Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Aeroportul Internațional Sibiu: traficul de pasageri a crescut cu peste 20%

Aeroportul Internațional Sibiu: traficul de pasageri a crescut cu peste 20%

În primele șase luni ale acestui an, numărul pasagerilor îmbarcați – debarcați pe Aeroportul internațional Sibiu a crescut cu 21,55% față de perioada similară a anului trecut.

”De asemenea, numărul mișcărilor de aeronave a crescut cu 12% față de primul semestru din 2015 în timp ce traficul cargo a ajuns la aproximativ 36 tone de marfă, o creștere cu 2746% față de primul semestru din 2015”, se arată într-un comunicat al AIS. Este de așteptat ca acest procent să crească și mai mult până la finele acestui an, având în vedere că din a doua parte a lunii august devin operaționale noile rute Wizz Air către Nürnberg (19 august), Milano Bergamo (din 20 august), Madrid (20 august 2016) și Memmingen München (21 august). Odată cu deschiderea acestor noi rute, Wizz Air va inaugura și o bază la Sibiu.

“După eforturile susținute ale echipei aeroportului cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, din nou asistăm la o creștere de trafic de aproape 22% în primul semestru din 2016. Previzionăm o creștere și mai mare de trafic în a doua parte a anului 2016 datorită deschiderii bazei aeriene Wizz Air la Sibiu din 19 August. Creșterile de trafic înregistrate în ultimii 2 ani ne motivează să continuăm demersurile începute, astfel încât Aeroportul Internațional SIBIU să înainteze în ierarhie”, declară Marius Gîrdea, directorului general AIS, potrivit comunicatului AIS.

”De pe Aeroportul Internațional SIBIU se poate zbura direct spre Antalya, Dortmund, Londra Luton, Madrid (din 20 August 2016), Memmingen (din 21 August 2016), Milano Bergamo (din 20 August 2016), München, Nürnberg (din 19 August 2016), Stuttgart, Viena și în întreaga lume via München sau Viena”, comunicat AIS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, nu va supărați, credeți ca exista șanse ca-ntr-un viitor mai mult sau mai puțin indepartat Wi ZAIR-ul sa ia in considerare oportunitatea efectuării de curse către destinația Kuala Lumpur? Menționez ca nu știu unde se afla , n-am treaba pe acolo, dar îmi place cum suna...
Raspunde

Robocop

Acum 6 ani

Ai grija ca aia condamna la moarte.
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

21,55% e valoarea medie ''imbarcat-debarcat'' sau e suma fixa?E doboritoare informatia privind cresterea cu 2746% de la,probabil ita de epsilon la 36 tone a traficului cargo.Oameni buni,lasati-o mai usor cu marfa asta ca-n ritmul asta batem suta de tone si ne trzim iar fara pista!
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

:)))) a uitat cineva vreo virgula, ca si intre orase :)) bestie procentul ala !
Raspunde

LaFlemme

Acum 6 ani

Se simte ca traficul a trecut, mai ales ca toate avioanele trec exact peste zona M. Viteazul. Chestia e ca sunt avioane care aterizeaza si dupa ora 12:00, ceea ce nu e normal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus