Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Vacanță tristă pentru patru turiști polonezi. Acum stau cu cortul în parcarea de la Polisano

Vacanță tristă pentru patru turiști polonezi. Acum stau cu cortul în parcarea de la Polisano

 

Patru turiști polonezi, prieteni și cu o filozofie de viață mai libertină, au decis să-și petreacă vacanța anul acesta în România. Ținta lor era un festival de muzică reggae, în apropierea lacului Vidra, însă scopul a fost să vadă cât mai multe din țara noastră și să se plimbe.

Totul a luat o turnură negativă luni seară, când pe DN1, în zona unde autostrada este închisă, au făcut accident iar acum unul dintre ei se află internat în spital, la Sibiu.

”Eram destul de aproape de Sibiu, ne gândeam să facem un popas și să vedem zona când am făcut accident. Nu știu cum se numește localitatea dar oamenii ne-au spus că au loc multe accidente pe aici pentru că este închisă autostrada și e aglomerație mare. Ploua torențial și prietena noastră, care se afla la volan, a derapat și ne-am răsturnat. Mașina e distrusă, am lăsat-o acolo și am venit după salvare”, povestește Konrad, unul dintre turiști.
Veneau cu două mașini și destinația principală era Festivalul One Love, de lângă Lacul Vidra, în județul Vâlcea. Doi dintre ei se aflau într-o mașină, ceilalți doi în a doua mașină. Acum, prietena care conducea este internată cu mai multe răni, însă ceea ce-i îngrijorează este o lovitură puternică la cap, care ar putea avea urmări mai grave în viitor.

polonez

Cei trei polonezi au ridicat un cort chiar în parcarea de lângă Spitalul Polisano și de două zile acolo stau.

”Ne-am așezat aici după accident, ca să-i fim aproape. Mergem tot timpul s-o vizităm, mai vorbim cu doctorii. În dimineața aceasta medicii ne-au spus că într-o zi, două, ar putea s-o externeze. O să vedem cum se simte, poate ne vom continua drumul, nu știm încă dacă ne întoarcem”, mai spune Konrad.
În cursul zilei de ieri Poliția Locală i-a și amendat pentru amplasarea cortului pe spațiul public, spun turiștii care s-au trezit cu agenții peste ei. Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Sibiu specifică faptul că în evidențele Poliției Locale nu figurează nicio sancțiune aplicată zilele trecute turiștilor sau altor persoane în zona respectivă.

Cei trei turiști spun că românii, în general, sunt foarte prietenoși cu ei și i-au ajutat foarte mult în clipele grele.

”Imediat după accident au sărit să ne ajute. Au fost care au vrut să ne dea haine, mâncare, ne-au chemat la ei. Sunt foarte omenoși românii. Au fost și vreo doi ”vecini” de aici care s-au luat de noi, de ce stăm aici, dar în general nu le putem reproșa ceva. Acum vrem doar să putem pleca în liniște”, au mai spus turiștii polonezi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

Doc

Acum 7 ani

Sunt foarte curios dacă Poliția Locală a încercat măcar să le dea un avertisment sau să-i AJUTE înainte să le trâtească amenda. Mă pun în locul lor, au pățit un necaz mare, tot ce făceau era să ocupe un amărât loc de parcare.
Raspunde

Sachelarie

Acum 7 ani

'Politia locala' este formata din oameni ce au maxim zece clase absolvite...Ce pretentii sa ai de la ei?
Raspunde

xyx

Acum 7 ani

Mda...bine ca cei de la locala nu vas adevaratele probleme, dar se iau de babute care vand o legatura de patrunjel, sau de cei acre au ocupat un loc de parcare cu cortul. Masinile parcate in locuri in care incuurca traficul nu le vad? Bravo minunatilor!
Raspunde

concitadin

Acum 7 ani

Exact! Am văzut și eu o asemenea scenă: un zdrahon de vreo 25-26 de ani și de 1,85 se lua de o biață bătrână care vindea pătrunjel, cimbru și altele... Dacă ar fi văzut o bătaie, sigur ar fi tulit-o, de viteaz ce era!
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Dupa ce vamesii din Nadlac au tinut un om cu un mort in masina 15 ore in vama, amenda localilor pentru oamenii astia, aproape ca pare un gest de curtoazie. I-ar fi putut sechestra, baga in Loganel si sa-i duca undeva sa-i interogheze, ca poate erau refugiati sirieni si confectionau bombe in cortul ala...
Raspunde

Iancu Jianu

Acum 7 ani

Prietene la Nadlag nu mai este vama ,mai iesi si tu din gradina.
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Ce necaz, dupa ce au avut incredere sa vina in jungla de Romanie unde esti in pericol la tot pasul mai sunt si amendati. Nu e normal sa stea oamenii cu un cort in strada, insa din dorinta de a-i fi prietenei aproape, fac acest gest, politia comunitara putea fi mai intelegatoare, dar cum se spune niciodata un necaz nu vine sigur. Si cred ca nu vor mai vrea sa auda de Romania curand.
Raspunde

radu

Acum 7 ani

Iar sibienii si nu numai ar putea sa ii sustina si sa protesteze in fata sediului politiei, pentru a anula amenda.
Raspunde

@radu, etc.

Acum 7 ani

Incearca tu sa pui un cort intr-o parcare centrala dintr'un oras polonez. In 10 min te salta cu goangele din dotare cu tot. Aia te aresteaza si daca te uiti mai urat la posterele cu presedintele si prim-ministrul atarnate peste tot. Un lucru de apreciat ca spargatorii de seminte din politia locala si-au facut datoria.
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Dl Radu, in ziua de azi cand fiecare isi vede propiul interes, e foarte greu sa se intample asta. Sunt de acord ca ar fi o dovada de omenie si prietenie minunata. Cel mult o petitie ar semna din fata calculatorului oamenii, din comoditate s-a si inmultit in ultima vreme acest gen de "protest", sunt multe nereguli si daca-am fi uniti noi sibienii si romanii in general, altfel ar fi si viata noasta, am fi ascultati si-am reprezenta o putere serioasa, inclinata spre o viata armonioasa si decenta.
Raspunde

mic

Acum 7 ani

Sunt curioasa daca erau romanii in aceeasi situatie in Polonia, sau in oricare alta tara europeana, daca le era permis sa intinda cortul intr-o parcare publica...sau privata.....
Raspunde

adela

Acum 7 ani

domnule ziarist ati verificat la politia,locala daca cele relatate sunt reale ... aveti o copie a procesului verbal ... se pare ca nu. Fiti mai profesionist.
Raspunde

Polish crew

Acum 7 ani

It's a misunderstanding, we didn't get any fine for putting tent in the parking. Police was nice, like all Romanian people we met.
Raspunde

@Polish crew

Acum 7 ani

Well then the author of the article must be an idiot, because he also said that some of the neighbours were rude to you. :)
Raspunde

Polish crew

Acum 7 ani

It's hard for us to completely understand the article 'cause it's in Romanian and translator is not working so well. Maybe author just misunderstand us, so I wouldn't call him anything bad, it's just an error and that's happening often in press. We want to say thank you for all kind people who helped us those days.
Raspunde

ArdeiUmplut

Acum 7 ani

auzi la dobre , cica "prietena a derapat". Mai repede derapeaza Dobre ....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Fraților cu idei care mai de care mai "crete" misiunea poliției comunitare nu este aceea de-ai înțelege pe oameni, pentru aceasta sunt pochii si psihologii. Dacă nu i-ar fi amendat, așa cum este normal, probabil cei mai multi s-ar fi ofuscat ca nu-si fac datoria.Daca tot le plângeți de mila acelor polonezi, fapt pentru care aveți stima si considerația mea, nu va împiedica nimeni sa Preluați inițiativa si sa organizați acțiuni umanitare pentru intrajutorarea acestora.
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Olingpio, în sfârșit o opinie pertinentă! Ține-o tot așa! Nu poți să faci chiar orice într-un oraș, chiar dacă se află în România...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus