Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Bogdan Olteanu, reținut de DNA. Ar fi primit 1 milion de euro și sprijin electoral

Bogdan Olteanu, reținut de DNA. Ar fi primit 1 milion de euro și sprijin electoral

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis astăzi, Bogdan Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență și va fi prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. "În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. — Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susțin procurorii, citați de Agrepres.

Sursa citată subliniază că, ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

DNA precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Banca Națională a României (BNR) a anunțat că atribuțiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalți membri ai conducerii executive. ”În legătură cu reținerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Națională a României precizează că ancheta Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție vizează activitatea acestuia desfășurată înainte de încredințarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menționează că activitatea instituției se desfășoară normal, atribuțiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalți membri ai conducerii executive”, se arată într-un comunicat remis astăzi de BNR.

Foto: mediafax

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

Oar' sa hie vuorba di Buogdaniel siela pi cari-l stim cu totai, si criescut la seias scuala cu Alinuca ? Cum cari scuala ? Seia a puolitrusilor, parduon, puolitisieniluor tinari libierali, la urma urmiei tuot nisti pisidisti, da' duar o ta' mai pruosti. Seia cari ni pruomit la aliejeri ''malaiet' in calcaiet, druob di sari-n schinari'' uai...Apa' cat di pruost tra' sa hi, ca di sarac nu mai vorghim, ca din puostura di priesidinti al Camirei Dieputataluor sa ti salti ''priesa'' pintru catva gologani ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus