Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
4°C

Tămâian: cultura românească nu merită mai mult?

Tămâian: cultura românească nu merită mai mult?

După ce Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul primei rectificări bugetare din acest an, prin care se alocă mai mulţi bani la Sănătate, Învăţământ, dar taie din bugetele ministerelor de la Transporturi, Agricultură, Cultură, Dezvoltare Regională, deputatul sibian Ioan Tămâian cere mai multă atenție pentru cultură. ”Sunt nedumerit de faptul că se fac economii  tocmai de la Ministerul Culturii, de 194 milioane de lei, în principal la proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile. Fac un apel la Ministrul Corina Șuteu să facă toate diligențele necesare pentru a păstra banii la bugetul Culturii care este și așa insuficient. Sunt incepute mai mult de 100 de șantiere de restaurare a monumentelor, dar nu sunt fonduri pentru a le termina. Există numeroase obiective de patrimoniu clasate la categoria B,  care se degradează și se distrug in fiecare zi. Bugetul Ministerului Culturii este de 0,1% din PIB, circa 700 de milioane de lei, în vreme ce în statele membre ale  UE reprezintă câteva procente semnificative din PIB, și se ridică la zeci de miliarde de euro. Din păcate, subfinanțarea culturii românești e de la sine înțeleasă și din acest motiv nu cred că este oportun a reduce bugetul tocmai acestui minister”, susține Tămâian.

Liberalul își exprimă speranța ca proiectul final al rectificării bugetare pe anul 2016 să nu taie bani de la Ministerul Culturii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Io m-am huotarat duomnu' Tamuian, ti vuotiez, dac matali obtai majuoraria bujetuli pintru cultura di cucuruz cat si șia di praz in igala masura ca sa nu sa supire nis ardilenii nis uoltienii.
Raspunde

Soros

Acum 6 ani

...tamaie = Tamaian ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus