Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

FOTO VIDEO Grevă spontană la Polisano Distribuție. Primele răspunsuri: o amânare de cinci zile și 200 de lei

FOTO VIDEO Grevă spontană la Polisano Distribuție. Primele răspunsuri: o amânare de cinci zile și 200 de lei

Actualizare 13.40

După o așteptare de peste două ore, angajații Polisano au primit primele răspunsuri. În urma  negocierilor pe care reprezentanții salariaților le-au avut cu conducerea s-a stabilit că  vor primi 200 de lei și că răspunsul la solicitările pe care le-au făcut va fi trimis în termen de cinci zile.

,,În cinci zile sunt obligați să ne răspundă în scris la solicitarea noastră, urmând ca după aceea să facem întâmpinarea. Trebuie să ne asigurăm că și cei care vor rămâne în continuare să aibă niște drepturi bine stabilite. Nu suntem de acord cu ceea ce au spus ei. Decizia de a închide este probabil fundamentată, dar asta nu înseamnă că nu au resursele financiare ca să plătească oamenii”, spun reprezentanții salariaților.

Pe lângă faptul că nu și-au primit salariile din 8 iunie, de aproape două săptămâni angajații nu mai au acces la mail și nici la mașini. Depozitele au fost golite fără să fie anunțați și sunt nevoiți să stea degeaba.

,,Problema majoră a venit din partea managementului și nu neapărat din partea conducerii. A fost vorba de o decizie abuzivă, prin care li s-a îngrădit oamenilor dreptul la muncă. Nu mai avem acces nici la mail, nici la mașini, nici la nimic. Stăm în birou degeaba de aproape două săptămâni. Pe 11 iulie au venit mașinile și au golit depozitele fără să fim anunțați, de atunci am zis că suntem în conflict. Managementul a luat decizii sub orice critică”, adaugă reprezentanții.

Actualizare:

Președintele grupului Polisano, avocatul Remus Borza, susține că la Polisano Distribuție se va face o concediere colectivă și că sunt în vedere între 100 și 200 de persoane. "Polisano are în Sibiu directori, eu nu am implicare pe Polisano Distribuție. Din câte am vorbit de dimineață cu directorul financiar, astăzi au fost programate niște consultări ale administrației, respectiv ale Polisano, cu reprezentanții salariaților, în vederea demarării unei proceduri de concediere colectivă. Atât”, a declarat Remus Borza pentru Turnul Sfatului.

greva polisano (10)

Borza susține că probleme financiare există doar la Polisano Distribuție. ”Această măsură se ia din cauza dificultăților economice pe care le are Polisano Distribuție. E vorba exclusiv de Polisano Distribuție. În vederea concedierii colective, sunt vizate între o sută și două sute de persoane. Asta urmează să vedem. Numărul final va rezulta din negocierile cu reprezentanții salariaților. Noi avem o estimare, dar va fi o negociere colectivă, va trebui să vedem care este punctul de vedere al partenerului de dialog social și până la urmă se vor armoniza punctele de vedere aparent divergente dintre administrație și salariați”, a mai spus Remus Borza.

https://youtu.be/4M43odti2Ec

greva polisano (7)

greva polisano (6) greva polisano (5) greva polisano (4) greva polisano (2) greva polisano (1)

Știrea inițială

Câteva zeci de persoane au ieșit în această dimineață în fața sediului Polisano de pe strada Semaforului în semn de protest pentru neplata salariilor. ”Nu ne-am mai primit salariile din 8 iunie. Așteptăm să vină un reprezentant din partea conducerii pentru a ne spune ce se întâmplă de fapt. Noi suntem hotărâți să continuăm protestul dacă nu se vor rezolva problemele salariale. Sperăm să se rezolve”, a spus un reprezentant al protestatarilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

30 comentarii

Sile

Acum 7 ani

Borza masonu' distruge compania!
Raspunde

ra

Acum 7 ani

Asa va si si la carabulea ai la altui. Numai spagi ai influenta. Plin de oameni slabi neamuri prieteni etc. Cei buni pleacă ca au prietenii. Asa e rimanul vede ce e bune... A angajat multi oameni si a dat salarii. Dar cati au luat teapa si când a distrus orice competitie prin monopol si pe urma am depins de el cum a fost. Am fost primul oras cu spital privat din romania si asa am rămas......din păcate. Orice e putred trebuie distrus
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ce ai vrut sa scrii ???
Raspunde

angajat

Acum 7 ani

Intrebatii unde sunt banii de la farmaciile Reteta,Sibpharmamed,Polisano(le-au schimbat denumirile da de se pierd si datoriile).. pe marfa cumparata din 2011 si neachitata catre Polisano distibutie.Unde au disparut banii din distributie deoarece vanzari au fost si dupa ce a venit Borza avand in vedere ca Borza de cand a venit a facut restructurari masive,s-au vandut masini,s-a vandut marfa de zeci de milioane de euro care era in depozite in special catre lantul propriul de farmacii fara s-o plateasca distributiei.Pe langa faptul ca nu vor sa plateasca salariile nici macar garantiile nu vor sa le deblocheze cu toate ca s-a facut inventar si s-au predat masinile,chitantiere,calculatoare...
Raspunde

@ ra

Acum 7 ani

Daca gandesti la fel cum scrii sa nu te miri ca iti merge rau!
Raspunde

angajat

Acum 7 ani

Probabil esti unul care a trait bine in Polisano(unul/una dintre rude).
Raspunde

verdec

Acum 7 ani

nu protestau, iesisera la o tigare :))
Raspunde

oli

Acum 7 ani

cine o fost destept a plecat din timp. eu stiam de cel putin 2 luni de problema. numai pyla de olympia g...... ma intreba daca pot accepta restructurari
Raspunde

Caloian

Acum 7 ani

Sunt niste sarlatani in frunte cu Borza...asteapta sa isi dea lumea demisia ca sa nu mai aiba nici un drept....nici o compensare.Oameni mai nesimtiti ca astia nu am vazut.
Raspunde

polisano

Acum 7 ani

Sunt de acord cu tine. De ce nu zice nimeni din conducere,nimic de banii care trebuie recuperati din piata(sunt destui)? De ce nu s-a autosesizat ITM ca nu exista contract colectiv de munca si nu a existat vreodata in toti acesti ani fiind o companie asa mare?Cate controale s-au facut la aceasta companie?
Raspunde

Popa

Acum 7 ani

La somaj o% cat e in Sibiu, doar puturosii sau prostii nu gasesc un loc de munca...
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Să mori tu că e așa!
Raspunde

subtil

Acum 7 ani

Buna seara ,in lege este specificat clar ca dreptul salarial este priotar nu creantele firmei catre terti sau alte plati deci..... Iar de Borza si compania din piata pharma ce sa mai zicem...Adm faliment total la 15 iulie polisano in curand dar directpharma si pharmalinkul si.....nimeni nu vrea sa spuna ce se urmareste in piata pharma real Trei politicieni invart piata pharma eu spun unul in legatura cu polisano restul va las pe voi........i TARICEANU
Raspunde

Săndel

Acum 7 ani

Borza ăsta e un mare răhățoi, lichidează tot că asta numai știe, e lichidator.
Raspunde

un fomist

Acum 7 ani

Nu pot sa cred ,cum poate sa minta acel Borza ,cica nu are nici o legatura cu Polisano Distributie,dar acum un an jumate de ce a avut tupeul sa se prezinte in fata angajatilor si sa promita verzi si uscate si acum ii face VIERMI si FOMISTII DINTRE MUNTI.Cine se crede?????????Fomistii astea si au sacrificat timpul muncind in acea firma,pe vremuri si 12 ore\zi si asta , pentru a nu fi tu BORZA fomist acum. Stie o tara intraga , cat de mult jignesti oamenii.Mai STOP CA NU ESTI DUMNEZEU.NIMIC IN LUMEA ASTA NU ITI DA ACEST DREPT.POTI SPUNE CE VREI IN PRESA , NU TE CREDE NIMENI SI ESTI PENIBIL. CE TARA ....CE OAMENI....AVEM LEGI DEGEABA. A VENIT SI ITM ul AZI SI ASTA PENTRU CA A APARUT IN PRESA .SI CE DACA , AZI DUPA GREVA AU FOST INFORMATI ANAGAJATII CA NU PRIMESC SALARIU NICI IN 10 AUGUST, adica drepturile pentru Iulie,E OK ?????Ce ziceti?????????Fain sa traiesti in tara asta, nu???Oare de ce suntem fomisti??? ca nu stim sa furam????Mai bine fomist decat fara caracter.
Raspunde

un fomist

Acum 7 ani

Si vezi Borzica , ca te cam contrazici, spui ca nu ai nici o implicare in Polisano Distributie , dar ai vb cu directorii de acolo si confirmi ca numai Polisano Distributie are probleme.DE UNDE STII DACA NU AI IMPLICARE???????? CE EU STIU CE PROBLEME FINANCIARE ARE FABRICA DE SOSETE , DACA NU AS AVEA IMPLICARE??????STII SI CATE PERSOANE VOR FI CONCEDIATE,,,...Mai pune FAINOSAG in declaratii, sa nu prinzi urma D lui Vonica.......DOAMNE FERI....SAU AJUTA
Raspunde

UN DILIU

Acum 7 ani

Si vezi Borzica , ca te cam contrazici, spui ca nu ai nici o implicare in Polisano Distributie , dar ai vb cu directorii de acolo si confirmi ca numai Polisano Distributie are probleme.DE UNDE STII DACA NU AI IMPLICARE???????? CE EU STIU CE PROBLEME FINANCIARE ARE FABRICA DE SOSETE , DACA NU AS AVEA IMPLICARE??????STII SI CATE PERSOANE VOR FI CONCEDIATE,,,...Mai pune FAINOSAG in declaratii, sa nu prinzi urma D lui Vonica.......DOAMNE FERI....SAU AJUTA
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Frați romani, ce rost au toate aceste postări belicoase, revărsărilor frustrărilor acumulate in decursul vremii pe salarii barosane, in condițiile in care alți concitadini abia își duceau zilele? Voi nu stiati ca ce-i bine n-are cum sa dureze prea mult? Fiecare bussines are etapele sale inevitabile de creștere si decădere. Voi parcurgeți in prezent Tranziția de la o etapa către următoarea. Dacă încrederea voastră in aceasta afacere precum si in conducerea actuala persista, atunci ramaneti si puneți "osul" dacă nu căutați-va de drum, lamentările, injuriile si amenințările nu-si au rostul. Fiecare dintre voi poate c-ar trebui sa se privească in oglinda si sa-si facă un proces de conștiința. Aduceți-va aminte cum ati ajuns in aceasta firma fiecare dintre voi, si care a fost aportul vostru al fiecăruia la creșterea si descreșterea firmei..... Dacă nu sunteți in stare s-o faceți pentru voi înșiva, încercați , totuși sa o faceți in amintirea D-lui Vonica... Asta, așa, ca o dovada de luciditate, si de ce nu, RESPECT !
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Cunoști toată bucătăria internă a firmei, de scrii asta? De ce să lichideze distribuția și fabrica de medicamente? Pt. că așa vor unii de sus, să distrugem tot ce-i autohton ca să devenim piață de desfacere pt. unii și alții,, iar cei șmecheri să își umfle averile din comisioane?!
Raspunde

Medicul de gardă

Acum 7 ani

Într-o țară civilizată, o firmă, ajunge la nivelul Polisano, în 2-3 generații. Doar în România vedem o dezvoltare accelerată; e clar că ceva putred e la mijloc. Când a fost controlat Vonica, s-a văzut ce hoții făcea.
Raspunde

OVIDIU

Acum 7 ani

pentru "medicul de garda" :VONICA NU A FOST HOT !EU AM LUCRAT 10 ANI IN FIRMA PE VANZARI SI CUNOSC MULTE, POATE ALTI AU FOST SI AU FOST HOTI DAR VONICA NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!D-ZEU SA IL ODIHNEASCA!
Raspunde

un fomist

Acum 7 ani

Pt.Olingpia Gafosdea , sa stii si tu ca oamenii de acolo nu se lamenteaza, isi cauta de lucru ,doar ca nu suporta nedreptatea , jignirile si nerespectarea dreptrilor salariale.Cei care au fost restructurati pana acum nu au iesit in strada,ca dovada. Cand alti concitadini abia isi duceau zilele , cum spui tu in firma aia se muncea de dimineata pana seara..Din 900 de angajati pana la 270 toti si au gasit un job bun .NU SE LAMENTEAZA NIMENI !!!!!!!!!!Cauta in dictionar definitia lamentarii, apoi vorbeste, oamenii isi cer drepturile , nu vor nimic gratis .
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Dar postările tale, ale lui "Sandel" " Caloian" "Un Diliu" cum le numești ?
Raspunde

Borzica mizerica

Acum 7 ani

Nu are borza nicio treaba cu polisano distribuție ....si atunci de ce vorbea in numele companiei cand prostea lumea la fiecare 3 luni de fonduri de investiții de la Londra ,Paris ,Tokio interesate .......buna asta....dar iacob are?tot ce se intampla este ca o recompensa pentru cei ce ii lingeau in cur pe borza si iacob....crezând ca scapă...ei uite nu au scapat ...de la milogul ala de fost director de hr ce ii cara ceaiul lui borza(stanese) pana la ultimul paznic ..primiți acum ce meritați...
Raspunde

Borzica mizerica

Acum 7 ani

http://sibiu100.ro/economie/25109-remus-borza-presedintele-polisano-vom-fi-iarasi-ce-fost-si-chiar-mai-mult-decat-atat/..ce Zicea borzica(sau cum ii place sa se prezinte:MARELE REMUS BORZA
Raspunde

Borzica mizerica

Acum 7 ani

Si întrebați L pe borzica ,daca nu stie ,sa intrebe directorii,cum isi încasează salariile angajații de la fabrica din Aprilie pana in prezent?la timp ,nu?ca tot zice ca numai distribuția are probleme??urmati toti exemplul lui Oancea ...dati i in judecată ....
Raspunde

un fomist

Acum 7 ani

pentru medicul de garda, Domnul Vonica nu si a jignit NICIODATA angajatii , nu ar fi plecat in concediu si sa nu plateasca salariile angajatilor. Sunt fost angajat si nu cu pile pe salarii babane , cu salariul normal si multa munca depusa , dar am toata stima pentru acest OM. DUMNEZEU SA L ODIHNEASCA !!!!
Raspunde

un fomist

Acum 7 ani

pentru medicul de garda, Domnul Vonica nu si a jignit NICIODATA angajatii , nu ar fi plecat in concediu si sa nu plateasca salariile angajatilor. Sunt fost angajat si nu cu pile pe salarii babane , cu salariul normal si multa munca depusa , dar am toata stima pentru acest OM. DUMNEZEU SA L ODIHNEASCA !!!!
Raspunde

Re Mizerica

Acum 7 ani

Cine mai e si Oancea asta, de care ziceti ca i-a dat in judecata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus