrezi pe taxi și asculți tot felul de inepții , în primul rând, ca să-ți umpli frigiderul\?!
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

@dani,:pentru tine dl.Baltes ar trebui sa eticheteze articolul 'interzis cititorilor sub 30 ani".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus