Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
11°C

Joc și voie bună la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”

Joc și voie bună la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”

La sfârșitul acestei săptămâni, 30-31 iulie, sibienii și nu numai au întâlnire cu tradițiile pastorale la cea de-a 46-a ediție a Festivalului „Sus pe Muntele din Jina". Cântec, joc popular, dar și multă voie, în compania a numeroși interpreți de muzică populară și a opt ansambluri și grupuri tradiționale, asta promit organizatorii pentru cele două zile.

„Sus pe Muntele din Jina" este cel mai vechi festival organizat în satele sibiene și amintește de nedeile de altădată. În acest an, festivalul va începe sâmbătă la ora 18.30, pe platoul de la ieşirea înspre Şugag, atunci când pe muntele din Jina va cânta Grupul instrumental „Codru de România", alături de soliştii Traian Jurchelea, Ionuţ Fulea, Mariana Anghel, Adina Hada, Oana Bozga Pintea şi Traian Stoiţă. De la ora 21.30, pe scenă vor urca Ionică Beschiu cu fluierul şi Ansamblul Folcloric de Dansuri „Purtata Avrigului", alături de Vasile Coca, Maria Constantin, iar invitat special este Văru Săndel. În avanpremieră, de la ora 22.30, va fi prezentat filmului „Drumul regilor - Transalpina", în regia lui Dumitru Budrala, la miezul nopţii va avea loc un foc de artificii.

Duminică, la ora 12, va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a 46-a ediţii a Festivalului de Folclor „Sus pe muntele din Jina", alături de oficialităţi locale şi jude¬ţene. De la ora 12.30, evenimentul va continua cu un program artistic susţinut de fanfara şi formaţia de fluieraşi din Jina. Vor evolua şi soliştii locali Ionela Stani, Cosmin Prode, Elena Olariu, Dumitru Stroie, Jeni Banea, Andrei Morariu, Mitică Bebeşelea şi formaţia de fluieraşi din Şugag.  De la festival nu putea să lipsească Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” și ansamblurile „Ceata Junilor” și „Veteranii Junii Sibiului” care vor urca pe scenă, iar apoi spectatorii vor fi încântați de soliștii Bogdan Toma, Vlăduţa Lupău, Gabriel Dumitru, Ina Todoran, Paul Ananie, Ionela Sterp, Daniel Pop, Mădălina Mârza, Răzvan Năstăsescu, Andreea Vulcu, Tudor Furdui Iancu, Ilie Medrea, Daniel Rosalim, Izabela Tomiţă şi Nelu Albu. Festivalul îi va avea invitați speciali pe Stana Stepanescu şi Nicoleta Voica, din Banat.

Comentarii

1 comentarii

Silvia Jigodia

Acum 4 ani

Cam răsuflați interpreții...ca și Silvia Macrea...caracter de 2 lei. să-ți lași bărbatul și să te cuplezi cu finuțul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus